мнение за джанти
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4
Re: мнение за джанти
@ndro написа:Emooo написа:Разбира се ebay е вариант но както ти сам каза shippinga ще е проблем. Другия въпрос който ме мъчи е защо да си купя оригинални джанти за 1000лв парчето а не имитация za 450лв. Естевено ще кажете по здрави са но една проста сметка показва с 4000лв за 4 нови оригинални джати мога да си купя 8!! реплики. Няма ли да ми е по изгодно ако някоя джанта се повреди просто да си купя нова? Има ли други причини освен здравината заради които оригиналните джанти да си за заслужават повече?
Благодаря.
понякога (много често) плащаш повече, само заради името (марката). със сигурност оригиналните са по-здрави, но съм виждал оригинална BMW джанта, счупена радиално от скок в дупка.
аз карам с оригинални през лятото и с реплики през зимата (по разбираеми причини). от опит мога да кажа, че оригиналните се кривят също толкова, колкото и репликите и вършат абсолютно същата работа
има добри реплики, а цените са няколко пъти (не на половина) по-ниски от оригиналите.
Колеги - има реплики и реплики... Има такива, които са читави и няма кой знае каква разлика с уж "оригинални" марки, но има разни тайвански болкуци, които са криви като нови още - няма балансиране, няма изправяне. Предицата тресе, няма оправия. Не бързай с репликите, те няма да избягат, винаги можеш да идеш и да купиш от маргел.
Има марки като РОНДЕЛ, РХ, АУТЕК, които правят дизайни, близки до оригиналните, но на много по разумна цена - това също е вариант. Моят съвет към колегата е да не избързва, да проучи внимателно пазара, да пусне една тема в "търси..." и да сортира предложенията. Аз бяз изравен пред същата дилема, но изчаках, прегледах какво се предлага и в крайна сметка купих страхотни афтърмаркет джанти от колега от форума, на много добра цена, произведени в Германия.

- divvakka
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е46 318i
- Мечтае да кара: Е60
Колеги, до сега карах с 225/50/16. Взех си тия дни страхотни 18-ки от Германия и се чудя,ако им сложа 225/45/18 добър вариянт ли е, или да заложа на 225/40/18. Страхувам се да не тропа много по нашите аутобани 

За секунда се притесних, че караш 5-ца с такива размери, за е46-цата мисля че има вероятност 225 45 18 да опира, в е46 подфорума трябва да са наясно.

- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
divvakka написа:Колеги, до сега карах с 225/50/16. Взех си тия дни страхотни 18-ки от Германия и се чудя,ако им сложа 225/45/18 добър вариянт ли е, или да заложа на 225/40/18. Страхувам се да не тропа много по нашите аутобани
Теснички ще дойдат 225.
245/40 стоят добре , а 245/45 - още по-добре , според мен

245 трябва да са за да изглежда добре. Иначе докато се друсах днеска и аз с 18ките си мислех че следващите гуми трябва да бъдат на височина 45 защото е кошмарно с 40.
Tool - Fear Inoculum
- batzlati
- младши ентусиаст
-
- Кара: F10 530d
- Мечтае да кара: карах почти всичко
Emooo написа:245 трябва да са за да изглежда добре. Иначе докато се друсах днеска и аз с 18ките си мислех че следващите гуми трябва да бъдат на височина 45 защото е кошмарно с 40.

Точно това имах в предвид!
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Днес покарах повечко с 19-ките на 30 и да си кажа се клатих като на лагерница 

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Използвам темата да попитам и аз - обмислям да сложа отзад 255/45/18 (на М джантите J8). Със М окачване съм. Някой вижда ли проблем с тази височина? Дали ще опира отзад? Дали ще изглежда грозно гумата ако е малко по широка на тази джанта? (препоръчва се 245)
Tool - Fear Inoculum
- hamann25
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 330xd LCI
Аз доста време се возех на е39-ката с 245/45/18 супер се държеше колата возеше супер и изглеждаше супер.
Но аз по принцип харесвам големи джантоци и едно време и е30-ката си я карах с 17-ки.
За е60 спаред мен най-малката добре изглеждаща джанта трябва да е 18 а ако са 19 още по добре.
Но аз по принцип харесвам големи джантоци и едно време и е30-ката си я карах с 17-ки.
За е60 спаред мен най-малката добре изглеждаща джанта трябва да е 18 а ако са 19 още по добре.
batzlati написа:divvakka написа:Колеги, до сега карах с 225/50/16. Взех си тия дни страхотни 18-ки от Германия и се чудя,ако им сложа 225/45/18 добър вариянт ли е, или да заложа на 225/40/18. Страхувам се да не тропа много по нашите аутобани
Теснички ще дойдат 225.
245/40 стоят добре , а 245/45 - още по-добре , според мен
Emooo написа:245 трябва да са за да изглежда добре. Иначе докато се друсах днеска и аз с 18ките си мислех че следващите гуми трябва да бъдат на височина 45 защото е кошмарно с 40.
Вие добре го съветвате, ама човека кара е46

- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Аз в Е46 едва издържам с 16ки.... не искам да си представям какво е с по голям размер...
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
AmW написа:Аз в Е46 едва издържам с 16ки.... не искам да си представям какво е с по голям размер...
Аз моето е36 го карах с 18-ки и си ми беше супер, при положение, че бях с ниски пружини - 50мм отпред и 60мм отзад...
Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Аз преди Е46-цата карах пасат Б5 и сега ми е тясно и некомфортно по неравностите (демек постоянно)
Та поради тази причина съм се зачел в този раздел
Та поради тази причина съм се зачел в този раздел

- bmw545i
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 545i
- Детайли за колата: E 60
Колега,
Хвърли едно око на сайта в Германия - има и цени. Като качество са като всички останали, различни от общоизвестните. Дано помогнах.
Хвърли едно око на сайта в Германия - има и цени. Като качество са като всички останали, различни от общоизвестните. Дано помогнах.
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Имам 19-ки оригинални стаил 172 за продаване, ако мога да бъда полезен на някои, които си търси оригинални джанти:)
54 мнения
• Страница 2 от 4 • 1, 2, 3, 4