"ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: prascho, nervaka i redneckmobil
Мечтае да кара: "samodelna" kola

Re: "ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА

Мнение от BMW_RIDER » 19 Апр 2013, 12:04

Е.Димитров написа:
Sharo написа:
Е.Димитров написа:^На този който кара автомобила,персонално

Демек ако имам 5 коли си плащам една гражданска ?

Точно,караш ли ги едновременно тея коли?
Колата сама ли се кара че да има и собствена ГО,кара я човек и този човек носи отговорност за щети и тн.

Е добре и това персоналното как ще го обвържат с коне и кубатура? За птп и години става.

Урежда ме напълно, ама нали се сещате ,че ще направят промени само за да печелят от тях. За това такива разни на 18г с м3 промените няма да са за тях. Колко такива има? Колко пари ще вземат като на 200 човека направят ГО то 1000лв.
А като ударят средния автомобилист - на 2 млн човека с още 100лв. От кое ще изкарат повече пари?
When I'm on that bike, it's just me and God...And He better be holding on

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 19 Апр 2013, 12:26

Аз не съм законодател,има хиляди аргументи които могат да оборят това виждане и хиляди които биха подкрепили подобна идея,това е мое мнение,а това за задължителното застраховане все още не мога да му хвана смисъла,след като има толкова много инциденти,където застрахователите отказват да плащат...
Иначе на кубатурата,да,сега виждам че е тъпо да има такива неща,по-добре някаква персонална ГО ,та ако ще да се качи на 300 коня,може би трябва да се урегулира положението с малкият стаж и мощна кола.

Аватар

Мнение от F3P » 19 Апр 2013, 18:44

BMW_RIDER написа:Е добре и това персоналното как ще го обвържат с коне и кубатура? За птп и години става...

Примерно цената да се определя от:
Години, стаж, виновно причинени ПТП-та, актове- дотук ясно, нали :?:

Кое пречи за финал да имаш избор кола до колко коня ще караш:
До 100 коня- Х
До 200- 1,5Х
До 300- 2Х
И т.н....

Тогава реално ГО ще е персонална за водача- според уменията и какво кара. Тогава ако съм си платил да карам до 200 коня няма да мога законно да пробвам колко върви новото М3 на съседа- примерно.

С 2 думи- лесно е. Желание се иска само.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 19 Апр 2013, 19:47

Аз съм доволен - днес направих ГО на фейслифтово Е46 320д за 150 лв. с отстъпките при моя добра позната. Смятам, че цената е повече от добра. Жената ми потвърди, че при тях има доста критерии при сключване на застраховка и при мен е изгодна защото имам 14 години стаж, никога не съм имал ПТП по моя вина и съм клиент при тях от 3 години с каско и ГО. И мисля, че точно така трябва да е. Също така потвърди, че е имала случай на млад шофьор с мощна кола, при когото системата след въвеждане на всички данни е изчислила ГО на 1500 лв. :shock:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: или поне се учи ежедневно
Мечтае да кара: М3 CSL, Z4М

Мнение от Sharo » 20 Апр 2013, 0:21

Е.Димитров написа:
Sharo написа:
Е.Димитров написа:^На този който кара автомобила,персонално

Демек ако имам 5 коли си плащам една гражданска ?

Точно,караш ли ги едновременно тея коли?
Колата сама ли се кара че да има и собствена ГО,кара я човек и този човек носи отговорност за щети и тн.

:yes:
ти ли клатиш или клати бас-а.. егати номера паднаа двата таса http://youtube.com/watch?v=NYchvWbcvf0&feature=related
Хайде да покараме малко кола

големия брат на Монтоя
Аватар

Мнение от BMW_POWER » 20 Апр 2013, 0:30

Като имаш 5 коли, при ниво 1000лв (примерно) на ГО, ти ще плащаш по 210лв на всяка кола примерно. Декларираш, че друг няма да ги кара и готово.

K_Ilkov написа:с две думи блато - пак добре, че ти и алх сте там да ни открехвате от време на време ...

