324 D - слаби спирачки ?

3-та серия ('83-'94)

Модератори: GEORGIEV, ///Явор, ge_a, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E30- 324 D, E30-318 i
Мечтае да кара: Автентична "М"-ка на верния модел.

324 D - слаби спирачки ?

Мнение от Stoqnov_ » 24 Апр 2013, 23:42

Колеги, моля за включване на дизелджиите :)

От снощи съм собственик на Е30 - 324 - чист дизел. С няколко думи - освен, че не върви, ами и не спира. Старият собственик сподели, че на колкото и подобни да се е качвал - все са били така. Което значи - че са били с неизправни спирачки всичките, тъй като тази кола със сигурност трябва да спира по-добре /лично мнение/ - все пак немският инжинер не би се изложил толкова.

Та, това ми е първото дизелово БМВ Е30 и в момента не знам почти нищо за тях, а от прегледаното във форума - не открих обширно разискване на точно този модел, затова и пускам темата. Който се е сблъсквал с този проблем, моля да сподели. Предварително БЛАГОДАРЯ, колеги.

Втората ми молба е да не слагате ехидни емотинки като мнение и глупави коментари.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 328i & 520i

Re: 324 D - слаби спирачки ?

Мнение от NaKi4_pZ » 25 Апр 2013, 1:08

Е то спирачките са им като на другите по-слаби модели.Предполагам не вентилиран диск и барабан.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 25 Апр 2013, 6:40

Кофти накладки или помпи? Въздух в системата?
:yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от 6estaka » 25 Апр 2013, 8:20

Колега дай подробности за проблема за да може получиш по-точни съвети...Под не спиране какво имаш в предвид?Пропада ти педала а колата не спира...Педала си е твърд но като натискаш пак не спира?На изгасен двигател като натискаш педала пропада ли?Провери дали ти работи вакуум помпата и дали не е скъсан маркуча от нея до сервото...Добре е да направиш една ревизия на спирачните апарати и да смениш спирачната течност
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: малки котета на задната седалка
Мечтае да кара: по-леко
Детайли за колата: Черна скрап

Мнение от deyan-enchev » 25 Апр 2013, 9:51

324д даже има по-хубави спирачки от други е30ски, които са с невентилиран преден диск.

Принципно как спира една кола е доста субеквтивно и зависи от това какви други коли си карал преди това.
Все пак като си взех моята е30 324д при скорост 100 и внезапно спиране гумите широки 195 блокираха ... това ако ти помага или ти дава насока добре.

Динко (6estaka) ти е дал най-важните стъпки на действие, ти си.
Understeer is when you hit the wall with the front of the car. Oversteer is when you hit the wall with the rear of the car. Horsepower is how fast you hit the wall. Torque is how far you take the wall with you. Spoilers and bodykits are how much of a mess you leave on the wall. Rollcages and windownets are how much of the wall you take with you.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 25 Апр 2013, 14:18

Смятай, че отзад не лови хич - барабана е умряла работа. Отпред тряя обезвъздушиш - най-малко... И все пак има писано за тоя модел. С мех. нафтова помпа ли си или с ел.?!
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
Мечтае да кара: зил 130

Мнение от M10 » 25 Апр 2013, 14:49

То и с диск толко лови заради рестриктора на налягането към задните спирачки...

старши ентусиаст
Аватар
Кара: е30 м50б25
Мечтае да кара: и да си свирка...

Мнение от KPETEH » 25 Апр 2013, 14:54

Лови ако някой ги ревизира изобщо тия барабани... Ходи ти на прегледа да им кихаш секи път зарад тия барабани. Аз си турих дикове и отзад - нека е само 86 коня :mhihi:
"Крайно мнение, породено от висше чувство на справедливост с цел заличаване на простите, тарикате и селяните, които погазват моралните ценности на народа..." "Винаги има време да станеш дебел..."

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_ » 25 Апр 2013, 16:21

Момчета, днес откраднах мъничко време да си поиграя с бабата :D

Та, верно е това, наистина спирачките не ловят. Педала си е твърд, не пропада. На обяд разглобих отзад барабаните, всичко е раздвижено и смазано, вече с хубави накладки. Хвърлих и набързо един поглед отпред - все пак ми е първи ден с дизелова Е30-ка и всичко ми е интересно :P
Вече и отпред е с хубави накладки, всичко смазано и раздвижено, ама пак толко си лови.

Нямам много свободно време да си играя с колата, но все пак и да поясня - отпред си е с вентилираният диск, който е нов. Нямам идея защо старият собственик е сложил нов диск а си е останал със стари накладки, нещо не хващам логиката,, но както и да е.

