Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- Slay
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е60 525Д'09
- Мечтае да кара: по хубави пътища
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
hamaga написа:Здравейте може би бъдещи колеги.
От около половин година съм се запалил по тази марка коли и съм се хвърлил на няколко модела.
BMW 525d 177ps. E60,E61.
Също така съм гледал и няколко 320d 163ps. E90,E91 (но не е тук темата)
Значи въпросите са ми следните...
Гледам някой E61 177ps. и цените варират от 12 000лв. до 15 000лв.
Дали според вас ще намеря някое читаво (предпочитам E61).
Какво трябва да гледам при оглед на такъв автомобил?
Колко г/д е разхода в града.(разгледах доста теми относно разхода) някой пишат 11-13 други 8-9.Да има значение как се кара но аз НЕ съм любител на Бързи и Яростни и в града ще си карам нормално и културно,извън града също няма да се правя на състезател 140-160 макс.Та при тези стойности колко според вас ще ми даде разход? В auto-data.net видях, че пише стойности
Разход (в града) 8 (8.3) л./100 км.
Разход (извън града) 4.7 (5.4) л./100 км.
Разход (комбиниран) 5.8 (6.6) л./100 км.
Друго което ме интересува надеждни ли са самите автомобили стига да се подържат както трява.От началото се бях хвърлил на Audi A4-A6 но разбрах, че са доста калпави предниците и се отказах.
Блгодаря предварително за разбирането понеже съм начинаещ.
Ако е с ръчни скорости може и да постигнеш такъв разход.
А що се отнася до Ауди не си и помисляй "много са калпави предниците".
В този ценови диапазон и ауди и бмв от "новите" модели ще е калпаво 

- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Естествено,че може и да намериш читаво,но задължително ще е от частна обява,карано в Бг няколко години,2003-2004г.,около 300-350к км, не купувай без сервизна история и гледай да е със сменена кормилна рейка с нова,а не рециклаж.Това е най-слабото им място и няма Е60 от тези години което да не плаче за нова!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Интересно ми е като хора питат за разход в града, защо не уточняват за кой град става въпрос или поне да си го напишат в профила? Разходът в София или Пловдив няма нищо общо с този в Асеновград или Кюстендил, например. Не виждам как може да се отговори обективно на подобен въпрос.
Anthony_J написа:Интересно ми е като хора питат за разход в града, защо не уточняват за кой град става въпрос или поне да си го напишат в профила? Разходът в София или Пловдив няма нищо общо с този в Асеновград или Кюстендил, например. Не виждам как може да се отговори обективно на подобен въпрос.
Съгласен съм с теб, според мен даже и в София разхода ще е по-различен от Пловдив. Реално не смятам че един 2.5 дизел ще ми харчи по-малко от 11/12 в София. То даже и сезоните имат значение, примерно лятото има по-малко коли, хората са в отпуски и трафикът е ОК, но зимата ... пълен хаус, а и нафтата в БГ както знаем не е качествена, кола докарана току що от Швейцария с четвърт резервоар останал от там ми даде почти с литър по-нисък разход от по-късно заредената нафта от БГ, да бъдем реалисти 12 градско в големите градове.
Да извинявам се за неуточнението. За гр.София става на въпрос. А имам и друг въпрос, гледам в cars.bg и mobile.bg BMW 525 E61 автоматик е по-евтин с едно 4-5 хил.лв от същият автомобил но с ръчни? Защо е така?, нещо по-калпави ли са?
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Защото е бил на над 500 000км като са му върнали километража, най-вероятно... Иначе няма начин добра кола автоматик да е по-евтина от ръчка, при това в този клас.
Never mistake motion for action...
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
Cinder написа:Ама те в мобилето слънчевите са по 13-14,000лв.
Тия са най-хубави . После излизат на запазен фейс на цената

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
Просто са на лизинг и това е първоначалната вноска. 

Never mistake motion for action...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Ще трябва да ви разочаровам!Преди месец обиколих половин Бг да търсим читаво Е60/Е90 за приятел в диапазон 13-14500лв.Всички екземпляри,които гледахме в автокъщи естествено замаскирани гробове,след като моят приятел се убеди,че трябва да търсим единствено от частни лица,но не търговци,защото повечето от частните лица се оказаха именно търговци-мошеници,намерихме добър и поддържан екземпляр=крайна цена 13 500 лв,525д автоматик,произведена окт 2004г,внесена в БГ 2006г,един собственик в БГ,сив металик,черен кожен салон,подгряване,адаптивен ксенон,два комплекта гуми 17",с външни забележки,на реални 277к км,последен сервиз 01.2013 в Дару на 271к км,през 2012г сервиз в Дару на стойност 5500 лв,включително нова рейка и т.н.Автомобилът не беше продаден за два месеца на цена от 15к лв,защото виждаш ли бил на 277к км....Вече няколко хиляди км,колата функционира перфектно,а човека купил колата освен за гориво не е дал нито лев досега...Трябва търпение и задължително от добросъвестен предишен собственик с възможности!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
Здравейте колеги,вече и на мен ми дойде време да се сдобя с мечтата ми
Може ли малко мнения за тая бегачка http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2q8484,ако сам допуснал някаква грешка се извинявам още сам начинаещ.

Може ли малко мнения за тая бегачка http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2q8484,ако сам допуснал някаква грешка се извинявам още сам начинаещ.
- StefanovE60
- Потребител
-
Добър вечер като за начало решил сам да си взема БМВ 520 2,2 бензин ръчна скоростна кутия доста рових из форума но като цяло нищо не намерих като конкретна информация за този модел някои можели да ми помогне с малко повече информация предимства / недостатъци / слаби места / така наречените детски болести Благодаря предварително и се извинявам ако съм създал някаква нередност Благодаря 

stankata777 написа:Ще трябва да ви разочаровам!Преди месец обиколих половин Бг да търсим читаво Е60/Е90 за приятел в диапазон 13-14500лв.Всички екземпляри,които гледахме в автокъщи естествено замаскирани гробове,след като моят приятел се убеди,че трябва да търсим единствено от частни лица,но не търговци,защото повечето от частните лица се оказаха именно търговци-мошеници,намерихме добър и поддържан екземпляр=крайна цена 13 500 лв,525д автоматик,произведена окт 2004г,внесена в БГ 2006г,един собственик в БГ,сив металик,черен кожен салон,подгряване,адаптивен ксенон,два комплекта гуми 17",с външни забележки,на реални 277к км,последен сервиз 01.2013 в Дару на 271к км,през 2012г сервиз в Дару на стойност 5500 лв,включително нова рейка и т.н.Автомобилът не беше продаден за два месеца на цена от 15к лв,защото виждаш ли бил на 277к км....Вече няколко хиляди км,колата функционира перфектно,а човека купил колата освен за гориво не е дал нито лев досега...Трябва търпение и задължително от добросъвестен предишен собственик с възможности!
Прав си за съжаление.Прерових цялото mobile и cars, звънях на няколко човека и почнаха да ме обеждават, че са на по 150 000км.

П.п Мерси за отговорите на всички