Фитнес тема (забранено за обсъждане на стероиди!)

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Потребител
Аватар
Кара: и мисли
Мечтае да кара: Е39 Coupe
Детайли за колата: тъмна

Re: BCAA и изобщо фитнес...(забранено за обсъждане на стерои

Мнение от denq » 13 Апр 2013, 0:16

В сухото концентрацията на белтъка е по-голяма
Традицията не създава качество и не води до усъвършенствания ... тя задържа клиентите въпреки лошото качество.
Изображение

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: E92 330D

Мнение от HackeD » 13 Апр 2013, 8:13

denq написа:В сухото концентрацията на белтъка е по-голяма

Ще го имам в предвид. :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от SvetlyoSvetlyo » 13 Апр 2013, 11:31

Аз мисля да слагам по една мерителна от whey-то и 1 от сухо мляко, само трябва да потърся някакво читаво сухо мляко, че досега никога не съм пил. Знаете ли някоя читава марка и разфасовка?

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от latrel » 13 Апр 2013, 12:23

SvetlyoSvetlyo написа:

Аз мисля да слагам по една мерителна от whey-то и 1 от сухо мляко, само трябва да потърся някакво читаво сухо мляко, че досега никога не съм пил. Знаете ли някоя читава марка и разфасовка?

има на Радиком 500гр - 5лв, а по магазините за диетични и диабетични храни е около 4-4.50лв
опаковката е като алуминиево фолио и има една крава на снимката

младши ентусиаст
Аватар
Кара: М50+++

Мнение от Radoslav318i » 13 Апр 2013, 18:02

Днес си взех този креатин http://www.silabg.com/bg/407-UNIVERSAL- ... owder.html Някой може ли да обесни по подробно как точно да го приемам :paranoid: :yes:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: на вода!
Мечтае да кара: Airbus A380! :)

Мнение от JOTTO_DEL » 13 Апр 2013, 20:41

Radoslav318i написа:Днес си взех този креатин http://www.silabg.com/bg/407-UNIVERSAL- ... owder.html Някой може ли да обесни по подробно как точно да го приемам :paranoid: :yes:

Зареждащата фаза на монохидрата е 5 дни по 20 грама разделени на 4 приема по 5 грама или 2 по 10грама. След това по 5гр. на ден, но аз лично мисля, че удачната доза е по 10грама на ден(особено ако си 100кг.). Аз лично го пия по 10гр. на ден и се усеща доста. Взимай 5гр. преди тренировка и 5гр. след. Взимаш го 40дни и после почивка. Успех! :yes:
Изображение
Sheer driving pleasure BMW

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 13 Апр 2013, 22:43

ще сложа една извадка от един малко по-специализиран форум за фитнес относно креатиновите цикли. слагам го направо в оригинал (мързи ме да го превеждам, извинявам се). човекът, когото цитирам е патрик гамбоа:

With regard to loading alone studies have shown that creatine levels in the muscles are approximately the same after one month of supplementation regardless if you used 3 grams a day for 30 days for a total of 90 grams versus if you loaded with 20 grams for 7 days and maintained with 5 grams for 23 days for a total of 265 grams.

Keep in mind that the average person has a total creatine of about 125 mmol/kg dry mass to 90 mmol/kg dry mass and has a ceiling of about 150 mmol/kg dry mass to 160 mmol/kg dry mass. Therefore, once you reach that ceiling, their is no need to use extra creatine needlessly. In addition with regard to cost effectiveness, it would probably be best to simply use 3 grams per day.

Animal studies have also demonstrated a loss of creatine transporter activity following prolonged periods of supplementation. The creatine transporter is what carries the creatine molecule across the cell membrane and into the cell. There appears to be some feedback mechanism whereby the cell is telling itself that it has plenty of creatine and therefore does not need to have a lot of extra transporters. Again, this change may not be detrimental in humans for the same reasons as stated above. There is no evidence to suggest that these changes are long term or permanent.

Therefore it is recommended that you allow a 30 day period off to allow for these levels to return to normal before starting another cycle.

We hope this helps to clarify the matter.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radoslav318i » 14 Апр 2013, 0:22

А има ли значение преди или след хранене :kuku:
По принцип не псувам! Майкаму да ебаа , кара ми се ново BMW,. а не втора употреба!

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 14 Апр 2013, 8:58

Най-добре след тренировка,за да го вкараш в мускулите,които си напомпал,след прием на нещо сладко,което ше отдели инсулин,а той е трансмитер и ще набуха в мускулните клетки всичко,което си приел тогава.... Ако си приел в повече,тогава ще има и за подкожната мастна тъкан :)
П.п. Кулов,мерси за инфото!

