Кое гориво излиза по-евтино, дизел или ГИ?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Re: Кое гориво излиза по-евтино, дизел или ГИ?

Мнение от МИТАКА1654 » 27 Апр 2013, 19:56

Вероятно М3 на газ ще гори повече като пари от 320д

Не,по-малко гори,при нормална всекидневна употреба де :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от armani78 » 27 Апр 2013, 20:46

колеги,много злобни коментари има тук!? какво ви става? все едно сте врагове,имам чуството че ще се избиете ако си говорите на живо....я се стегнете малко и бъдете умни!!! всеки ще си кара каквото и както си иска,ако можете да дадете смислен отговор пишете а не да се правите на някви много велики/когато сте зад комповете си/.много се дразна на някви надъхани пичове тук който явно си мислят че са големи работи като карат БМВ ,хайде да си имаме уважението.между другото много сте ми интересни колко сте отзивчиви тук,колко си ,,помагате,, колко уважавате КОЛЕГИТЕ си с БМВ...но на улицата не забелязвам такова нещо..особено тези който гледат мръсно и страшно ги сурвакам за здраве с удоволствие...БЪДЕТЕ МЪЖЕ!!!! п.с.- аз си карам пък на МЕТАН ! някой нещо против има ли????

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 27 Апр 2013, 22:44

@F3P
Пука ми за катастрофи с АГУ-та, откакто видях как пред очите ми след наглед лек удар кола с газ се запали, а хората бяха още вътре! Не ти пожелавам да го видиш това на живо! Не е задължително да се взриви бутилката, за да стане беля. АГУ-та се поставят къде ли не и никой не следи за това дали от някъде не изпуска газ и т.н. фактори, които могат да се окажат много опасни! Никъде не съм оспорил, че ГИ е по-икономично, даже напротив, просто предложих друга гледна точка. Естествено, че можеш да полагаш грижи и за турбото и за ГНП-то си, за да не се налагат ремонти! Аз карам третото си дизелово BMW втора ръка (купени на 50000км, 69000км и 17000км) като с никое не съм имал ядове, като едното беше и ремапнато. Досега не съм им сипвал зимата различна от обикновената нафта и винаги си палят съвсем леко (скиор съм и често Х3-ката спи зимата по планините на открито и студено). Не видях някъде да се заяждам на лична основа, така че въпросът: Какъв компромис с вървенето правиш- ти ГИ настройвал ли си някога :?: Звучи подигравателно и надменно, бъди сигурен, че всеки може да ти зададе поне 10 въпроса по същия начин за теми, по които просто си изказал мнение! Трябва ли да съм настроил 1000 ГИ, за да изкажа мнение, като дори не го налагам на някой като професионално мнение?

@acho.rs: наистина ми стана интересно как съвременен дизел (дори 20d 163к.с. се води до някъде такъв) може да ти се стори лагав, като имат тяга под 2000об, мин. Тъй като авторът на темата беше конкретизирал 20i и 20d помислих, че и тях ги броиш за хамстери!

User
Аватар
Кара: 330XD
Детайли за колата: the silent power

Мнение от b00st » 27 Апр 2013, 22:48

Всеки дизел е лагав сравнен с бензинов мотор над 1.6. Риспонса просто не е същия даже и на празен ход.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 27 Апр 2013, 22:57

Респонс, респонст ама все пак като говорим за градски коли и такива за навъртане на много км при благоприятна цена :dunno: :dunno: :dunno: - за к'во намесваме респонса? Него да го месим ама за съботно-неделните коли.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Комбайн
Мечтае да кара: Фадрома

Мнение от ukelichko » 27 Апр 2013, 23:36

Ако беше толкова хубаво да се кара на газ, цял свят щеше да кара на газ. Те в белите страни имали пари и за това. Ми като имат пари що карат дизели и хибриди а не на газчица. Още повече пък за Е46 320 Д е страхотен автомобил. Не знам какви кочини сте карали и на колко хиляди километра, но на 280 К го продадох без да сменя турбо и да спукам глава. Единствения недостатък на 320 Д като семеен автомобил и евридейка е малкия багажник и невъзможността да паднат задните седалки. А 320 CI е просто върха, но този който покарвах от време на време беше на бензин, не го знам как върви на ГИ и разните там течни фази.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 27 Апр 2013, 23:42

host написа:Респонс, респонст ама все пак като говорим за градски коли и такива за навъртане на много км при благоприятна цена :dunno: :dunno: :dunno: - за к'во намесваме респонса? Него да го месим ама за съботно-неделните коли.

Не е лошо колата да е приятна и да ти доставя някакво удоволствие всеки ден :winky: Прост пример - със шестака можеш да се тътриш на 4-5та с 1200 оборота, докосваш газта и поема, а дизела :puke: Като сложим тъпотии от типа на демпферни маховици, турбини, ремонт на гнп-та на стойност едно б28, по-голяма склонност към прегряване, 3 пъти по-скъпи биелни лагери ако щеш... е*ем ти по-малкото пари за гориво.

ентусиаст
Аватар
Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11

Мнение от Maxmadness » 28 Апр 2013, 2:53

M10 написа:
host написа:Респонс, респонст ама все пак като говорим за градски коли и такива за навъртане на много км при благоприятна цена :dunno: :dunno: :dunno: - за к'во намесваме респонса? Него да го месим ама за съботно-неделните коли.

Не е лошо колата да е приятна и да ти доставя някакво удоволствие всеки ден :winky: Прост пример - със шестака можеш да се тътриш на 4-5та с 1200 оборота, докосваш газта и поема, а дизела :puke: Като сложим тъпотии от типа на демпферни маховици, турбини, ремонт на гнп-та на стойност едно б28, по-голяма склонност към прегряване, 3 пъти по-скъпи биелни лагери ако щеш... е*ем ти по-малкото пари за гориво.

Ами колега да така е,тия дизели са много бавни и много турбини чупат :lol: и изобщо не вървят !
Как пък така за 3 години един маховик не смених,нито пък турбината ми замина...за биелните лагери няма да коментирам :lol: "по-голяма" склонност към прегряване? ЛАЛ :bowdown: u are the king of the castle.А това че дизела е лагав направо ме убихте от смех момци :lol: .. Мой приятел има Е46 320Ci Купе 150 коня,на газ..ДА ! ПРЕКРАСНО,момчето му харчи 11-12 газ на 100 км което както вече казахме са около 13-14лв..ДААА аз с 13-14лв НЕМОГА да мина 100км,ще мина по-малко...само,че тая кола както е към 1.5 тона и с тия 190 нютона и тая газчица,като настъпим аз и той един до друг,и започва да брои автовозите...и хем е с 15-ки джанти,а аз мойта я търкалям с 18 цолови варели с 255 гуми отзад,ДААА с ремап съм,не е много равностойно..само,че нали сега си говорим за плюсове и минуси..еми аз МОГА да си сложа чип,а той може да си сложи един К&Н филтър,да си пие млякото преди лягане и да припада..и те така карайте си на газ !
На 4та и 5-та с 1200 оборота точно като "докоснеш" газта ще поеме другата седмица по календара в четвъртак в 23:30 :lol:
"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 28 Апр 2013, 5:25

:OT:
Колеги,добре че изравниха в новите бензинови автомобили разхода с тези на дизела,щото сега европа щеше да се газифицира.
Ето,сега някакви мотори 1,4 бензин-122 коня,ама разхода в града 6-7/100,което сега като се замисля,тая още по-добре става за газифициране :roll:
В нашата фирма дойдоха около 150 нови автомобили,фолксваген баничарка,от завода излизат "bi fuel" на газ пропан бутан и бензин,ми доста е икономично ,незнам какво стана с метана,едно време се преглъщаше един тон в багажника с цената на метана,ама сега гледам метана е скочил до тавана,за мен,лично мнение,че бензин и газ е най-добре,след него се нарежда дизела,а това че е автомат няма никаква значка,автомата да е читав (защото масово автоматиците не са много в час,не сменят правилно скоростите и тн.) и ще харчи колкото преди си е харчил,говорим за стар автомобил-10-14/100 литра (защото новите автомати харчат колкото написах в началото).

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: biturbo wc,Honda cbr929rr
Детайли за колата: Audi A6'12 3.0tdi

Мнение от МИТАКА1654 » 28 Апр 2013, 8:14

Ако беше толкова хубаво да се кара на газ, цял свят щеше да кара на газ. Те в белите страни имали пари и за това.

Точно в белите страни(скандинавието) се кара масово на газ,дори данъците и таксите за паркиране са наполовина или ги няма.Мен лично доста ме интересува да не замърсявам въздуха,което е един от големите предимства на алтернативните горива.

ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E82, E83, E92, F02
Мечтае да кара: Saab Viggen 2.3T
Детайли за колата: BMW X3 E83 LCI MY'08; 2.0d 177bhp, steptronic.
BMW 120d E82 MY'08; 2.0d 220bhp, steptronic.
BMW 320d E92 LCI MY'12; 2.0d 184bhp, steptronic.
BMW 320i E90 MY'05; 2.0i 150bhp.
BMW 750Ld F02 LCI MY'13; 3.0d 386bhp, steptronic.
BMW 320i E36 MY'96; 2.0i 150bhp.
BMW 118d F21 MY'13; 2.0d 143bhp.

Мнение от stocky » 28 Апр 2013, 8:22

Специално за тътрене на 4-5 с 1200 об/мин. Атмосферен бензинов мотор под 3 литра е тотално мъртъв! Турбо моторите (и бензин и дизел) имат повече мощност и повече въртящ момент от аналогичен като кубатура атмосферен мотор. Лагави стават с огромни турбини, но те не са предмет на тоя разговор ( който едно време беше 20i vs 20d).

Sent from my GT-I9000 using Tapatalk 2

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d

Мнение от acho.rs » 28 Апр 2013, 12:07

Точно в белите страни(скандинавието) се кара масово на газ

:bowdown:
Особено в Германия и Англия - там се сцепват :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 28 Апр 2013, 14:43

Ама аз не виждам какъв е смисълът да говорите глупости като си имал пари ще караш само на бензин защо да не си спестиш 1/2 от разходите и да ги похарчиш за себе си не разбирам аз :kuku: вместо да давам 300 лева за бензин ще давам 150 за газ и 150 за мен да направя нещо,да си купя нещо

Аватар
Кара: автомобил
Мечтае да кара: два автомобила
Детайли за колата: купе,двигател,волан,гуми

Мнение от jordanpar » 28 Апр 2013, 16:27

Защото ,който няма пари единствения начин да парадира за самочувствие е като подчертае, че кара скъпо гориво,без да осъзнава че е с десен волан,с кола за няколко заплати или че никога не е купувал нови части от представителство,колкото и да е стар модела,че не е регистрирал колата в данъчното,че ще кара без винетка и че ако ГО скочи няма да си прави и такава.За нови гуми да не говорим.С какво друго да се похвали такъв човек????Жалко е кое се е превърнало в гъзария и мачовско поведение в БГ.Иначе се бием в гърдите че караме БиеЕмВие.
Ако разхода не беше важен нямаше от 5-6 години премиум наречените марки да правят даунсайзинг и да търсят повече мощност с по-малко разходна гориво и съответно по-малко парички да бягат от джоба.Нямаше 300 коня коли да имат среден разход около 10 ,нещо което беше мираж преди години.
Най-правилното което прочетох в темата--защо ако има начин да не спестя сума от гориво и да не я похарча за себе си,жената,детето.....А защо не????

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е91

Мнение от player123 » 28 Апр 2013, 16:51

jordanpar написа:Защото ,който няма пари единствения начин да парадира за самочувствие е като подчертае, че кара скъпо гориво,без да осъзнава че е с десен волан,с кола за няколко заплати или че никога не е купувал нови части от представителство,колкото и да е стар модела,че не е регистрирал колата в данъчното,че ще кара без винетка и че ако ГО скочи няма да си прави и такава.За нови гуми да не говорим.С какво друго да се похвали такъв човек????Жалко е кое се е превърнало в гъзария и мачовско поведение в БГ.Иначе се бием в гърдите че караме БиеЕмВие.
Ако разхода не беше важен нямаше от 5-6 години премиум наречените марки да правят даунсайзинг и да търсят повече мощност с по-малко разходна гориво и съответно по-малко парички да бягат от джоба.Нямаше 300 коня коли да имат среден разход около 10 ,нещо което беше мираж преди години.
Най-правилното което прочетох в темата--защо ако има начин да не спестя сума от гориво и да не я похарча за себе си,жената,детето.....А защо не????

:yes: :yes:

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата