Каква гума за джанта с ET20?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
- Кара: '07 E91 320d
- Мечтае да кара: Ferrari
- Детайли за колата: M47D20 6MT
Каква гума за джанта с ET20?
Купих си джанти 8J ET20. Гумите, които взех опират. Какви размери препоръчвате и сте пробвали и знаете, че не опират. Става въпрос за сток окачване. Всъщност е някакво Monroe и е мекичко, ако има значение.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Каква гума за джанта с ET20?
Предполагам става дума за 17''? 205/40 ще е ок, но пак зависи колко точно ти е меко окачването. Може ненатоварена да е ок, но като седне някой отза да опре. Общо взето такива джанти въобще не са за е36, или ако се слагат то е почти задължително да имаш някакво стегнато окачване.
205/45 или 215/40(с тези ще изглежда по-добре, ако колата е смъкната). Според зависи от твърдостта и височината, може да се наложи и леко да се мръдне камбъра или да се пипне вътрешният ръб на веждата отзад.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
17ка е джантата, извинявам се че не съм казал цолажа. Колата от която ги взех беше смъкната много с твърдо окачване и с ролнати вежди отзад. Очаквах, че аз като съм по-висок няма да опират, но уви... Иначе сега вече установих, че наистина не са за колата с меко окачване, но малко късно вече. И за смъкването ще дойде време, но засега няма как да стане от финансова гледна точка, същото важи и за ролването. Момчето от което ги взех каза, че отпред трябва да е 215/40. На три коли ги е карал и не са опирали. Отзад обаче не знам какво трябва да е. 215/45 може би? Един колега ми предлага 205/50, но май пак ще са високи. На този етап ми трябва нещо, което да не опира изобщо с това окачване (ако е възможно де), пък по натататък ще мисля за някво стягане. Само пружини дали ще свършат работа? 

- Тонката
- младши ентусиаст
-
- Кара: Volvo S60 ‘18, D4, e91 320dA
NeRoX написа:17ка е джантата, извинявам се че не съм казал цолажа. Колата от която ги взех беше смъкната много с твърдо окачване и с ролнати вежди отзад. Очаквах, че аз като съм по-висок няма да опират, но уви... Иначе сега вече установих, че наистина не са за колата с меко окачване, но малко късно вече. И за смъкването ще дойде време, но засега няма как да стане от финансова гледна точка, същото важи и за ролването. Момчето от което ги взех каза, че отпред трябва да е 215/40. На три коли ги е карал и не са опирали. Отзад обаче не знам какво трябва да е. 215/45 може би? Един колега ми предлага 205/50, но май пак ще са високи. На този етап ми трябва нещо, което да не опира изобщо с това окачване (ако е възможно де), пък по натататък ще мисля за някво стягане. Само пружини дали ще свършат работа?
Koлега, преди имах АЗЕВ ET20 8.5J с 215/45/17 и опираха. Аз тогава бях със стоково окачване отзад и при всяка неравност стържеха. В последствие ги продадох на колега от форума. Пробвай с 215/40 - мисля, че би трябвало да е Ок.
Поздрави!

е36 318is M pack 96` -> e39 530d M pack sedan 01` -> e38 740i M60 96` -> e46 318d 03`-> e46 320d 04`-> e39 530dA M pack touring 02`
- rhase
- младши ентусиаст
-
Колегите ти казаха - търси 215/40 или 205/45, но пак не е гаранция. Като седнат 2-ма отзад и може пак да опират. Аз съм с 205/45 отпред и 215/45 отзад, същите джанти и ролнати вежди и пак при големи неравности се чува че претриват.
205/50 май няма да е добре. Само пружини може и да свършат работа донякъде. Изпадат втора ръка на добри пари, но няма гаранция колко ще издържат
Тук можеш да пробваш различни видове джанти/гуми как ще стоят
205/50 май няма да е добре. Само пружини може и да свършат работа донякъде. Изпадат втора ръка на добри пари, но няма гаранция колко ще издържат

- NeRoX
- младши ентусиаст
-
Тонката написа:NeRoX написа:17ка е джантата, извинявам се че не съм казал цолажа. Колата от която ги взех беше смъкната много с твърдо окачване и с ролнати вежди отзад. Очаквах, че аз като съм по-висок няма да опират, но уви... Иначе сега вече установих, че наистина не са за колата с меко окачване, но малко късно вече. И за смъкването ще дойде време, но засега няма как да стане от финансова гледна точка, същото важи и за ролването. Момчето от което ги взех каза, че отпред трябва да е 215/40. На три коли ги е карал и не са опирали. Отзад обаче не знам какво трябва да е. 215/45 може би? Един колега ми предлага 205/50, но май пак ще са високи. На този етап ми трябва нещо, което да не опира изобщо с това окачване (ако е възможно де), пък по натататък ще мисля за някво стягане. Само пружини дали ще свършат работа?
Koлега, преди имах АЗЕВ ET20 8.5J с 215/45/17 и опираха. Аз тогава бях със стоково окачване отзад и при всяка неравност стържеха. В последствие ги продадох на колега от форума. Пробвай с 215/40 - мисля, че би трябвало да е Ок.
Поздрави!
Това, че са били 8.5J не променя ли малко нещата? Моите са 8J. В момента 225-ците отзад като им гледа изтърканото ми се струва, че точно 1 сантиметър им трябва, но сигурно и ако е на 40 ще е още по добре. Не знам дали ще намеря обаче. Май 215/45 ще мога да взема, но на 40 за отзад, май не... Трябва да се пробва и да се види.
rhase написа:Колегите ти казаха - търси 215/40 или 205/45, но пак не е гаранция. Като седнат 2-ма отзад и може пак да опират. Аз съм с 205/45 отпред и 215/45 отзад, същите джанти и ролнати вежди и пак при големи неравности се чува че претриват.
205/50 май няма да е добре. Само пружини може и да свършат работа донякъде. Изпадат втора ръка на добри пари, но няма гаранция колко ще издържат![]()
Какво имаш предвид под това, че няма да издържат пружините? С какво окачване си? Т'ва е много лоша информация за мен. Щом с 215/45 отзад и ролнати калници претрива значи е зле положението... Малко не разбрах как се бачка с калкулатора от този сайт. Смисъл резултатите от разликата м/у двата размери гуми не мога да ги разбира. Не ми говорят нищо. А и никъде не намирам да избера с каква кола съм. Системата как знае какъв калник имам и какво ще или няма да събера вътре?!
- marto861
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Въглищарка с турбинка
- Мечтае да кара: m3 e36
Колега аз съм с 215 на 45, Стоково окачване, Джантите са 8J ET30 и не ми опира натоварена нито при неравност. Пробвай с 205 по малки ако сложиш няма да изглежда много добре
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
marto861 написа:Колега аз съм с 215 на 45, Стоково окачване, Джантите са 8J ET30 и не ми опира натоварена нито при неравност. Пробвай с 205 по малки ако сложиш няма да изглежда много добре
Твоето ЕТ е съвсем различно, колега. Нормално е да нямаш никакви проблеми. ЕТ20 е доооста по-навън от към калника.
- Liubomirski
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: e36 320 coupe
- Мечтае да кара: Lancia Delta Integrale evo2
205/45 гуми, малко камбер и си в джаза 

- rhase
- младши ентусиаст
-
Liubomirski написа:205/45 гуми, малко камбер и си в джаза

Със същите капли от снимката съм, наклони не съм барал, защото трябва да правя ходова част, но ще има ефект 100%. След това може би ще бутам и наклони.
NeRoX написа:Тонката написа:[quote="NeRoX"
Какво имаш предвид под това, че няма да издържат пружините? С какво окачване си? Т'ва е много лоша информация за мен. Щом с 215/45 отзад и ролнати калници претрива значи е зле положението... Малко не разбрах как се бачка с калкулатора от този сайт. Смисъл резултатите от разликата м/у двата размери гуми не мога да ги разбира. Не ми говорят нищо. А и никъде не намирам да избера с каква кола съм. Системата как знае какъв калник имам и какво ще или няма да събера вътре?!
1. Че няма да издржат имах предвид, че е възможно да са омекнали в зависимост от това колко са стари.
2. Разгледай още малко сайта. Ще му хванеш смисъла, пробвай различни гуми. Имай предвид че малката разлика в сайта, не е толкова малка всъщност.
3. Окачването ми е Кони Стр.Т кит с 35/15 пружини
За сайта пробвай с джанти подходящи на офсет и широчина за модела на колата която ще проверяваш. Общо взето можеш да провериш колко ще е разликата между старите и новите ти джанси

- sachmoto
- Потребител
-
- Кара: 323ти с Кескин кт1
- Мечтае да кара: 996 Turbo'00
- Детайли за колата: Some say its the best Ti ever
8ж,ет20 никъде не опира, но знам че компактите са по-толерантни към малко ет. 
Отпред съм с 205/45 със 60мм дроп, отзад 215/45 сток височина и 5мм фланци, но взимам койлове скоро и се надявам да ми се размине на косъм ролването на вътрешния ръб...

Отпред съм с 205/45 със 60мм дроп, отзад 215/45 сток височина и 5мм фланци, но взимам койлове скоро и се надявам да ми се размине на косъм ролването на вътрешния ръб...

при сток пружини ... меко окачване, по-добре си перкай на сток джанти.
почни от там, ако искаш да направиш нещо.
virtue and tranquillity
- NeRoX
- младши ентусиаст
-
sachmoto написа:8ж,ет20 никъде не опира, но знам че компактите са по-толерантни към малко ет.
Нямам идея дали компакта събира по-широка джанта и гума от седан. Не разбрах само какво имаш предвид с 5мм-овия фланец? Че си я изнесъл още по-навън с 5мм?! Този дроп 60мм отпред също нищо не ми говори?! По-ниска? Само пружини? Аз засега съм се ориентирал към 215 или 205 на 40 гуми и такива търся пък ще видим.
vladye написа:при сток пружини ... меко окачване, по-добре си перкай на сток джанти.
Малко е късно вече. Джантите са купени. Трябва да се нагласям според тях...
при сток окачване и 215/40 или 205/40 сложени на 8/ЕТ40 ще изглежда като ... няма да казвам какво.
за да изглежда прилично трябва да си на поне 60/40 височина.
от тук-натам .. можеш да компенсираш с гума, което е грозно и се губи цялата идея, но с това окачване при най-малка неравност ще жули (да не говорим да возиш някой).
и пак си в изходна позиция, отначало, обаче правиш нещата правилно.
джантите са само една част от уравнението.
за да изглежда прилично трябва да си на поне 60/40 височина.
от тук-натам .. можеш да компенсираш с гума, което е грозно и се губи цялата идея, но с това окачване при най-малка неравност ще жули (да не говорим да возиш някой).
и пак си в изходна позиция, отначало, обаче правиш нещата правилно.
джантите са само една част от уравнението.
virtue and tranquillity
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2