Та, направих и един тест набързо. Помпя спирачките - не пропадат. Колата е загасена. Хващат си, но иска хубаво натискане, все едно карам старият ми дванайстак по инерция и искам да спра, без да е запален - това е най-доброто сравнение, което ми идва на ум в момента. Предполагам който от Вас, колеги е на повечко години ще ме разбере веднага.
Но:
Като запаля колата педала не става по-мек, нито пропада. Прегледах всички вакуми, маркучите са здрави. Въпреки това - за всеки случай, ще ги сменя с нови. Светна ми една лампичка под шапката за още една идея, но повече нямам възможност да я човъркам, за да видя какво ще стане.
А както написах в началото - вярно е, наистина момчето преди мен е карало и други такива коли и те са били по същият начин със слаби спирачки. Педала си е твърд все едно караш Москвич без сервоусилвател, все едно спираш само на помпа или нещо такова, предполагам не го обяснявам както трябва колеги и е малко объркано, извинете ме за което.
Та, горе-долу така е при мене, иска по-силно натискане, за да спре, но пък и педала не е "камък",, което си е странно.
С времето се уверих, че ако искаш БМВ-то ти да върви.., трябва да си го направиш.

Дон Кроки
Аватар
Кара: и се усмихва :)
Мечтае да кара: със сина ми :)
Детайли за колата: С всички възможни екстри.

Мнение от Kroki » 25 Апр 2013, 16:36

Смени спирачната течност и обезвъздуши добре.
You're safer in the race car than you are in cars going to and from the track. - Mario Andretti
`91 E30 318i `93 Е36 325td `06 E46 320d `12 F800ST `07 E61 LCI 525d

drago_pavlov написа:Аз светкам само ако има някаква опасност. За патруки не :lol: Както аз си плащам актовете, така ще си ги плащат и другите :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
Мечтае да кара: BMW M2

Мнение от ildivvy » 26 Апр 2013, 13:32

Да не би и самото серво да не работи както трябва?
Ex: 96' BMW318ti

Изображение

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!

Вече съм фен на Марио Драги!

" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев

Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от MICH__ » 26 Апр 2013, 17:01

И моята не ми харесва как спира .. с дискове е отпред и отзад и нови накладки течност и маркучета . Карал съм всякакви кенефи по 60 100 коня и имат по добри спирачки от е30ката :paranoid: Това да натисна рязко и да заковът колелетата да не съм чул (със 215 17ка съм отпред ) ... та вариантите са два или е30ките така си спират или имам проблем някъде по системата.

Препоръчайте някой добри накладки да пробвам :D
[00:00:25] Boris Dimitrov каза: мое мнение е че голфа е много по бърза и мощна кола от бмв

http://i47.photobucket.com/albums/f169/ ... jtte3o.gif

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Stoqnov_ » 26 Апр 2013, 19:39

Колега MICH - много ми стана чудно, а пък от една страна не вярвам немският инжинер да се изложи толкова още при направата на колата. Просто няма начин, всички знаем колко прецизни са швабите, отделно със толкова слаби спирачки изобщо не би влязла в производство/поне според мен/??, а от друга страна не е възможно всички стари дизели да не спират. Има уловка нейде,, нещо не е както трябва. Или при по-голяма възраст нещо им се износва повече от друго и не спират как си требе, или де да знам... ама тая нема да я бъде. Туй тъй нема го бъде, както казват старите ДАП-аджии при нас :D

А сега като пуснах темата се оказа, че пойчето нови и стари дизелзжии караме коли със слаби спирачки :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Тъпата кака да маа с черпака
Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....

Мнение от saleen » 26 Апр 2013, 21:12

Аз за пръв път като се качих на Е30 също първите ми впечатления бяха - абе какви са тези калпави спирачки, ми тя едвам спира :dunno: После като навъртях няколко хиляди км посвикнах и спря да ми прави впечатление, ама като са я карали други хора са ме питали после дали има сверво на спирачките тая кола (320i). Иначе като стъпиш здраво на педала ковяха и 4-те гуми, нищо, че беше с барабани отзад.
Та по темата:
Stoqnov_ написа:Като запаля колата педала не става по-мек, нито пропада. Прегледах всички вакуми, маркучите са здрави.

Това са симптоми за заминало серво според мен.
Никой не мое ма връне на селу!

Потребител
Аватар
Кара: 324d
Мечтае да кара: E30 s 330

Мнение от MaRTo_BG » 03 Май 2013, 7:12

Ако са ти оригиналните дискове отпред трябва да са вентилирани иначе за 5 години с 324д колата спира добре но само направо има ли завои задницата веднага тръгва много е тежка отпред.. ако ти трябва нещо пиши имам всичко.

Следваща

Назад към E30