"ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА
Модератор: Общи модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: "ГРАЖДАНСКАТА ОТГОВОРНОСТ" УДРЯ 1000 ЛЕВА
BMW_POWER написа:Двете ми коли струват 1000-1200$
човека се има за средна класа в Канада ( от темата за средната класа ) ,недейте така да го иронизирате

- Benedetto
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E36 compact
Bogat-Beden написа:Съгласен, ако почнат и БГ застрахователите да си плащат без да се чудят как да откажат,и щом ще е в европейски размер/принцип премията, да се изплаща и по европейски образец/размер застрахователната сума, нали?
А сега ми кажете как точно на практика ще стане това..
Премахва се гражданската отговорност и каското става задължително

- Maxmadness
- ентусиаст
-
- Кара: E46 320Cd. `04 Kawasaki z1000 `11
Eдинственото което мога да кажа е : "Кучетата си лаят,кервана си върви".. 

"The Lion does not need the whole world to fear him, only those nearest where he roams"
A.J DARKHOLME
A.J DARKHOLME
Bogat-Beden написа:чудех се дали да коментирам,ама ти май с няколко кратки и максимално несъдържателни изречения едновременно успя и да не ми отговориш и на без това реторичния въпрос,както и да се оплачеш за има няма милионен пореден път от житие и страдание грешнаго емигранта![]()
![]()
![]()
'бах тоя АД и пуста канада,как така ви заточиха толкова народ да ви почернят
Не виждам какво общи има това с темата

Апропо, понеже коментираш някакъв ад, аз не виждам да съм се оплаквал някъде. Просто давам факти, защото тук все се говори за "нормални страни". Да, ама там застраховката ти зависи дори от цвета на колата, а не само от застрахователната ти история.
Alexi написа:BMW_POWER написа:Двете ми коли струват 1000-1200$
човека се има за средна класа в Канада ( от темата за средната класа ) ,недейте така да го иронизирате
Колега, колега, бас хващам че си на не повече от 20 и живееш с мама и тати. Каква кола карам е въпрос на приоритети. Ще ти дам пример, дано го разбереш (давал съм го вече):
X и Y печелят чисто по 3000$ на месец (това са около 50 000$ годишно преди данъците)
Х изплаща ипотека 1500$ и живее с 1500$ на месец
Y плаща 500$ наем в скапан квартал,детето му е едно от малкото бели в класа, но е наел ново БМВ, което заедно със застраховката му струва 1000-1500$ на месец
Въпрос: кой от двамата е преуспял в чужбина българин и кой е за иронизиране?
Не съм включил сервизно обслужване, защото едно влизане в дилърски сервиз си е 100$/час само труд на механика.
Моите доходи нямат нищо общо с горните цифри.
Нито един от двамата, просто единия е расист и това му коства ново БМВ 
Иначе по темата... Ако искат и 2 бона да я правят, просто ще спра си правя застраховка, тя всичката ни наред, че сега от високи застраховки ще я докарваме...

Иначе по темата... Ако искат и 2 бона да я правят, просто ще спра си правя застраховка, тя всичката ни наред, че сега от високи застраховки ще я докарваме...
- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
BMW_POWER написа:Колега, колега, бас хващам че си на не повече от 20
всички, които разсъждават малко по-различно са недорасляци нали

вие нали си измислихте с алй и определение за средна класа та можете да обясните всичко вече

Exesus написа:Ако искат и 2 бона да я правят, просто ще спра си правя застраховка, ...
не бе просто като немаш кинти не караш 330 толкова е просто ...
кво правиш като те спре КАТ
кво правиш при ПТП
или ще бягаш и ше се биеш

то тука като в дивия запад да го еВа, всички са мутри и тигри

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
колега BMW POWER така като гледаш че съм регистриран тука 2003г дали съм бил на 10г
или ти си бил на толкова някъде
по моя стандарт си социално слаб и роб на банката каращ кошара за 1000 $ ,айде сега по темата която е за ГО тук , а не в Канада Зимбабве или Виетнам 

- K_Ilkov
- старши СПАМ ентусиаст
-
- Кара: е30 чат-пат
- Мечтае да кара: варел
- Детайли за колата: ...
е46 m52b20
е46 m54b30
е83 m54b30
e30 m20b25
е30 m10b18
е46 m54b25
e92 s65b40
Alexi написа:по моя стандарт си социално слаб и роб на банката каращ кошара за 1000 $
да ти имам па на тебе стандарта

Цените са такива, че ако имаш хубава не си струва да я продаваш, а ако търсиш хубава не си струва да я купуваш.
...
- Alexi
- старши ентусиаст
-
пича във всяка тема говори колко е зле в канада вече ми омръзна от него
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
BMW_POWER написа: На бедния български пазар си е чист хазарт да продаваш застраховки. Колко ГО-та трябва да продадеш по 100лв всяка, за да изплатиш щета за 50-80-100 000 лева? А 5 щети, а 50 щети за тия пари за година? А ако имаш късмет да нараниш хора и ти пратят една солена сметка за лечение на пострадали по твоя вина? Написах ви, направете едно застрахователно дружество и печелете. .
Знаеш ли колко е минималният капитал по закон за основаване на ЗК в БГ?
понеже ти е жал за ЗК-тата, правещи ГО в Бг- да ти подшушна под секрет,че НЕ Е задължително..
Плюс ,че недай си боже трябва да изплащат сериозна сума нещата са много много трудни и плащат в пъти по-малки такива отколкото в белия свят..
и да, темата е за ГО в Бг, не за центъра на света Америка

Апропо- оплакваш се постоянно колко е трудно да се живее "там"

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
K_Ilkov написа:всички, които разсъждават малко по-различно са недорасляци нали![]()
вие нали си измислихте с алй и определение за средна класа та можете да обясните всичко вече![]()
Чакай малко, леко бъркаш нещата. Недорасляци не са тези, които мислят различно. Недорасляци са тези, които вечно търсят конфликти и правят опити за коментари на лична основа. Задава се въпрос, как може нещо да се направи. Даваш отговор с пример и някой започва да те коментира. Кой е недорасляка в слуяач?
С алх даваме примери от мястото на събитието и възоснова на личен опит и статистически данни. Това че не си съгласен си е твое право, но не ти дава право да нападаш и да обиждаш.
Роб на банката съм, така е. За съжаление нямам 250 бона кеш, за което искренно се разкайвам и срамувам.

