Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
Re: Тема 1. Съвети и въпроси относно избор на Е46
мерак с пари се гаси 

pe6kata_ написа:papi4 написа:Батман написа:papi4 написа:Може ли,мненията ви за тази оферта? http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 64529.html? И с колко цилиндъра е този двигател?Благодаря
С 6 е!
http://en.wikipedia.org/wiki/BMW_M54#M54B22
А нещо не редно да виждате?Ще ходя да я видя на място,след 2 седмици.Да ми кажете дали не изпускам нещо?Защото все пак ми е на 200 км. с връщането 400.
Каква е цената на колата че толкова я мислиш ? Мен ми изглежда добре колата
За 7500 евро ще я даде предполагам.Не са малко пари,не искам да взема нещо от което ще ме боли главата после.За Германия цената е средна.Стигат до 12 000 евро.
- SlipX
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ШЕ 330d (manual)
- Мечтае да кара: bmw f10 m5
- Детайли за колата: M-packet Mtech 1
При 330d минимума за размера на джантите е 17-ка. Все пак аз карам такава преди фейса. А относно тея 6000 лв....наистина ми се струва доста евтино. Моята стъпа на 9 и това е преди 8 месеца...
- vicho
- старши ентусиаст
-
- Кара: M340i
- Мечтае да кара: Калибра
- Детайли за колата: Portimao Blue, Turbo бензин
гледате дръгели (пардон - нерегистрирани дръгели) за по 6,000лв (без екстри), а на мен за 8000лв не ми се е обадил 1 човек да ме препсува и да каже: "ще направим ли един коментар от 1000лв"...
готова права-здрава кола стегната за път с шукарии, ама нейсе... българинО си иска да си вземе 330-счица за без парички и после да си цъка по "малко", ама както каза Габриел: ПО "малко" НЯ-МА!!! Няма и да има!
успех, колега (с 330-ските за 6к)!
п.с. това ми е последното мнение в тая тема... то не бяха джаснати, то не бяха навеси, то не бе чудо, а читавите коли с по 1,000лв нагоре си седят... просяшка работа!

готова права-здрава кола стегната за път с шукарии, ама нейсе... българинО си иска да си вземе 330-счица за без парички и после да си цъка по "малко", ама както каза Габриел: ПО "малко" НЯ-МА!!! Няма и да има!
успех, колега (с 330-ските за 6к)!
п.с. това ми е последното мнение в тая тема... то не бяха джаснати, то не бяха навеси, то не бе чудо, а читавите коли с по 1,000лв нагоре си седят... просяшка работа!

You said: "Time will change!" What if it changes you?
thunder4 колега с 310 лв. на месец изобщо не може да се поддържа тази кола. Може би само за гориво няма да ти стигат.Е пак зависи де,ако я взимаш само за да я имаш на двора и да я караш един път в месеца ще ти стигат. 

- Батман
- младши ентусиаст
-
- Кара: х5 4.6is
- Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра
Gqbriel написа:то някакъв ад в който почти невъзможно да си вземеш читава кола май
за без пари така е
vicho написа:читавите коли с по 1,000лв нагоре си седят... просяшка работа!

thunder4 написа:310лв месечно
310 кое? заплата или по 310 можеш да отделяш за колата?
Защото ако е първото..не те съветвам да вземаш каквато и да е е46ца..

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
- Кара: комби
- Мечтае да кара: Нещо с S мотор
- Детайли за колата: N52B25
papi4 написа:Батман написа:papi4 написа:Може ли,мненията ви за тази оферта? http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 64529.html? И с колко цилиндъра е този двигател?Благодаря
С 6 е!
А нещо не редно да виждате?Ще ходя да я видя на място,след 2 седмици.Да ми кажете дали не изпускам нещо?Защото все пак ми е на 200 км. с връщането 400.
Колата изглежда много добре - на снимки.Самия салон като материя е изключително приятен,не се протрива лесно и не избелява(аз съм с такъв води се stoff tex 2000).
+ Scheckheftgepflegt - пълна сервизна история
+Garantie или TUV или Euroguarantee – което е 2 годишна гаранция - моята е вкарана с такава мисля беше за 2 години (но трябва да погледна).
И все пак си мисля,че не са малко като пари но е купе,те винаги са с идея по-скъпи ,има и нещо друго за да знаеш - всички купета са със спортно окачване.

thunder4 310лв месечно
Не искам да си мислиш,че някой е против теб или нещо друго.Ние няма да ти даваме пари,нито ще ти кажем какво да правиш - а имаме някакъв било и скромен опит с ремонти и поддръжка на Е46.
Само да вметна ,че една Е46 на месец на база годишно излиза над 500лв (минимум) - тука влизат,текущи ремонти,данък,обслужване,застраховки,гориво - всичко става,я дупка,я нещо друго - чупят се части а за оригинални тези ти стигат за 2 биелети и някой друг от евтините тампони - значи за такива части забравяме.(афтър маркет носач уж хубав е около 250лв)
При 330 - не искам да ти секвам мерака,но частите по мотора са малко по-скъпи понеже е 6 цилиндров,да върви ще гъзарееш и ще летиш по завоите но дали ще си с хубави гуми и спирачки е друг въпрос.
Но 310лв ако не караш колата и нямаш късмет да строшиш нещо - наистина е късмет,ще стигнат да.Само че това е кола,а кола и жена винаги имат неизвестни и багаж

Само не мисли,че щото е дизел няма да удряш 10-1 градско - почти съм убеден,че ще е такъв разхода поне няколко месеца - докато отмине мерака

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5
- thunder4
- Потребител
-
- Кара: E39 525???+++
- Мечтае да кара: E30
Gqbriel написа:Само да вметна ,че една Е46 на месец на база годишно излиза над 500лв (минимум)
Само не мисли,че щото е дизел няма да удряш 10-1 градско - почти съм убеден,че ще е такъв разхода поне няколко месеца - докато отмине мерака
6000лв годишно за да имам такава кола?!Е**х ремонтите аз,иначе за 10-1 градско съм съгласен цената на нафтата и нафтата са ми най-малкия проблем,колата няма да навърта над 400-500 километра месечно.Всичко ми се изясни,напълно,благодаря за отговорите !
Какви 310лв, кви пет лева както е прикзката.... На годишна база като сметнеш ГО,винетка,преглед,каско(знаете как изчезват тия коли за секунди), обслужване,гориво,ремонти.... Да не говорим, че тия коли не могат да се карат с каквито е да гуми или накладки примерно. Маслото и другите консумативи също е желателно да са "маркови". За разхода пък няма смисъл да се говори. Който си прави сметка да отделя по 300лв ще остане доста разочарован като тегли накрая чертата... А не на последно място трябва да се смятат и началната регистрацията. Тя също не е малко пари и накрая коша от 6000 лева излиза над цената на читава Е46-ца като на колегата vicho. Успех с търсенето.
Само да вметна, че моята за последните 4-5 месеца налях 2500 (и то не за външния и вид и без да смятаме застраховки, прегледи и тем подобни). То само данък, застраховка, преглед, винетка и масла + филтри и ти трябват 1000 лева годишно всякак, а няма смисъл да споменавам, че тая проста сметка реално е х2, че и х3. То и аз моята мисля да я продавам и направо, като знам какви пари трябва да я обявявам и чак яд ме хваща, но пазар трябва да се нагаждаме според него. Вичо съчуствам ти. Между другото за 400-500 километра месечно, въобще не виждам смисъл да взимаш дизел, като цяло...
- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
thunder4 написа:Gqbriel написа:Само да вметна ,че една Е46 на месец на база годишно излиза над 500лв (минимум)
6000лв годишно за да имам такава кола?!Е**х ремонтите аз,иначе за 10-1 градско съм съгласен цената на нафтата и нафтата са ми най-малкия проблем,колата няма да навърта над 400-500 километра месечно.Всичко ми се изясни,напълно,благодаря за отговорите !
Най-лесното е да си купиш автомобил,от там нататък избора и късмета са си твои.
Ако мислиш ,че кола за 2000лв има мнооого по-малко разходи - грешиш,тук говорим за сбор от разходи разпределени на годишна база(като няма нито един ремонт по мотора) - много хора не я правят тази сметка,само виждаш,че нещата не са толкова опростени.
- изобщо ли не четешЕ**х ремонтите аз,иначе за 10-1 градско съм съгласен цената на нафтата и нафтата са ми най-малкия проблем

От там имаш амортизация ,мунинг

bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма.
- acho.rs
- старши ентусиаст
-
- Кара: Jaguar XK 4.2, G05 X5 30d
papi4 написа:pe6kata_ написа:papi4 написа:Батман написа:papi4 написа:Може ли,мненията ви за тази оферта? http://suchen.mobile.de/auto-inserat/bm ... 64529.html? И с колко цилиндъра е този двигател?Благодаря
С 6 е!
Каква е цената на колата че толкова я мислиш ? Мен ми изглежда добре колата
За 7500 евро ще я даде предполагам.Не са малко пари,не искам да взема нещо от което ще ме боли главата после.За Германия цената е средна.Стигат до 12 000 евро.
Пич кое е средно

- Gqbriel
- старши ентусиаст
-
Ачо - виж хубаво обявата,на тези километри в това състояние с доказана история и надявам се както трябва за цената 1 сосбтвеник - е в границата на нормално.Абстрахирай се от цените тук.
Пусни си едно търсене спрямо екстрите километрите и цъкни service history и виж цените
тази е най-евтината!
Пусни си едно търсене спрямо екстрите километрите и цъкни service history и виж цените

- ociata
- кандидат ентусиаст
-
Абе дано не го приемете като СПАМ, ама хем мрънкате че са скъпи за поддръжка хем се чудите защо им падат цените. За справка ако някой се чуди, да погледне как W220 се намират по 7-8000лв вече... Пък колко струват възглавниците никой не пита - именно скъпата поддръжка разбива цената там.
Но ако наистина си приготвил 6к за е46, по-добре потърси някое 320 още по-добре бензин щом разхода не те притеснява. Вярно няма да си най-бързия в квартала(то не че с 330 ще си
) обаче скъпите ремонти са далеч по-малко. Пък и сам каза че разхода не те притеснява 
Но ако наистина си приготвил 6к за е46, по-добре потърси някое 320 още по-добре бензин щом разхода не те притеснява. Вярно няма да си най-бързия в квартала(то не че с 330 ще си

- Bavarcho
- Пантерчо
-
- Кара: WBS нов внос
- Мечтае да кара: Е30 от скъпите
Хора айде стига със спама за пореден път коментирате безсмислени неща