Съжалявам, че развалихме с аlx представите за средна класа тип две нови коли, голяма къща и по месец годишно на Хавай, но :dunno:

Ако искаш, вместо да спамим може да минем на ЛС. Няма смисъл да заключват темата и да досаждаме на околните.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 330xd && 525d
Мечтае да кара: В европейска България

Мнение от bmw55 » 06 Юни 2013, 12:48

Колеги няма да се плашите, тези неща няма да станат скоро.
В момента има завишения ако си физическо лице и имаш няколко коли, но това е само при определени компании. Винаги има компания, в която ще има по-евтина ГО.
Истината е, че трябва да се вкара бонус малус. Това означава, че всеки който няма щети и е с добро досие може да направи и ГО на 130лв за кола 3000 кубика. Защото в момента има хора които за 5 години имат 20 катастрофи и все са виновни, но плащат цени като всеки един от нас, без да е имал щета от самото начало.
Това нещо трябваше да се случи преди 1 година, но благодарения на брокери като SDI, тези неща ще се проточват неопределено дълго. Защото някои хора са във властта и това не им е изгодно, защото губят преимуществото си.
Бъди честен пък да става квото ще

ентусиаст
Аватар
Кара: е36 32*<0>5

Мнение от Prekysvach » 06 Юни 2013, 18:22

големи изказвания голямо нещо, колко ли има тук на по 30 които не са ми и на половината на километрите ГО трябва да се вдигне само при ПТП по вина на водача

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 07 Юни 2013, 9:09

Prekysvach написа:големи изказвания голямо нещо, колко ли има тук на по 30 които не са ми и на половината на километрите ГО трябва да се вдигне само при ПТП по вина на водача

:yes:
Въпреки че не е лошо първите няколко години да има ограничения за младите шофьори да не може всеки да кара кола по 200-300кс.
Тоест не да е невъможно, ами просто да им е скъпо.
Изображение

Аватар

Мнение от F3P » 07 Юни 2013, 9:32

Prekysvach написа:големи изказвания голямо нещо, колко ли има тук на по 30 които не са ми и на половината на километрите ГО трябва да се вдигне само при ПТП по вина на водача

Ти пък сигурно си великият шофьор- на 22г. с 33 милиона км. пробег :mhihi: :mhihi: :mhihi: Я се скрий някъде- разбирам, че не ти е изгодно да се смята ГО според години на водача, мощност на колата и ПТП-та ама познай дали ми пука :winky: Не те кефи (разбираемо- ти ще плащаш повече, не аз), но това не ти дава право да ревеш срещу единственият справедлив начин за смятане на сумите по ГО...
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: 320i
Детайли за колата: e36 coupe

Мнение от host » 07 Юни 2013, 9:57

Тия ограничения по възраст са пълен пунтаж. Нз в Сф как е, но в Пловдив най-опасните шофьори са възрастни хора над 60г , мъже на средна възраст с ванове или баничарки със седалки, служебните коли и голф 3-4, и е36. Трябва да се санкционират ВСИЧКИ рискови шофьори, а не като сега. Мои познати имат по 3 катастрофи (все непреценена скорост и загуба на управление) за по календарна година и са над 25. Просто толкова могат да карат, толкова им е акъла (все напъват да карат бързо). На тях трябва да им се увеличи данъка, гражданската и прочие. А не просто на някой защото е на 18. И на тези над 45, съжалявам, не искам да обиждам...обаче трябва да има задължително пак ходене на опреснителен курс, проверка на знанията, реакциите и строг контрол на зрението.
Преди 2 дни един мъж на средна възраст в 18ч щеше да ме отнесе излизайки от пресечка, защото се огледа, не ме видя (с очила човека), но аз го забелязах, намалих и спря... а той знаете ли кога спря? Когато от пресечката вече автомобила беше навлязал с 1/2 си дължина в моето платно. И ми ръкомаха и вика.