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk 3

Потребител
Аватар

Мнение от denq » 14 Апр 2013, 11:04

МОже би ще се повторя с английската извадка на колегата по-горе, но:
Няма никакъв смисъл от т.нар. зареждащи периоди. организма си има определени възможности за усвояване и толкова. Всички тея трикове са измислени за по -голям разход на матриала и по -голямото потребление, т.е. купуваш повече и им пълниш гушите.
Изпитан ефективен метод е: първите 14 дена всеки ден х 5гр (обикновено една мерителна лъжичка). След това 30 дена х 2 гр. Нищо повече.
Взема се след хранене и най вече сутрин, когато храната трябва да е основно въглехидрат, т.к. той е основният транспортер на креатина до мускула.
Традицията не създава качество и не води до усъвършенствания ... тя задържа клиентите въпреки лошото качество.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар

Мнение от kulov » 14 Апр 2013, 13:15

аз мисля, че ако креатинът е "фосфат", т.е. креатин фосфат, трябва да се пие преди тренировката.
Изображение
една съвсем опростена схема на окислителното фосфорилиране. АТР се явява аденозин трифосфат, който отделя молекула фосфор (при което се освобождава огромно количество енергия), след което остава ADP или аденозин дифосфат. тук вече за да бъде затворен кръга се намесва и креатин фосфатът, който отдава на ADP 1 молекула фосфор и по този начин ADP се превръща отново в АТР. ще си позволя да цитирам отново патрик за действието на креатина:

Creatine is an essential player in the primary energy source used for muscle contraction. It exists in two different forms within the muscle fiber: as free (chemically-unbound) creatine and as creatine phosphate. This later form of creatine makes up two-thirds of the total creatine supply. When your muscles contract, the initial fuel for this movement is a compound called ATP. ATP provides its energy by releasing one of its phosphate molecules. It then becomes a different compound called ADP. Unfortunately, there is only enough ATP to provide energy for about 10 seconds, so for muscle contraction to continue, more ATP must be produced. Creatine phosphate comes to the rescue by giving up its phosphate molecule to ADP, recreating ATP. This ATP can then be burned again as fuel for more muscle contraction. The bottom line is that your ability to regenerate ATP depends on your supply of creatine. More creatine, more ATP remade, and more ability to train your muscles to their maximum potential. It's that simple. This greater ATP synthesis also keeps your body from relying on another energy system called glycolysis, which has lactic acid as a byproduct. This lactic acid creates the burning sensation you feel during intense exercise. If the amount of acid becomes too great, muscle movement stops. But if you keep on using ATP because of all the creatine you have, you can minimize the amount of lactic acid produced and actually exercise longer and harder. This helps you gain strength, power and muscle size; and you won't get fatigued as easily.

ако креатинът е монохидрат :dunno:
честно казано, заради страничните ефекти, които дава при мен, не съм ползвал креатин някъде от 2006 може би и в момента говоря малко на теория. трябва да се поразровя в книгите да видя така ли беше или говоря глупости...

поправяйте ме, щото и аз имам доста пропуски в материята. и колкото повече чета, толкова повече се хващам, че съм пълна трагедия :mhihi:

p.s. извинявам се, че пак поствам на английски. мързи ме да го пиша на бг.

Аватар
Кара: Е92 335i & E90 320d

Мнение от yavor20V » 14 Апр 2013, 15:35

Монохидратът е по-трайна конфигурация,а попаднал в организма ни го правим фосфат,който е обаче е нетраен в бурканче(доколкото си спомням от асистента ми по Биохимия :roll: ).
Нормално е да си зададем въпроса: Защо по дяволите е нужно да възстановим АТФ толкова бързо? От АТФ става АДФ ,когато се откъсне един Ф ,при което се отделя 7,3 kcal/mol количество енергия.При отделянето на ощще един Ф йон ,количеството енергия е много по-малко...Та ако по-бързо възстановим всяка молекула АТФ ,демек по-бързо дойде въпросното Ф-че ,толкова повече енерджи ше има,при това бързо...Креатинът се явява тоя доставчик,дето "раздава" фосфатни йони.
Много спекулации и неверни данни се ширят за креатина... според мен повече от 10-15 гр дневно няма смисъл..Хората,които търсят по-голяма сила си я набавят с тестостерониви препарати :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Radoslav318i » 14 Апр 2013, 18:21

Взел съм си и глутамин .. някакво предожение как да ги комбинирам направо, защото утре смятам да ги почвам. Мерси :bang:

