Непрекъснато гори бушон № 7 на централното заключване

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Непрекъснато гори бушон № 7 на централното заключване

Мнение от Kanev » 16 Апр 2013, 23:00

Привет колеги, след дългогодишно четене на форума дойде и моя ред да пусна тема, тъй като с търсачката не успях да срещна проблем подобен на моя. Собственик съм на 318 IS и след като най-накрая се реших да сменя моторчето на парното, което ръмжеше отвратително, се появи проблем с тоците и по-конкретно непрекъснато гори бушон номер 7 (5А) за централното заключване. Необходимо е да уточня, че след 3 часа и половина разправии по свалянето на старото моторче и поставянето на новото, не бях вкарал добре едната букса, която го захранва (бяха ми се разтреперили ръцете от борбата по изваждането:)) и след опит да дам на контакт, за да видя дали ще завърти, изгасна цялото табло. Махнах клемата на акумулатора и втъкнах въпросната букса. До тук добре, сглобих всичко, след което свързах аумулатора, колата запали, моторчето работеше перфектно, но след като се опитах да заключа колата (с афтърмаркет аларма съм и никога не е създавала проблеми) се оказа, че не работи централното. В крайна сметка видях, че е изгорял въпросния бушон 7 и го подмених със същия, но китайски и всичко заспа. След няколко часа реших да излизам и след като запалих, установих че нямам радио, а при изключване на колата и изваждане на ключа, таблото светеше все едно съм на фарове и даже зумера свиреше. Отворих капака, махнах клемата на акумулатора и видях, че китайския бушон се е стопил. Смених го с оригинален, вързах акумулатора и всичко ок (имам радио и централното работи) до момента, в който спрях и се опитах да заключа - да ама не, отново никакво централно, но радиото си бачка. Оказа се, че въпросният бушон отново е изгорял и сложих 7,5 А. Докато карах всичко работеше (на няколко пъти пробвах и централното си заключваше както трябва) до момента, в който загасих колата и се опитах да заключа с алармата - пак същата история - само централното го няма.
В крайна сметка преди да разчекна кабелите на багажника, тъй като според повечето от темите това е най-честата причина, бих искал да прочета и други мнения по въпроса. Според мен единият от вариантите е да е окъсил някои от кабелите в двигателния отсек и по-специално тези, които идват от кутията на бушоните или тези за свещите, тъй като при смяната ги бях издърпал напред, за да имам място за работа. Другите варианти са при късото нещо да се объркало или пък действително да са кабелите на багажника понеже бая го отварях и затварях, за да ползвам инструментите. От друга страна ако са те, би следвало веднага да гори бушона, а не чак когато спра (без да отварям багажника). Знам, че решаването на такъв проблем от дистанция е трудно, но все пак ще се радвам на някакви съвети и предположения преди да се захвана.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ М44Б19
Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
Детайли за колата: Стара баба с тояжка

Re: Непрекъснато гори бушон № 7 на централното заключване

Мнение от stormrider » 21 Апр 2013, 12:20

Ключът за проблема!-кабелите на багажника,
С много любов към децата!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e36 2.5I / е36 2.0I / е34 2.5IA

Мнение от djoni82 » 24 Апр 2013, 14:54

Имах същия проблем с този бушон и решението : снопа кабели в багажника бяха пречупени :yes:
Изображение
В РАЯ има повече удобства,но в АДА компанията е по Готина!!!!

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 24 Апр 2013, 16:33

При мен пък окъсяваше в снопа под шофьорската седалка, и като изгори тоя бушун, нямаше стартер :shock: :mhihi: Та не го бавих много с отстраняването.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Kanev » 24 Апр 2013, 18:47

:bchug: Благодаря колеги, действително се оказа снопа с кабели на багажника. Повече от половината се бяха оголили, а два от тях се бяха слепили и имаше черно - предполагам от там е и окъсявало. Само не мога да разбера защо чак при спиране се появяваше проблема :dunno:
Изображение

ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36
Мечтае да кара: Е46 М3

Мнение от baitun » 25 Апр 2013, 10:00

Да, а след това няма влизане в колата, ако имаш двойно заключване-само шофоьорската и багажника с ключа/за фейсовите/

Назад към E36