Рейка

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: E36 '96
Мечтае да кара: ///M3 e36

Рейка

Мнение от BavariaE36 » 11 Окт 2012, 20:14

Здравейте,имам проблем с рейката.Преди време започна да тече масло от десния маншон.Сега забелязвам,че и левият е омаслен.Теча не е много страшен - доливам на около 2 седмици,половин литър.Въпросът ми е:знаете ли къде могат да я ремонтират качествено и какви пари би струвало?От София съм.Е36 - '96 година,седан.

младши ентусиаст
Аватар

Re: Рейка

Мнение от HowDouWantit » 11 Окт 2012, 21:17

Как да не е страшно тя нали събира към 700 мл тая хидравлика..
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Много коли
Мечтае да кара: M4

Мнение от kiky_7 » 12 Окт 2012, 1:52

Търсиш си рейка втора употреба ( читава ), купуваш си я и отиваш при майстора да я слага :). Втора употреба е от 40 до към 70,80 зависи.
Изображение Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38 3.5 V8
Мечтае да кара: 328 с колектор от 325
Детайли за колата: Без задни гърнета

Мнение от Дидо ди » 12 Окт 2012, 19:02

в техническия университет в софия мисля че отремонтирват...от сервиза преди им пращахме доста рейки

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 13 Окт 2012, 0:53

Дидо ди написа:в техническия университет в софия мисля че отремонтирват...от сервиза преди им пращахме доста рейки

+ :yes:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: atlantis blue

Мнение от Challenger » 13 Окт 2012, 8:48

kiky_7 написа:Търсиш си рейка втора употреба ( читава ), купуваш си я и отиваш при майстора да я слага :). Втора употреба е от 40 до към 70,80 зависи.

тя и моята беше от читавите и беше 100лв .. ама шанс.. :(

Потребител
Аватар
Кара: Е61 525d LCI

Мнение от oxides » 13 Окт 2012, 20:13

Както колегата спомена в 11 блок на Техническият университет рециклират рейки и излиза някъде към 160лв.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Compact M40B18 M-tech

Мнение от k-hristov » 02 Дек 2012, 23:57

BavariaE36 написа:Здравейте,имам проблем с рейката.Преди време започна да тече масло от десния маншон.Сега забелязвам,че и левият е омаслен.Теча не е много страшен - доливам на около 2 седмици,половин литър.Въпросът ми е:знаете ли къде могат да я ремонтират качествено и какви пари би струвало?От София съм.Е36 - '96 година,седан.

НЕ ходи в Техническия, личен съвет.Отиваш в Люлин зад Макдоналдс, има сервиз за хидравлики, и там ще ти я направят както си му е реда, и ще си получиш и гаранцията.В техническия ще трябва после да си купуваш и хапчета, щото там могат да те докарат до нервна криза тия тъпаца.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: с волан от М5
Мечтае да кара: Scott Gambler 730

Мнение от marto7067 » 04 Дек 2012, 12:02

ekcta3uto написа:
BavariaE36 написа:Здравейте,имам проблем с рейката.Преди време започна да тече масло от десния маншон.Сега забелязвам,че и левият е омаслен.Теча не е много страшен - доливам на около 2 седмици,половин литър.Въпросът ми е:знаете ли къде могат да я ремонтират качествено и какви пари би струвало?От София съм.Е36 - '96 година,седан.

НЕ ходи в Техническия, личен съвет.Отиваш в Люлин зад Макдоналдс, има сервиз за хидравлики, и там ще ти я направят както си му е реда, и ще си получиш и гаранцията.В техническия ще трябва после да си купуваш и хапчета, щото там могат да те докарат до нервна криза тия тъпаца.

:yes:
"Там са най-големете батале"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: ше Е36, Е46, E61, а сега Passat B8
Мечтае да кара: BMW

Мнение от русиабн » 05 Дек 2012, 23:16

Колега моята я рециклирах при окържна болница преди около 5години и до ден днешен нямам проблеми. Ако искаш пробвай и ти. Излезна ми 140лв. тогава сега незнам как е. Май имам някакъв телефон ако искаш пиши на ЛС да ти го пусна :yes:
ЖЕНА БЕЗ ЦИЦИ Е КАТО СЕЛО БЕЗ НАЧАЛНО УЧИЛИЩЕ-НЯМА ОТ КЪДЕ ДА ЗАПОЧНЕШ !
Изображение
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от krisu » 27 Дек 2012, 17:29

