Кантар пацажерска седалка
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
Кантар пацажерска седалка
Проблема е следния.
Има проблем с кантара на пасажерската седалка (май се казва сензомат??). Непрекъснато ми показва грешка Restraint System Faulty. За да се смени това нещо трябвало да се изтърбуши седалката, да се смени и после пак да се тапицира и шие. Другия вариант бил да се смени софтуера с такъв при който е записано че няма кантар на пасажерската, обаче за мойта кола понеже е от първите (2005г.) и нямало такъв. Въпроса ми е дали има друг вариант да се поправи тая гад! Дори пак софтуерно и дали си заслужава да се къса седалката за това?
Има проблем с кантара на пасажерската седалка (май се казва сензомат??). Непрекъснато ми показва грешка Restraint System Faulty. За да се смени това нещо трябвало да се изтърбуши седалката, да се смени и после пак да се тапицира и шие. Другия вариант бил да се смени софтуера с такъв при който е записано че няма кантар на пасажерската, обаче за мойта кола понеже е от първите (2005г.) и нямало такъв. Въпроса ми е дали има друг вариант да се поправи тая гад! Дори пак софтуерно и дали си заслужава да се къса седалката за това?
- oci
- старши ентусиаст
-
- Кара: '12 BMW F10
- Мечтае да кара: самолет
Re: Кантар пацажерска седалка
sa6opetkov написа:Проблема е следния.
е как така пък на твоята не може точно да се изключи на е36 се изключва на е90 не може, нещо те мяткат.
Пиши едно ЛС и ще ти свърша работа ще го спрем софтуерно кантара и няма нищо да къртиш

- patlaka
- Потребител
-
- Кара: 330D
- Мечтае да кара: 335D coupe
- Детайли за колата: 204hp седан
Или си направи залъгалката има го описано в форума как се прави за стотинки 

Който учи ще сполучи,а който лъже и краде ще кара BMW
- Beamerdriver
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E30
- Мечтае да кара: E30
Kак ше си изтърбушваш седалката
Според теб дали си заслужава да се къса седалката за това?

- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
Какво порене? Що за дивотия?! Аз имах подобен проблем, може би не същия - при мен на пасажерската седалка не винаги отчиташе че има пасажер, т.е. дори и да има някой въобще не се трогваше да предупреждава за колана. Нямах някакви грешки, но ме дразни че не отчита вярно. Едно посещение до Дарукар и фактура от 350лв и сензорната подложка беше сменена с нова. Почти година вече откак я смениха - всичко си работи без проблеми.
- anzak
- старши ентусиаст
-
- Кара: F07 535D
- Мечтае да кара: SL500
patlaka написа:Или си направи залъгалката има го описано в форума как се прави за стотинки
само дето на е90 не минава този номер със залъгалката за стотинки ..

Барай шишарката Минкеее ....
- oci
- старши ентусиаст
-
anzak написа:patlaka написа:Или си направи залъгалката има го описано в форума как се прави за стотинки
само дето на е90 не минава този номер със залъгалката за стотинки ..вариантите са два или софтуерно или ... смяна на присъствения датчик

- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
Колеги, не се разпорват седалки! Вижте темата, имаше я преди няколко седмици - viewtopic.php?f=112&t=312676
Там е писано много, а аз съм писал и колко ми излезе ремонт + гаранция в оторизиран сервиз.
Там е писано много, а аз съм писал и колко ми излезе ремонт + гаранция в оторизиран сервиз.
- oci
- старши ентусиаст
-
Shadowed написа:Колеги, не се разпорват седалки! Вижте темата, имаше я преди няколко седмици - viewtopic.php?f=112&t=312676
Колега на теб са ти сменили на самия кантар това е едно като одеало и се намира под самата тапицерия на седлото и цялото е в сензори, а са ти сменили датчика на кантара той се намира под седалката една кутийка в която влизат две букси.
Повярвай ми 60 лв няма как в ДАРУ да ти сменят кантара при положение, че една диагностика при тях е 60 лв, а и кантара не се намира под седалката, а вътре в нея както обясних вече

- sa6opetkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е90 320d
Въпрос: Ако се процедира софтуерно, ще работят ли нормално всички бегове ?
- Shadowed
- младши ентусиаст
-
- Кара: 992 turbo, G30 540ixdrive.
oci написа:Shadowed написа:Колеги, не се разпорват седалки! Вижте темата, имаше я преди няколко седмици - viewtopic.php?f=112&t=312676
Колега на теб са ти сменили на самия кантар това е едно като одеало и се намира под самата тапицерия на седлото и цялото е в сензори, а са ти сменили датчика на кантара той се намира под седалката една кутийка в която влизат две букси.
Повярвай ми 60 лв няма как в ДАРУ да ти сменят кантара при положение, че една диагностика при тях е 60 лв, а и кантара не се намира под седалката, а вътре в нея както обясних вече
Сега като се замисля, прав си колега.

- LandShark
-
смирен поклонник
-
- Кара: w212 E500 4matic, E30 325ic
- Мечтае да кара: Specialized S-Works Epic и Dacia Logan 0.9tce
При със сигурност е сменяна самата сензорна постелка; без да се разпаря седалката. Във фактурата имам ~ 200лв за самата постелка + някакви щипки за опъване/държане на тапицерията, ~ 100лв труд, останалото до 350лв е ДДС. В багажника получих старата постелка.
- oci
- старши ентусиаст
-
LandShark написа:При със сигурност е сменяна самата сензорна постелка; без да се разпаря седалката. Във фактурата имам ~ 200лв за самата постелка + някакви щипки за опъване/държане на тапицерията, ~ 100лв труд, останалото до 350лв е ДДС. В багажника получих старата постелка.
А така става вече за 350 вече със сигурност са го сменили

- krasi_ns
- Потребител
-
- Кара: BMW 650 I
- Мечтае да кара: BMW
Аз го имах тоя проблем кофти работа...какво ли не правих с какви ли не майстори се съветвах намерих един каза,че може да го направи,но ми отказа.Каза БМВ отиваш там и това е.Така и направих Бова Кар 380.00 с отстъпка иначе е около 420.00-430.00 лева 2 години гаранция и както каза един колега по-горе старото кантарче в багажника с кутията от новото фактурката и всичко е ок. 

14 мнения
• Страница 1 от 1