джанти за 7ма серия
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Кара: E34 tds, W140 400SE
- Мечтае да кара: ГАЗ-24 Волга V8 ЗМЗ-511
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
Re: джанти за 7ма серия
7BREYTON написа:http://www.youtube.com/watch?v=-a_sumD_VmI
олеле майчице...

ATR-42/72
- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Това е доказателство колко може да бъде прост един човек.Понякога газарията струва прекалено много,в случая не може да си караш автомобила.Голямо чудо като е успял да вкара 20-ка.
- 7BREYTON
- ентусиаст
-
- Кара: Entwicklung 38
- Мечтае да кара: B12
По-спокойно бе момчета, който както иска да си чупи главата , колата или парите.
Ясно е че в БГ големи цолажи са си риск ... ама всеки си решава къде , как и по-колко кара.
Ясно е че в БГ големи цолажи са си риск ... ама всеки си решава къде , как и по-колко кара.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: Капаци, калници, врати, брони, таван и торба с бурми и чукачки след смяна на накладки
7BREYTON написа:По-спокойно бе момчета, който както иска да си чупи главата , колата или парите.
Е точно това е ако Е38-цата я изкарва някой само петък вечер до най-близкото кафе тогава може би не е проблем 20 те цола джанта, ама аз както я търкалям всеки ден нещо не ми е рентабилно да изправям през ден джанти

ATR-42/72
- vovatino
- Потребител
-
- Кара: E38, 740i, 2000
- Детайли за колата: Бърза, комфортна, сигурна
Пет години карам колата с 19" джанти през пролетно летния сезон, сега съм с 18" и не съм имал никакви проблеми (софия-център). Разликата между БМВ 7 серия и останалия свят е именно в по-големия цолаж.
- vovatino
- Потребител
-
- Кара: E38, 740i, 2000
- Детайли за колата: Бърза, комфортна, сигурна
Естествено повече пара за гуми джанти,но колата стои добре при всички нови модели на пазара, въпреки че е стар модел. Въпрос на личен избор.......моят е с по големи джантури м паралел 37. Гледам в центъра още две седмици, като едната е с 16" визията е трагична.
- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
vovatino написа:Естествено повече пара за гуми джанти,но колата стои добре при всички нови модели на пазара, въпреки че е стар модел. Въпрос на личен избор.......моят е с по големи джантури м паралел 37. Гледам в центъра още две седмици, като едната е с 16" визията е трагична.
Трагична е за тебе

ATR-42/72
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
vovatino написа:Естествено повече пара за гуми джанти,но колата стои добре при всички нови модели на пазара, въпреки че е стар модел. Въпрос на личен избор.......моят е с по големи джантури м паралел 37. Гледам в центъра още две седмици, като едната е с 16" визията е трагична.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Дифашир написа:vovatino написа:Естествено повече пара за гуми джанти,но колата стои добре при всички нови модели на пазара, въпреки че е стар модел. Въпрос на личен избор.......моят е с по големи джантури м паралел 37. Гледам в центъра още две седмици, като едната е с 16" визията е трагична.
точно .... ама чак пък трагични ... зависи и кои 16-ки ама друго си е.За топлите сезони минимум 18 и то доста определени модели 19 и 20 (подходящи) заспиват.Това голямо купе,тия големи калници искат пълнене ,ама тя направо си го иска
аз съм млад човек и искам като я погледна и да ми се насълзяват очите.И ей като кажете ''със 18-те ми испадаха пломбите,с 16-ките нищо не се усеща" еми с е38-цата ако ви падат пломбите сменете си зъболекаря и тогава да ви качвам на голф със 17-ки спортно оказване и един пръс високи гуми.Никаква разлика не мога да намеря от 18-ки и 16-ки като возия.Мога да намеря между прясна нова гума и опечена стара но не и цолажа (за е38 специално).Имах едни 18-ки ментета никакви проблеми не съм имал всеки ден минавам по много лош път с дупки ... абе щом гумата ми се пръсна веднъж от дупка а на джантата и нямаше нищо какво да говоря.Сега си взех ''оридЖинал'' задните 9 1/2 J със 265 мисля че няма да имам никакви проблеми.
И за дърва в гората ходеше с 18-ките нали и нямаше яд

Я ги дайте тия големи джанти да ги видиме колко няма проблем щото аз 17-ките само ги изправях и лепях гуми, при положение, че не карам като идиот, представям си ако я юркам за 2 дни ще ги унищожа и 4-те джанти по няколко пъти

И за возия не говорете глупости нямало разлика... Z3-ката от 18-ки летни зимата се караше на 15-ки зимни и разликата е ОГРОООООМНА

Не знам ако колата седи на място с едните и с другите разлика няма да има вярно

В крайна сметка кой както иска да си кара колата, ама не знам кога масовата група хора от народа ще разбере, че тая държава има една инфраструктура и едни сурови условия, крайно неподходящи за какъвто и да е автомобил след 90-та година и не е най-важното това "как седи таа жанта браааат" (Цитирам двама видимо по-големи от мене какво си приказваха онзи ден) и си викам то кола няма здрава останала ама джантите и музиката са на 6

ATR-42/72
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
ами ти правиш ли разлика между Z3-ка която не ми се рови да търся ама има няма тон и автомобил два пъти по-голям на размери и тежест и допълнение към това колко голяма 18-ка може да побере едно Z3 имайки предвид височината и широчината спрямо 18-ката на е38?
Предните ми 18-ки бяха Шнитцер Тип 5 реплика които по мое и още няколко мнения на колеги излезнаха доста здрави.Ако не ме дразнеха че са реплика и ако стояха по-добре не бих ги продал.Зависи много какви са джантите плюс това съм чувал че при нагряване джантите отслабват ,а ти както описваш колко си ги изправял вече ще са кашкавалени ми се струва
Предните ми 18-ки бяха Шнитцер Тип 5 реплика които по мое и още няколко мнения на колеги излезнаха доста здрави.Ако не ме дразнеха че са реплика и ако стояха по-добре не бих ги продал.Зависи много какви са джантите плюс това съм чувал че при нагряване джантите отслабват ,а ти както описваш колко си ги изправял вече ще са кашкавалени ми се струва

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Дифашир написа:ами ти правиш ли разлика между Z3-ка която не ми се рови да търся ама има няма тон и автомобил два пъти по-голям на размери и тежест и допълнение към това колко голяма 18-ка може да побере едно Z3 имайки предвид височината и широчината спрямо 18-ката на е38?
Ти сега от 9 кладенеца вода ще донесеш...
Няма значение дали е тон или е 10 тона. Колкото по-ниска гума толкова по-зле. Не сме в германия да караме по тяхните пътища, затова тая табелка с размерите на гумите хванете и я разлепете от там

ATR-42/72
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
е аз какво казах ... колко количка е Z3 и на такава количка колко място има под калника и колко голяма е най-големия клас и колко място има под калника ТЯ за гума?Логично е на такава малка количка ако се сложи 18-ка гумата да е ниска да не кажа и тясна в сравнение с 18-ката (гума) на е38 защото при 7-цата мястото е повече и позволява да се сложи ! Някой сега може да каже ''колко да е тясна гумата на Z3" еми веднага мога да отговоря че в момента задните джанти са ми 9 1/2 J и като избутам 265-то мисля да слагам 285 ...... тая широка камера която се получава под джантата как ще позволи да вози твърдо? 16-ките може да са по- високи ама 235 да не кажа че има колеги които карат и 215 ... и това каква возия ще направи пък ми е много интересно апък за стабилност не знам да говоря ли въобще,а ЗА ВИЗИЯ пък
представам си я от зад тая голяма задница и две клечки
те 235 са ми смешни ..... между другото 215-то предполагам е най-подходяща за зимата.Имам един познат движи с такива зимата е вярно че тдс ама казва че е много доволен.

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
Дифашир написа:е аз какво казах ... колко количка е Z3 и на такава количка колко място има под калника и колко голяма е най-големия клас и колко място има под калника ТЯ за гума?Логично е на такава малка количка ако се сложи 18-ка гумата да е ниска да не кажа и тясна в сравнение с 18-ката (гума) на е38 защото при 7-цата мястото е повече и позволява да се сложи ! Някой сега може да каже ''колко да е тясна гумата на Z3" еми веднага мога да отговоря че в момента задните джанти са ми 9 1/2 J и като избутам 265-то мисля да слагам 285 ...... тая широка камера която се получава под джантата как ще позволи да вози твърдо? 16-ките може да са по- високи ама 235 да не кажа че има колеги които карат и 215 ... и това каква возия ще направи пък ми е много интересно апък за стабилност не знам да говоря ли въобще,а ЗА ВИЗИЯ пъкпредставам си я от зад тая голяма задница и две клечки
те 235 са ми смешни ..... между другото 215-то предполагам е най-подходяща за зимата.Имам един познат движи с такива зимата е вярно че тдс ама казва че е много доволен.
Абе не знам ти какво си казал ама като отвориш вратата ще видиш че там пише 2 размера гуми най-отгоре: 235/60/16 и 245/55/16 така е казал немеца и аз карам с тях ти ходи и им обясни на производителите, че седи грозно с тия гуми

Ако ходиш до там навръщане от немско може и през арменския поп да минеш, ще те изслуша и разбере човека

ATR-42/72
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
на моята 245/55/16 мисля че не пише 215 ,235 на 16 и 235 за предни и 255 на 18 цола задни пише ,тъй че твоята може и да не е проетрина за по-големи
ама моята Е и ще ги търкалям 

- DLVasilev
- младши ентусиаст
-
32 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3