В България не се санкционират тези които трябва, и не се търси как да има по-малко инциденти. Търси се повече събираемост и да се взимат парички :ranting:

Ако някой се е засилил да разправя как аз съм поредния пикльо с много претенции, шофирам повече към 8 години вече, нямам нито едно ПТП и само един акт за 56км/ч в зона 40км/ч - което си беше чиста проба клопка.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Юни 2013, 10:10

А за жените шофьори гражданската да е тройна.Ако намалеят светът ще бъде едно по добро място.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 07 Юни 2013, 20:02

И аз да се включа :mhihi: . Прочетох почти цялата тема и направих една бърза справка към един от застрахователите за служебната ми и за личната ми кола:

служебната ми е шевролет под 800кубика :mrgreen: 2006 година. ГО-то излиза 176 лв на година. С нея месечно се минават 3000км минимум.

Личната ми е бмв 1600кубика 1996 година ГО-то излиза 171лв. С нея до сега от както съм я взел(една година) съм минал 5000км

И понеже споменахте за риск нещо се ми се струва че рискът за проишествие от 5000км е доста по малък от 36000км. годишно.
Кажете каква е логиката на шевролета ГО да е по скъпа от на бмв-то ?
Също каква е логиката на два автомобила с еднакви критерий с единствена разлика в годините, на по новата ГО да е по скъпа. Ако вземем примера с прословутото бентли, дали по новата кола да ще го счупи повече от по старата при евентуално ПТП :dunno:
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: през просото
Мечтае да кара: леговището на смог
Детайли за колата: баничарка

Мнение от Jordana » 07 Юни 2013, 20:11

Какво се оплакваш не разбрах ? То по ниска от 176лв ГО незнам дали някой плаща .Не те кефи минималния праг за ГО който плащаш и съответно искаш да бъде повече ?
Няма логика в определянето на цената за ГО.Това си е стригане на овце на парче - колкото повече настрижеш толкова повече.
Горното мнение е създадено главно с развлекателна цел и може да съдържа недоказани факти и обстоятелства . Никога не повтаряйте описаните екперименти и изказаните мнения у дома - те могат да бъдат опасни за Вас !
....АВИТОХОЛ /Атила/ живя 300 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
Синът му ИРНИК /ЕРНАК/ живя 150 години. Родът му Дуло, а неговата година дилом твирем.
ГОСТУН 2 години. Родът му Ерми, а годината му докс твирем.
КУРТ управлява 60 години. Родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
БЕЗМЕР 3 години, а родът му Дуло, а годината му шегор вечем.
Именник на българските ханове ...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: кво му падне...
Мечтае да кара: М6 G-power

Мнение от jorko7120 » 07 Юни 2013, 20:54

jorko7120 написа:И аз да се включа :mhihi: . Прочетох почти цялата тема и направих една бърза справка към един от застрахователите за служебната ми и за личната ми кола:

служебната ми е шевролет под 800кубика :mrgreen: 2006 година. ГО-то излиза 176 лв на година. С нея месечно се минават 3000км минимум.

Личната ми е бмв 1600кубика 1996 година ГО-то излиза 171лв. С нея до сега от както съм я взел(една година) съм минал 5000км

И понеже споменахте за риск нещо се ми се струва че рискът за проишествие от 5000км е доста по малък от 36000км. годишно.
Кажете каква е логиката на шевролета ГО да е по скъпа от на бмв-то ?
Също каква е логиката на два автомобила с еднакви критерий с единствена разлика в годините, на по новата ГО да е по скъпа. Ако вземем примера с прословутото бентли, дали по новата кола да ще го счупи повече от по старата при евентуално ПТП :dunno:

Jordana написа:Какво се оплакваш не разбрах ? То по ниска от 176лв ГО незнам дали някой плаща .Не те кефи минималния праг за ГО който плащаш и съответно искаш да бъде повече ?
Няма логика в определянето на цената за ГО.Това си е стригане на овце на парче - колкото повече настрижеш толкова повече.

Не се оплаквам, а просто изказвам мнение въз основа на коментираното по темата като съм помолил хората разяснявали дадени критерий за ценообразуването на ГО да изкажат мнение в конкретния случай.
За Хелуин
Flash написа:Децата в Перник, като почукат на вратата на някой, вместо "номер или лакомство", казват "ракия или бой". :mhihi:

Изображение

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата