Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
Re: Обяснете.
Gqbriel написа:Skylimit написа:Предварително се извинявам ако има такава тема, но търсих доста из форума нищо не открих за това което ме интересува.. ( Ако има такава оставете ми я и локнете)
Така според МОЙ наблюдения и специално за 330 серията .. масово хората предпочитат 330Д пред 330ХД.. та интересувам ме защо, като 330ХД има Хдрайв ( Xdrive ) и според мен това е само + ..
Ако може някой да ми каже разликите между двете коли .. защо едната и защо другата.
Благодаря на всички отзовали се.
Какво си търсил не търсил Е46 НЯМА Хdrive ..тва трябва да е на главната страница на подфорума!
Избират се да ,хд е по-тежка,допълнителни части за поддръжка.Малко по-висок разход,по специфични части които са само за Х и те така..по-малко ядове
Нямам преки наблюдения варху Д-то .. но по твойте приказки разбирам, че Д-то варви повече от ХД-то ? А зимата с Д-то кво става.. Тей като съм виждал, че ХД-то си е снегорин?

Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Разликата е в окачването за Xd носача е 315 а иначе е 150, тампоните на носачите също Xd - 160лв срещу 80 лева, карета и полуоски отпред са 1100 лева нови на брой за комплект, имаш и една раздатъчна кутия която не се чупи почти. X модела е малко по-висок от стандартното и според мен е по-добрия избор 

- M10
- старши ентусиаст
-
- Кара: 1602, E30 pre-face, E36 coupe
- Мечтае да кара: зил 130
Vladimir4o написа:Здравеите колеги! Оглеждам се за Е46 феислифт от известно време....искам да попитам,ако някои може да ми даде съвет кои от двата мотора да избера 318 2.0 143 , или шестака 320 2.2 170.
шестака избери

Все още не мога да си обесня как има хора дето гледат 318 - 320 бензин за почти 12 000 лева....
- Snoop
- младши ентусиаст
-
- Кара: засилен дизел
- Мечтае да кара: на Шаро поршето
- Детайли за колата: TOP!!! FULL!!! MPACK!!! Всички екстри за модела! :D :D :D
Че к'во им е на 320-ките за 12 бона?
Аз и ти сме луд-ни-ца...

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
M10 написа:Vladimir4o написа:Здравеите колеги! Оглеждам се за Е46 феислифт от известно време....искам да попитам,ако някои може да ми даде съвет кои от двата мотора да избера 318 2.0 143 , или шестака 320 2.2 170.
шестака изберище ти гори повече, но има звук, мотора е мазен плавен и много по-упростен като конструкция, докато 318ката е с валвтроник и наложи ли се ремонт ще съжаляваш много...
+1 за шестака
ако не е проблем малко по-висок разход
даже повече си заслужава да е 325
tihich написа:Все още не мога да си обесня как има хора дето гледат 318 - 320 бензин за почти 12 000 лева....
ми има хора дето не им се кара таралясник
не че цената е определяща за качеството
ти за 12 е90-ка ли ще си вземеш?
Snoop написа:Че к'во им е на 320-ките за 12 бона?
гадни са ...
не е като да си вземеш за 6 и да обясняваш на ква далавера си

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
K_Ilkov написа:Snoop написа:Че к'во им е на 320-ките за 12 бона?
гадни са ...
пардон - 5к и то с газовото

http://www.cars.bg/c227664
You said: "Time will change!" What if it changes you?
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Re: Обяснете.
Skylimit написа:Gqbriel написа:Skylimit написа:Предварително се извинявам ако има такава тема, но търсих доста из форума нищо не открих за това което ме интересува.. ( Ако има такава оставете ми я и локнете)
Така според МОЙ наблюдения и специално за 330 серията .. масово хората предпочитат 330Д пред 330ХД.. та интересувам ме защо, като 330ХД има Хдрайв ( Xdrive ) и според мен това е само + ..
Ако може някой да ми каже разликите между двете коли .. защо едната и защо другата.
Благодаря на всички отзовали се.
Какво си търсил не търсил Е46 НЯМА Хdrive ..тва трябва да е на главната страница на подфорума!
Избират се да ,хд е по-тежка,допълнителни части за поддръжка.Малко по-висок разход,по специфични части които са само за Х и те така..по-малко ядове
Нямам преки наблюдения варху Д-то .. но по твойте приказки разбирам, че Д-то варви повече от ХД-то ? А зимата с Д-то кво става.. Тей като съм виждал, че ХД-то си е снегорин?
Сега да уточним,да по-голямо сцепление на сняг - но лека кола и снегорин

И да върви повече,защото първо е по-лека,второ - по-малко загуби..но не е фрапантна разликата
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
чук е

ама 2000 г
стария фейс
гадния Фолан
предното жам само ел
за седалки и тн да не говорим
аз не казвам, че 320-ките вървят по 12 бона
ама там се говореше за м54
демек некоя и друга година по-нова се търси и тн
спорове за цени нямам намерение да водя
всеки си има глава на раменете да си преценява кво купува

въпрос на мераци, разбирания и тн

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
За 6 може да се намери Е46, само че компакт. Аз съм хвърлил око на това примерно.
- Vladimir4o
- Потребител
-
K_Ilkov написа:M10 написа:Vladimir4o написа:Здравеите колеги! Оглеждам се за Е46 феислифт от известно време....искам да попитам,ако някои може да ми даде съвет кои от двата мотора да избера 318 2.0 143 , или шестака 320 2.2 170.
шестака изберище ти гори повече, но има звук, мотора е мазен плавен и много по-упростен като конструкция, докато 318ката е с валвтроник и наложи ли се ремонт ще съжаляваш много...
+1 за шестака
ако не е проблем малко по-висок разход
даже повече си заслужава да е 325tihich написа:Все още не мога да си обесня как има хора дето гледат 318 - 320 бензин за почти 12 000 лева....
ми има хора дето не им се кара таралясник
не че цената е определяща за качеството
ти за 12 е90-ка ли ще си вземеш?Snoop написа:Че к'во им е на 320-ките за 12 бона?
гадни са ...
така е...не бих искал да се качвам на таралясник...само и само да кажа че карам BMW...радвам се че все още има хора дето да мислят като мене. според мене читаво BMW след 2001 за 6к нчма как да се намери...ако продава някои това което търся за тия пари да каже...искам само да уточня че сумата която обявих е за вси4ко по колата като краина. колата дето ви питах за нея е с цена 11700, обаче; е регистрирана със всичко платено; с два чифта гуми и джанти; има газова уредба и навигацията е плус.....не казвам че бих дал 12к за някоя от автокъща....да скъпи са за 10+ годишни коли..ама bmw си е bmw....изчетох доста материали във форума, но темата все се отконява от това което ме интересува. за това се радвам на всяко компетентно и точно мнение за да ми помогнете в избора...мерси отново на всеки които иска да ме светне с повече инфо

- Vladimir4o
- Потребител
-
M10 написа:Vladimir4o написа:Здравеите колеги! Оглеждам се за Е46 феислифт от известно време....искам да попитам,ако някои може да ми даде съвет кои от двата мотора да избера 318 2.0 143 , или шестака 320 2.2 170.
да разбирам че шестака е по сполучливия мотор значи.....а като окачване има ли разлика между купето и седана?

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Vladimir4o написа:а като окачване има ли разлика между купето и седана?
купетата са със спортно окачване! Sports suspension settings
- Vladimir4o
- Потребител
-
Батман написа:Vladimir4o написа:а като окачване има ли разлика между купето и седана?
извиняваи колега ама не съм достатъчно запознат...това че е спортно какво ще рече?- по твурдо вози сигурно и сигурно по лесно се чупи..такув извод си правя

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
Vladimir4o написа:Батман написа:Vladimir4o написа:а като окачване има ли разлика между купето и седана?
извиняваи колега ама не съм достатъчно запознат...това че е спортно какво ще рече?- по твурдо вози сигурно и сигурно по лесно се чупи..такув извод си правяпо скъпа ли е ходовота част от седана ?
Спортно = здраво ,как точно логично мислиш обратното не ми е ясно

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5