На Орион преди Люлин, точно зад McDonalds. Там отивай за рециклираж... 100-120 лв май ще ти струва. Ще ти кажат и на място дали става нещо от твоята или не. Аз съм го ял 3 пъти дървото с рейка. Първо един агент ми сложи "перфектна" за 100 кинта и след месец, пак цапах под колата. После друг агент сложи друга "перфектна" и тя протече. Накрая намерих от форума 2ра ръка, закачиха я на няква машина там зад McDonalds и и пуснаха бая налягане да видят ще избие ли, няма ли и казаха, че в тая има живот. Монтирахме я после и до ден днешен нямам оплакване.
Моя съвет е, внимавай къде правиш монтаж/демонтаж щото има разни абдали, не стягат накрайниците и мое се утрепеш някъде. При моя монтаж не бяха нагласили волана и след смяната на рейката, се наложи да сваляме и волана да го презацепваме, щото иначе неможеше да се направи реглаж! СМЯТАЙ!!! В сервиза за реглаж видях с очите си, как единия накрайник мърдаше и не беше стегнат въобще!!!

Тъй че, задължително след интервенцията я качете и някъде другаде на подемник, за да провериш всичко ли е стегнато както трябва.
Coulthard написа:Ти кон дето бяга да не яде виждал ли си ?

Потребител
Аватар
Кара: 316i компакт
Мечтае да кара: квото падне

Мнение от vasex » 19 Апр 2013, 22:58

Колеги има ли тема в която описват подробно отремонтирането на рейката и подмяна на О-пръстени и семеринги за отстраняване на теч през маншоните и ако има плс пратете линкче :bchug:
БМВ не е страст а ДИАГНОЗА ...... Drifting Is NOT a Crime ... !!!™
Бензин и гуми бяха последните ми думи ...
носач-40лв, калник-50лв, броня-60лв, ляв завой с десен волан-БЕЗЦЕННО !!!
100км/ч не е скорост,а време да превключиш на 2-ра

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Мнение от vld » 20 Апр 2013, 8:57

vasex написа:Колеги има ли тема в която описват подробно отремонтирането на рейката и подмяна на О-пръстени и семеринги за отстраняване на теч през маншоните и ако има плс пратете линкче :bchug:

Ето колега:

Дилян Пенчев написа::mhihi:
Благодаря на ///milko way за информацията и помощта :idea:

На пръв поглед работата изглежда че е много сложна но в последствие се оказва че е елементарна! При мен ми отне окло 5-6 часа със демонтажа и монтажа на рейката... като имаше много въпросителни при разглабянето ама Бай Дилян не се плаши и разглабя всичко смело :mhihi:

Първо се развиват накрайниците с ключ 27 или тръбен :mhihi:
После от лявата страна има един метален пръстен каот зегерка който трябва да извадите за да може да се измъкне гребена на рейката!
Трябва също да развиете червяка който идва от кормилната кутия каот отдолу има една капачка под която гайка 10 мм и после се избива нагоре внимателно червяка!
Отзад има една капачка която има плъзгач и притиска гребена на рейката към червяка... развива се и там и се внимава за пружината да не се затрие :mhihi:

След като се махнат тея неща може внимателно да се избие гребена на рейката - кой както иска ... аз се мъчих да избутам през една дупчица втулката която притиска семеринга който не позволява на маслото "уж" да излиза... успях след 100 зора!

Като се извади тая втулка се избива от нея семеринга и се сменя... филма е във вътрешния семеринг... той е доста на дълбоко и може малко зор да видите! Но е редно да се сменят и двата семеринга каот се сваля рейката!
Аз лично го избих с една тръбичка която беше около 20 мм диаметър и доста лесно го избих лекичко по лекичко като чукваш от всички страни!

После семеринга се слага на гребена на рейката заедно със една пластмасова втулка която изпада с него! Внимавайте да не размените местата им :mhihi:

След като се сложи на гребена със леко почукване на гребена от силата на тежестта си той набива семеринга... набивате и другия семеринг на втулката катро внимавате да не го повредите!

След това събирате рейката като внимавате да не забравите някоя гумичка

Качвате на колата и - ВОАЛЯ!!! Край на течовете :mhihi:

Семерингите са 2,34 лв. единия водят се размер 25

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

Изображение

И да ви предупредя... не си играйте мното с рейката като е свалена и да гледате къде не ви е работа щото фърля да не казвам като какво :mhihi: Мене ме застреля точно в окото после не можах да се измия 2 часа :mhihi:

Изображение

Изображение
Изображение

Назад към E36