Тонирани стъкла
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
- Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related
Re: Тонирани стъкла
да иступам пак една тема.Решил съм да слагам фолио от вън трябва да е максимално черно ,от от вътре с максимална видимост и да издържа колкото може повече години без да ''мръдне''.Насочил съм се към Лумар и Сънтек.Другото което ми се върти в главата (само информативно) е за такова тонирано фолио,но което се монтира от вън -как се държи и дали при сваляне и вдигане на стъклата не се ли захабява и протърква и да става матово след време.
- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
Хора слагайте си от това бронираното фолио ,и си гледайте кефа.
Мойте понеже са затъмнение и предните ,само веднъж ме спряха куките ,казах колата е бронирана и точка по въпроса .
Много ме кефи това фолио .
Мойте понеже са затъмнение и предните ,само веднъж ме спряха куките ,казах колата е бронирана и точка по въпроса .
vvvvv
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
BMW M5 super написа:Хора слагайте си от това бронираното фолио ,и си гледайте кефа.
Колега какво е това фолио?

- amgpower
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW E38 750i,CL55AMG
- Мечтае да кара: Е60 М5 или САМОЛЕТ
Има такова фолио на Люмар (Llumar) води се бронирано фолио и при удар задържа стъклото да не стане на сол.Пиши в гугъл и ще видиш за какво става въпрос.
- chernobila
- младши ентусиаст
-
- Кара: мечтата на живота си
- Мечтае да кара: е38 с евтино гориво
amgpower написа:Има такова фолио на Люмар (Llumar) води се бронирано фолио и при удар задържа стъклото да не стане на сол.Пиши в гугъл и ще видиш за какво става въпрос.
Току що го видях ама неразбрах само в закона какво се казва за него - може или неможе да се путъмнява с бронираното фолио?

- amgpower
- младши ентусиаст
-
Вече не се спира от движение автомобила,пише се акт между 20-30 лева,ако не се заядат да го надерат куките
- xapubg
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530xD '06
- Мечтае да кара: Вече не мечтае.
- Детайли за колата: Е60 530xD '06
Аз едно нещо не разбрах от цялата история ....
Стъклопакета става ли на "сол " ? Т.е така известните още двойни стъкла ...
Моите са нещо като соларни на тъмно са напълно прозрачни, като я напече стават почти черни всичките! ?!??
Стъклопакета става ли на "сол " ? Т.е така известните още двойни стъкла ...
Моите са нещо като соларни на тъмно са напълно прозрачни, като я напече стават почти черни всичките! ?!??
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
BMW M5 super написа:Хора слагайте си от това бронираното фолио ,и си гледайте кефа.
еми ти нищо не обясняваш само ''бронирано,бронирано много съм доволен слагайте взех го от преставителите''
Ама кои са тези представители ,име имат ли си,нямат ли си,колко пари си го взел,колко пари ти е излезнало само фолиото,колко ти е излезнал труда, на челно слагал ли си,стъклото соларно ли е,видимоста как е като цяло ,от какво точно си доволен,вечер как се вижда,колко процента е тонировката .... е такива неща се пишат , а не ''слагайте,слагаите''! кое е това бронирано днес звънях на фирма Сън Тек които твърдят че са единствени вносители на Лумар за Бг. и пича каза че имат не знам колко вида само автомобилно фолио а отделно другите.И тои тоя дет ми обяснява и тои толко разбира ,питам го каква е раликата между 5-то, 10-то и 12-то години гаранция тои ми вика в дебелина и по дълго щяло да си запази цвета.Питам значи като тониране и светлопропускливос са еднакви просто по-скъпото е по-дебело и по-дълго запазва нюанса си ? каза не по-скъпите имат по голяма гаранция и са по-хубави ,викам добре кое им е по-хубавото освен дебелината и по-дългото запазване видимоста ли ,каза не видимоста зависи от това колко % искаш да е тонирано

- RORO
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше 30,38,39 вече само Гранд Чероки
- Мечтае да кара: Грейдер на Ибиза
Адаш , адаш тука е станал ебати мармалада всеки си пише квот си иска но , никой не гледа да свърши работа...А иначе по темата и аз исках да затъмнявам та поразпитах тук там има едни пичове в София които лепят някакво американско (по техните думи) което било с вечна гаранция
.Разполагат с два вида на 90% и на 50% .самото фолио било на много ситни дупчици за 38-та ми обявиха цена от 100 лв.за задното стъкло и двете задните врати.

- amgpower
- младши ентусиаст
-
Това американско фолио е пълен боклук не се хващай на тея.Има го в почти всяка автомания.Аз лично съм го ползвал и е много гадно за лепене.Без да свалиш стъклата не може да се залепи както трябва.Гаранция само от 3М.
- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
Дифашир написа:BMW M5 super написа:Хора слагайте си от това бронираното фолио ,и си гледайте кефа.
еми ти нищо не обясняваш само ''бронирано,бронирано много съм доволен слагайте взех го от преставителите''
Ама кои са тези представители ,име имат ли си,нямат ли си,колко пари си го взел,колко пари ти е излезнало само фолиото,колко ти е излезнал труда, на челно слагал ли си,стъклото соларно ли е,видимоста как е като цяло ,от какво точно си доволен,вечер как се вижда,колко процента е тонировката .... е такива неща се пишат , а не ''слагайте,слагаите''! кое е това бронирано днес звънях на фирма Сън Тек които твърдят че са единствени вносители на Лумар за Бг. и пича каза че имат не знам колко вида само автомобилно фолио а отделно другите.И тои тоя дет ми обяснява и тои толко разбира ,питам го каква е раликата между 5-то, 10-то и 12-то години гаранция тои ми вика в дебелина и по дълго щяло да си запази цвета.Питам значи като тониране и светлопропускливос са еднакви просто по-скъпото е по-дебело и по-дълго запазва нюанса си ? каза не по-скъпите имат по голяма гаранция и са по-хубави ,викам добре кое им е по-хубавото освен дебелината и по-дългото запазване видимоста ли ,каза не видимоста зависи от това колко % искаш да е тонирано![]()
После говорих с едни момчета които ходят до колкото разбрах из страната да слагат фолио и каза че това което предлагат на Бг. пазар не е толкова качествено, колкото го описват и каза че с още по-добро качество било накво Magic нещо си там ама като го видя лично ще разбера повече,и че обикновенното което не е бронирано съшо има такива свойства.
Колега ,нещо много агресивен ми се виждаш и винаги недоволен от нещо .
Ту аз не съм ти угодил ,ту човека с който си говорил по телефона .Сгода няма на тебе .
В другата тема за фолиото съм обяснил подробно кое колко струва .И това е все пак фолио ,какво има толкова да се говори за него .Локуми ли да разтягаме
vvvvv
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
Колега с някво грешно впечатление си останал за мен,аз съм толкова спокоен човек.Просто хората които пишат по такива форуми гледат да си помагат за това са направени,ееее има такива които пишат ''шума'' защото си нямат работа,и такива които нарочно се заяждат,и такива кото са праят на големи разбиратели и тн. ,но никой не осъзнава независимо от това колко пари имаш,познания и сила пред едно място сме еднакви и ползата от всичко което са правили е никаква,и от там връшане няма.Ти в друга тема сам писа ,че си сложил и тн. която не беше по темата,затова намерих стара тема ДА Е ПО темата и лични ти писах знаеш,ама от всичко написано от тебе до сега съм разбрал само че си си сложил фолио ,бронирано,Лумар и си го взел от вносителя.Може да си обяснил в друга тема ама примерно аз нямам време да ровя целия форум че да търся аджеба дали не си писал в 3-та тема!Ако е така защо не пусна един линк и готово.Не че нещо ама адаша с 3 изречения беше много по полезен от тебе.Не искам да оставяш пак с погрешни впечатления ,никой не може да те накара да пишеш като не искаш,ама като пишеш то от него да има полза!
Така по темата ..... между другото как да съм доволех от ония,като само на малоумници и некадарници попадам, за 10 мин. разговор почти нищо не ми обясни ,или поне това което исках да знам и накрая ми даде координати на 2 монтажиста които работели с тях в града.Единия му звъня и каза до колкото разбрах се занимава с друго и лепи фолио от време на време и сега бил в Бургас и не бил сигурен кога ще се върне и такива глупости,а другия си има ателие и с това се занимава но от това което съм чувал хората са недоволни като,я после им иска повече пари,сваля корите нацяло и после не ги закрепя както трябва,или ги прецаква с фолиото с някво евтино а си си платил за скъпо.И тоя пич от вносите там ми казва че си залага главата за тяхната работа
На мен ми трябваше човек който се занимава с това и който ще ме посъветва какво да си сложа защото нямам никаква представа.Свързах се с едни момчета (то един е главния) както споменах ходят из страната и ги търсят много.Тоя главния до колкото разбрах преди време спечил европейско първенство по слагане на фолио.Чувам се с него в понеделник обяснява ми всичко и вече започвам да добивам представа и ми каза че в сряда ще идва да лепи едно ауди да се видим и да ми покаже как изглежда и вторник ще ми се обади кога точно.Вторник след обед ми звъни и се разбираме.Сряда идва слага на аудито Глобал харесва ми работата им и отиваме да правим моята
каза ,че няма проблеми да ми сложат каквото поискам фолио ,но за него Магико е най-добрия избор,най-качествено и на по-добра цена и си го внасят те.Виждал съм 3М и не ми харесва,а той каза че е ''едно лайно''
,Лумара не отговаря на качеството за което се пише и се работи трудно с тях и се ориентиране към Магико и Глобал обаче Глобал стои тъмно и от вътре и от вън при едни и същи проценти на затъмнение в сравнение с Магико.Разликата между сериите (защото всяка фирма си има класове) се състои в това че тези с по-голямата гаранция от вътре се вижда по-добре,материала по-качествен да издъжа повече време,по-малко светлина пропускат и като монтиране някои се монтират по-лесно но не е задължително това да е с по-голямата гаранция.На челното стъкло и предните ми сложиха Магико 55% на задното Магоко 95% с по 10 години гаранция но стои една идея по-светло в смисъл прозира от вън малко повече но като вдигна щората не се вижда нищо но искам от зад да не се вижда нищо затота на задните странични сложих Глобал 95% с 5 години.От вътре Глогала се вижда така както Магикото от зад ама със щора
Не са ми сваляли кори и тн. само леко ги открехнаха от горе и съм много доволен като цяло и от фолиото и работата на момчетата излезна ми 440 лв.С мен бяха много коректни!
Така по темата ..... между другото как да съм доволех от ония,като само на малоумници и некадарници попадам, за 10 мин. разговор почти нищо не ми обясни ,или поне това което исках да знам и накрая ми даде координати на 2 монтажиста които работели с тях в града.Единия му звъня и каза до колкото разбрах се занимава с друго и лепи фолио от време на време и сега бил в Бургас и не бил сигурен кога ще се върне и такива глупости,а другия си има ателие и с това се занимава но от това което съм чувал хората са недоволни като,я после им иска повече пари,сваля корите нацяло и после не ги закрепя както трябва,или ги прецаква с фолиото с някво евтино а си си платил за скъпо.И тоя пич от вносите там ми казва че си залага главата за тяхната работа