Alexi написа:пича във всяка тема говори колко е зле в канада вече ми омръзна от него
Би ли бил така добъл да ми дадеш линк, дето да съм казал, че тук е зле? Говорейки за "кошари", ето ти една:
http://montreal.kijiji.ca/c-cars-vehicl ... Z475432350
Хай клас ли ставам с тоя гълъбарник? Странни размисли, единия след 10 години има ръждиви остатъци от премиум клас кола, другия има недвижим имот за цифра Х, но важна е колата която караш.
Както казах, въпрос на приоритети. За теб е важна лъскавата кола, за мен е по-важно да си изплатя ипотеката. Въпрос на вкус, казало кучето и си облизало задника

Bogat-Beden написа:Знаеш ли колко е минималният капитал по закон за основаване на ЗК в БГ?
понеже ти е жал за ЗК-тата, правещи ГО в Бг- да ти подшушна под секрет,че НЕ Е задължително..
Плюс ,че недай си боже трябва да изплащат сериозна сума нещата са много много трудни и плащат в пъти по-малки такива отколкото в белия свят..
и да, темата е за ГО в Бг, не за центъра на света Америка![]()
Апропо- оплакваш се постоянно колко е трудно да се живее "там"
ОК, щом ГО-то не е задължително, защо е този плач? Просто не правиш ГО и си готов

K_Ilkov написа:BMW_POWER написа:Колега, колега, бас хващам че си на не повече от 20
всички, които разсъждават малко по-различно са недорасляци нали![]()
вие нали си измислихте с алй и определение за средна класа та можете да обясните всичко вече
Exesus написа:Ако искат и 2 бона да я правят, просто ще спра си правя застраховка, ...
не бе просто като немаш кинти не караш 330 толкова е просто ...
кво правиш като те спре КАТ
кво правиш при ПТП
или ще бягаш и ше се биеш![]()
то тука като в дивия запад да го еВа, всички са мутри и тигри
Като карам 330 от каде го измисли, че залужавам гражданска 1000-2000 лева? Аз за тия пари работя не ги намирам по земята. Ти не ми бери грижа, какво правя, като ме спре КАТ. Говоря ти, че ако стане 1000+ лева няма да плащам гражданска.
- Bogat-Beden
-
-
- Кара: много бавно бенве
- Мечтае да кара: Порше
- Детайли за колата: топ, топ, топ! unikat full!
BMW_POWER написа:ОК, щом ГО-то не е задължително, защо е този плач? Просто не правиш ГО и си готов![]()
![]()
А иначе е много лесно даси в ролята на сърдития смърф, дето всички и всички са му виновни. Като ти е скъпо нещо, просто не го правиш. Никой насила не ти е купил кола, за да се оплакваш, нали?
казах,че никой не задължава компаниите насила да предлагат ГО,ама май трябва да обяснявам по-смилаемо

а за оплакването,кой се оплаквал освен ТЕБЕ? хахахах

"Може да решава тоя, който има e60 бе! Щом немаш e60, какво ще решиш ти бе? Ти немаш право да решаваш!"
Exesus написа:Като карам 330 от каде го измисли, че залужавам гражданска 1000-2000 лева? Аз за тия пари работя не ги намирам по земята. Ти не ми бери грижа, какво правя, като ме спре КАТ. Говоря ти, че ако стане 1000+ лева няма да плащам гражданска.
Принципно има два варианта за плащане на задължителна застраховка (ГО).
А - всички плащат еднахво и солидарно за възникнали застрахователни събития
В - нивата на застраховка зависят от възраст на водача, години опит, брой нарушения на закона за последните Х-години, брой възникнали ПТП за последните Х-години, вид на МПС, за какво ще се употребява, колко километра ще върти годишно, в населено място с колко жители е регистрирано МПС-то .....
В България сега е пътвият вариант. Караш, не караш, плащаш за вината на някой друг. Стане ли вторият вариант, нещата ще се поизчистят. Е, макар и не веднага, а след 5-10-20 години. Дали ще плащаш или не застраховка, това си е единствено и само твой избор.
Bogat-Beden написа:казах,че никой не задължава компаниите насила да предлагат ГО,ама май трябва да обяснявам по-смилаемо![]()
а за оплакването,кой се оплаквал освен ТЕБЕ? хахахах![]()
Вярно е! Задължителната застраховка (ГО) на моята кола плюс двустранната (ГО и каското) на колата на жената са 56$ на месец или кръгло 1000 лева годишно. Ми оплаквам се Колега, искам като в България

Exesus написа:... просто ще спра си правя застраховка...
Тогава се моли да не ме удариш като съм с колата. Аз пък се моля един такъв (без ГО) да ме удари та да ми купи нова кола. Може да е френска/италианска, но ще е от магазина със сигурност. Ако ме удариш пък като съм пешеходец и оживея ще ти се иска да не си се раждал.