ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: BMW E36 coupe/m52b20

Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ

Мнение от auditek » 20 Апр 2013, 11:09

Някой може ли да ми каже ще имали някакъв проблем ако изпразна краиното гърне(имам катализатор и предно гарне).Проблема ми е в това,че колата е прекалено тиха и искам звука да стане една идея по силен.Колата е E36 320i coupe.Благодаря предварително :)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от eko2282 » 20 Апр 2013, 22:28

здравей колеги.Някои дали знае има ли разлика комплект съединител между m40b16 и m43b16 ? аз карам 96 година 316и и днес съм купил комплект съединител за м40b16.Сега незнам ако моята м43b16 дали ще стана този комплект ? :dunno:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530D

Мнение от eko2282 » 21 Апр 2013, 13:58

eko2282 написа:здравей колеги.Някои дали знае има ли разлика комплект съединител между m40b16 и m43b16 ? аз карам 96 година 316и и днес съм купил комплект съединител за м40b16.Сега незнам ако моята м43b16 дали ще стана този комплект ? :dunno:

Проблемът е решен. :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 21 Апр 2013, 14:34

ogata написа:
liloff написа:
ogata написа:...
ОЕМ изпълнение с TUV сертификат и 5 годишна гаранция в кутийка от Киндер сюрприз :mrgreen: ...
Принципно може и да изглежда малко по-нормално, но щом си се справил и си доволен от яйцето под седалката, всичко е перфе! ;)
Сети се, ако ти купувам колата какво ще е изражението на лицето ми, когато видя това "ОЕМ изпълнение". :shock:
Лично моята идея като модвам нещо е да не ме е срам от бъдещият собственик на колата ми ;)

Ето как го направих на старата:
Изображение Изображение
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: bmw е36

Мнение от kokobaroko13 » 21 Апр 2013, 17:59

Искам да попитам някои знае ли как се сваля заключващия механизам на вратата на е36 има 3 болта евреиска звезда и после гледам има една метална пръчка която се закача за дръзката да ме упътите как да го изкарам дръжката на вратата сваля ли се или от вътре се откача тази метална пръчка
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E61 530d ; E46 330ci convertible
Мечтае да кара: Всичко що е BMW
Детайли за колата: E61 3.0d ++
E46 3.0i ++

Мнение от Biogame » 21 Апр 2013, 18:49

kokobaroko13 написа:Искам да попитам някои знае ли как се сваля заключващия механизам на вратата на е36 има 3 болта евреиска звезда и после гледам има една метална пръчка която се закача за дръзката да ме упътите как да го изкарам дръжката на вратата сваля ли се или от вътре се откача тази метална пръчка

Откачаш всичко отвътрешната страна,тази пръчка ти отваря вратата когато дръпнеш дръжката отвън.
Малко е тегаво защото е тясно но ще се справиш,огледай всичко внимателно.
:driving: :dunno: :driving:

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Мнение от vladi_a_i » 21 Апр 2013, 19:29

eko2282 написа:здравей колеги.Някои дали знае има ли разлика комплект съединител между m40b16 и m43b16 ? аз карам 96 година 316и и днес съм купил комплект съединител за м40b16.Сега незнам ако моята м43b16 дали ще стана този комплект ? :dunno:

Мисля,че разликата ще ти е дали е с клима или без..
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от HowDouWantit » 21 Апр 2013, 19:40

няма разлика в съединителите ,все са на 215 мм
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 22 Апр 2013, 9:11

Здравейте колеги. Един бърз въпрос.
Има ли разлика между предните халогени за M броня и обикновена? И ако няма разлика, то в стойките им има ли разлика?
Изображение

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 22 Апр 2013, 9:32

Диан написа:Здравейте колеги. Един бърз въпрос.
Има ли разлика между предните халогени за M броня и обикновена? И ако няма разлика, то в стойките им има ли разлика?

В халогените няма разлика, в стойките ако не се лъжа пак няма.

И аз имам един въпрос:
След като съм свалил фара и мигача, под какъв ред се слагат обратно ? Първо мигача и след това фара или обратното. /бати тъпия въпрос ама/
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 22 Апр 2013, 9:42

randity написа:И аз имам един въпрос:
След като съм свалил фара и мигача, под какъв ред се слагат обратно ? Първо мигача и след това фара или обратното. /бати тъпия въпрос ама/

Първо фара, но не затягай здраво. Намести го както мислиш че е добре и сложи и мигача, ако всичко пасва добре и мигача си щраква (това ако са ти здрави водачите на фара, пишлето на мигача и щипката му :mhihi: ) тогава затягай. Малко играчка е с фугите но не е кой знае какво :yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от kdl » 22 Апр 2013, 9:44

Щом го задаваш, значи не си ги свалил още ;)
Могат да се свалят заедно фара и мигача, но няма никакъв начин да сложиш първо мигача после фара, освен ако не са ти начупени водачите и на 2те :) И пак се съмнявам да успееш да сложиш фара след мигача. Ако искаш да го монтираш без да надереш зверски маската отдолу, си иска доста въртене на фара докато влезе като хората.

Photographer
Аватар
Кара: му се нещо старо

Мнение от randity » 22 Апр 2013, 9:48

liloff написа:Щом го задаваш, значи не си ги свалил още ;)
Могат да се свалят заедно фара и мигача, но няма никакъв начин да сложиш първо мигача после фара, освен ако не са ти начупени водачите и на 2те :) И пак се съмнявам да успееш да сложиш фара след мигача. Ако искаш да го монтираш без да надереш зверски маската отдолу, си иска доста въртене на фара докато влезе като хората.

Вчера го свалих фара, барабар с мигача. Качих ги обратно, но в края на мигача има едно дълго дето влиза в една дупчица в самата ламарина и него успях да счупя :censored: За това питам, като свалям и другия да знам да не го счупя пак.
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E60
Детайли за колата: 523i 06'

Мнение от Диан » 22 Апр 2013, 9:55

randity написа:
Диан написа:Здравейте колеги. Един бърз въпрос.

В халогените няма разлика, в стойките ако не се лъжа пак няма.

И аз имам един въпрос:

Благодаря колега!

Относно твоят въпрос и аз мога да потвърдя:
демонтаж: първо мигач, после фар
и монтаж: първо фар, после мигач
но много внимавай с щипката на мигача, че като остареят тия пластмаси, лесно се чупят.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от rhase » 22 Апр 2013, 9:55

randity написа:
liloff написа:Щом го задаваш, значи не си ги свалил още ;)

Вчера го свалих фара, барабар с мигача. Качих ги обратно, но в края на мигача има едно дълго дето влиза в една дупчица в самата ламарина и него успях да счупя :censored: За това питам, като свалям и другия да знам да не го счупя пак.

Като погледнеш фара отгоре на отворен капак, ще видиш пластината на мигача която се щраква за фара, да не излиза напред. Бъркаш с една отверка и натискаш навън за да освободи. След това издърпваш мигача напред. Щом се е счупил пина който влиза в калника или не си го наместил добре или си натиснал повечко настрани. Опитай да го залепиш, макар че най-вероятно пак ще се счупи.
Ако имап счупени водачи, ще трябва да мислиш за още начини за закрепване към фара.
Мойте също са начупени и съм ги хванал със свински опашки :oops:

ПредишнаСледваща

Назад към E36