Въпрос за телефон на БМВ Е38 ТДС

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Re: Въпрос за телефон на БМВ Е38 ТДС

Мнение от Ilko Ivanov » 04 Окт 2010, 7:17

Sivako написа:А нещо такова виждали ли сте :shock: дали е някакъв ретрофит или е собствено произведение :lol:
Изображение
By sivako at 2010-10-03

Това е така наречения Блутут или ULF модул има го и като ретрофит.
Като го имаш него можеш да си сменяш адапторите за телефоните с каквито поискаш.
Разбира се можеш да го използваш и без адаптор,той се използва предимно за стойка и зарядно на телефона.
Ето тук можеш да видиш как изглежда модула : viewtopic.php?f=16&t=215283

младши ентусиаст
Аватар
Кара: F20 116d / F01 750i xDrive
Мечтае да кара: Колело

Мнение от Sivako » 04 Окт 2010, 10:34

Значи с адаптор само ще ми се зарежда а вече като се сложи блутут ще може и да се говори :roll:
Изображение

некъв ентусиаст
Аватар
Кара: F02 750iL

Мнение от Ilko Ivanov » 04 Окт 2010, 11:14

Sivako написа:Значи с адаптор само ще ми се зарежда а вече като се сложи блутут ще може и да се говори :roll:

Точно така,обаче без да имаш ULF модула няма как да свържеш адаптора :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от tngeorgiev » 12 Окт 2010, 13:31

RORO написа:Ако мога да попитам нещо за което не намерих инфо с търсачката а именно.
Как точно работят телефоните които са в седмиците примерно тоя:CMT4000 US Version Apollo Euro Version
смисъл поставя ли му се сим карта или самият телефон си има номер който отговаря на колата в която е монтиран?

- тези телефони са железни и много мощни, може да работи дори без антена. заключени към оператор не съм виждал. картата седи цяла в модула отзад - има си капаче на кората. На 900 мхц са само, но това у нас не те бърка. И разбира се не изписва мтел, а citron gsm, както беше през 199х)))) най-лесно се управлява през монитора, през клавиатурата е объркано, примерно с дясна стрелка се потвърждава и т.н.
E30 1986 318
E30 1993 318
E36 1991 320
E36 1997 328
E38 1997 735
Е46 2002 318

Потребител
Аватар
Кара: BMW 730D E38 facelift

Мнение от BOSS7 » 25 Апр 2013, 18:07

WP_000032 (2).jpg
WP_000033.jpg
WP_000031 (2).jpg

Колеги това е моя телефон, търсих но никаква информация не намерих за него. Проблема е че на Глобул работи от време на време, а на Виваком почти не работи. Под не работи разбирайте че показва пълен обхват, всичко нормално но като набера се чува тон от род когато не можете да се свържете с даден номер, а като ме наберат казва че ми е изключен телефона. Това се случва и когато телефона е изкаран от колата, странното е че телефона си работи с Български карти извън България безпроблемно. Сим картата се слага отстрани на телефона и никъде другаде.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E66 760Li
Мечтае да кара: BMW E66 760Li

Мнение от mystvd » 26 Апр 2013, 10:13

Колега BOSS7 значи моят телефон забелязах,че когато набирам няма проблем обаче когато ме търсят им дава,че телефона е изключен :dunno:
Ръчках из него всички настройки какво ли не правих и не мога да го подкарам да ми звънят,и не знам какво да правия :(
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от BOSS7 » 26 Апр 2013, 16:01

Колега BOSS7 значи моят телефон забелязах,че когато набирам няма проблем обаче когато ме търсят им дава,че телефона е изключен
Ръчках из него всички настройки какво ли не правих и не мога да го подкарам да ми звънят,и не знам какво да правия

Колега, и аз от това се интересувам сега и тия дни ще питам някой дето се занимава с телефони да видим какво може да му направи и ще драсна. Някой случайно да има като моя телефон. :lol: чух че на различните оператори картите работят с различно напрежение и затова правят такива неща, ама това е само слух.

Потребител
Аватар

Мнение от GAZ53 » 01 Юни 2013, 18:35

Здравеите,аз имам ето този: http://www.handy-sammler.de/Handys/bosch_m_com726SE.htm телефон. Преди като бях абонат на М-тел работеше безупречно, но след като му вкарах карта на Вивател, започна да прави проблеми. Като поставя картата и го включа, телефона се свързва с мрежата, изпращам и получавам СМС-и без проблем, но не може да се провеждат разговори или, ако има такива то е от време на време. Като избирам от него не се чува в слушалката никакъв сигнал, но в същото време избрания номер звъни, при отваряне обаче не се получава връзката, когато избирам въпросния телефон от друг телефон чувам гласа на оператора да ми казва, че в момента няма връзка с този номер. И това го прави само с карти на Вивател, пробвах и с други карти на същия оператор резултата е същия, с М-тел,Глобул също така съм слагал карти на румънски оператори телефона си функционира идеално. Не знам къде се крие проблема, вероятно е в това, че телефона работи само на 900 MHz, а новите клетки на мобилните оператори доколкото знам вече са на 1,8GHz.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

Потребител
Аватар

Мнение от BOSS7 » 03 Юни 2013, 3:05

Колега решил съм тия дни да отида до офис на Виваком да ги поразпитам. Иначе и аз с чуждите оператори проблем нямам, но пак съм с моята си карта просто съм извън страната, но с карта на Виваком. Пробвах да ресетна телефона с БМВ скенера но пак същото а други настройки не знам как мога да направя. Нека някой ако знае да пише дори и само да е чувал че на мен ми свършват идеите, и мисля за нещо алтернативно например с тия хендсфрита ПАРОТ.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 07 Юли 2013, 22:48

GAZ53 написа:Не знам къде се крие проблема, вероятно е в това, че телефона работи само на 900 MHz, а новите клетки на мобилните оператори доколкото знам вече са на 1,8GHz.

Vivacom ползват 900MHz за 3G и затова не става.

Предишна

Назад към Е38