На мен ми трябваше човек който се занимава с това и който ще ме посъветва какво да си сложа защото нямам никаква представа.Свързах се с едни момчета (то един е главния) както споменах ходят из страната и ги търсят много.Тоя главния до колкото разбрах преди време спечил европейско първенство по слагане на фолио.Чувам се с него в понеделник обяснява ми всичко и вече започвам да добивам представа и ми каза че в сряда ще идва да лепи едно ауди да се видим и да ми покаже как изглежда и вторник ще ми се обади кога точно.Вторник след обед ми звъни и се разбираме.Сряда идва слага на аудито Глобал харесва ми работата им и отиваме да правим моята

- BMW M5 super
- кандидат ентусиаст
-
Браво колега
Честито да ти е .
С здраве да си го ползваш ,само едно не разбрах .след като избира толкова много взе някакво хвалено от хората който го внасят което е нормално да го хвалят .
Другото нещо хем бил най -добрият хем му било трудно да работи с фолио на Лумар ,именно е трудно защото мойте е бронирано и толкова трудно се огъва и е трудно да се работи да .а те за по лесно дай да ти сложим от другото което е хем по лесно хем ние си го внасяме .
Но това вече няма значение ,важното е че ти харесва колата сега как стой.
Честито да ти е .
С здраве да си го ползваш ,само едно не разбрах .след като избира толкова много взе някакво хвалено от хората който го внасят което е нормално да го хвалят .
Другото нещо хем бил най -добрият хем му било трудно да работи с фолио на Лумар ,именно е трудно защото мойте е бронирано и толкова трудно се огъва и е трудно да се работи да .а те за по лесно дай да ти сложим от другото което е хем по лесно хем ние си го внасяме .
Но това вече няма значение ,важното е че ти харесва колата сега как стой.
vvvvv
- Дифашир
- младши ентусиаст
-
М да мерси
ами до колкото разбрах те не внасят само една марка,и мисля че е нормално човек да се вслушва в съвета на професионалист след като му искат.Не е казал че му е трудно,просто прави разлика и това си е негово мнение никой не иска да оспорва че всички трябва да смятат така.Абе човека каза ''за нас е без значение какво ще е фолиото ако ще и от 5лв. квадрата да е ти си ни извикал да вършим работа а нашо задължение е да го направим колкото може по-добре''.Не знам какво значи ''най-добрия'' според теб,но според мен много ясно не е единствения който работи това добре,аз останах много доволен от тях а както чувам и доста хора.
Еми за стойката ..... малко е посна от пред ама няма начин,важното е че от вътре е супер.

ами до колкото разбрах те не внасят само една марка,и мисля че е нормално човек да се вслушва в съвета на професионалист след като му искат.Не е казал че му е трудно,просто прави разлика и това си е негово мнение никой не иска да оспорва че всички трябва да смятат така.Абе човека каза ''за нас е без значение какво ще е фолиото ако ще и от 5лв. квадрата да е ти си ни извикал да вършим работа а нашо задължение е да го направим колкото може по-добре''.Не знам какво значи ''най-добрия'' според теб,но според мен много ясно не е единствения който работи това добре,аз останах много доволен от тях а както чувам и доста хора.
Еми за стойката ..... малко е посна от пред ама няма начин,важното е че от вътре е супер.
31 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3