Потребител
Аватар

Мнение от denq » 14 Апр 2013, 20:01

kulov написа:честно казано, заради страничните ефекти

Какви странични ефекти си имал ?
Вижте какво намерих аз:
Креатинът: интересно животно. Това е сравнително нов продукт. На път бях да го подкарам - събрал бях пари за 3-4 месеца и вече почти го бях купил. Но имам една мания:да чета. И четох.
В България тея, които го вкарват, гледат да изцоцат пари от него. Всичката информация тук е маркетингова(разбирай рекламна) - навсякъде пише чудни неща: че ще станеш як като бик, ще удвоиш постиженията си, ще качиш мускули без мазнини. Красоти. Изобщо всичко изглеждаше златно.
Хубаво, обаче аз по принцип съм недоверчив и почнах да отварям разни чужди сайтове. Между които немски и руски. И какво установих.
Въпросните сайтове бяха предимно медицински, което означава на сериозни хора, професионалисти, не на разни гейнъри или на хора, дет се чудят как да изкарат пари.
Креатинът си се съдържа в човешкия организъм и участва при ресинтеза на АТФ; предполагам повечето сте минали девети клас и знаете какво е това. В процеса пряко и косвено вземат участие две жлези: панкреас и щитовидна. Лекарите са установили, че приемането на креатин повече от няколко дена води неминуемо до спад във функциите на щитовидната жлеза мисля че беше. За нея бяха извели някакви взаимовръзки с други органи, вкл. мисля и хипофизата, според които ако функциите й трайно спаднат, не се възстановяват или поне искат ужасно много време и лечение. Точно това предизвиква креатина, ако и производителите му да реват, че е безвреден.
За панкреаса точно функцията не си я спомням, но в общи линии имаше някаква поредица от химични реакции, които доказваха връзката между повишения Креатин и кръвната захар, в следствие на което се стига до затормозяване на панкреаса и ужасно увеличен риск от диабет. А ако някой има диабет, има и по - лесни начини да се самоубие от креатина.
Няма нищо в организма, което да е по - ужасно да си повредиш, от жлезите с вътрешна секреция. Най - страшните заболявания и тумори са именно там. И най - гадното е, че процесът е най - необратим, защото жлезите са във взаимовръзка една с друга; спадът на определени хормони води до спад на други или покачването им и т.н.
Има и още обаче. Състояние на естествено повишен креатин в организма е известно в медицината. Появява се при някои видове напреднал рак на белия дроб например. Идеята е, че това е един вид защитна реакция на организма - подтиска определени типове синтез, които иначе са нормални за здравия човек и по този начин така да го кажем “запушва дупки” - моментно стабилизира организма, което би било за сметка на дългосрочното му здраве, но сами се досещате колко ще да е стресиран организма при рак и че дългосрочното запазване на функциите му едва ли му е приоритет. Лошото е, че с приемане на креатин вие изкуствено докарвате такова състояние на организма. Както виждате по - горе, това състояние се опитва при болест да “симулира” нормална работа, което означава, че най - вероятно трудно можете да усетите последствията му.
Това важи и за последствията, описани за жлезите. Поражението го нанасяте сега, но последствията ще усетите много по - късно. За това, по - добре не си играйте.
Освен това, знаете ли, че вече в редица страни са проведени изследвания и креатинът е забранен като вреден, дори опасен медикамент? Със сигурност една от страните беше Франция, мисля, че и някои от Щатите и имаше проектозакон, който ще бъде защитаван в Щатите креатинът като цяло да бъде отменен. Ясно, че зад креатина стоят стабилни групировки, и те ще си плащат, доколкото могат за да могат да го продават и може законът да не бъде приет скоро.
Освен това вече има доста спортисти, наказани или дори дисквалифицирани поради употреба на креатин. Борбата с него тепърва започва.
Може би е вярно, че ако го гълтате половин - един месец, няма да даде странични ефекти. Но често той се гълта в големи периоди и тогава става наистина опасно.

P.S. Ти сам можеш да повлияеш на АТФ синтеза с храната. Например нещо сладичко около час преди тренировката, което се разгражда бързо - да кажем лъжица мед; час - час и нещо след трениране пък можеш да хапнеш малко варени или печени картофи и по тоя начин пак ще има резултат, но с по - малък риск.
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 14 Апр 2013, 20:25

Абе пичове, покрай тоя ММА се зарибих много да се хвана по-сериозно с кросфит тренировки.
Някой от вас има ли опит или поне инфо, евентуално от опит? :mhihi:
Общо взето ме интересува колко дни в седмицата да практикувам...? За самите тренировки имам някаква идея какви да са, по нета има доста неща на тая тема специално. А дали да комбинирам примерно всеки път нещо различно или е хубаво като подхвана някаква програма примерно поне 4-6 седмици само нея да правя?
Общо взето съм към 96-7кг... 185 см, в що годе добра форма съм, играя футбол 2-3 пъти седмично и тия килограми не мърдат, защото не си налагам особени ограничения в храната, но мисля да спра просто някои неща без да си налага драстична промяна в хранителния режим, съм убеден, че с тия тренировки няма да ми е трудно да сляза на 90кг или 92 примерно, където ще се чувствам по-добре и в по-добра кондиция.

Благодаря предварително за инфото, дано се получи добра дискусия по темата :yes:
Изображение
E34, E38

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата