Притриса и работи грубовато на празен ход - M52B28 - решен
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5
- raduslaf
- ентусиаст
-
- Кара: f30 340i xdrive MPPSK | e36 316i
Re: Притриса и работи грубовато на празен ход - M52B28
bum_bum написа:За "италианския тунинг" съм сериозен, наистина изчиства нагара по този начин.
По този въпрос е напрвено вече каквото трябва

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
- Кара: Е39М54В30
bum_bum написа:Щом си сигурен, че е от това защо не го оправиш?
Не казвам, че съм сигурен, за това съм пуснал идеята за обсъждане.

- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: ше 520i, 325tds, 323i; сега 528i
- Мечтае да кара: E46 М3CSL
bum_bum написа:Имам в предвид, че вие имате цилиндри с добро изгаряне и цилиндри с лошо. Ако проблема е в зацепването няма ли да е при всички, а не само в някои?
Точно така, и аз съм на това мнение. Как ще промениш фазата на газоразпределение на един цилиндър с промяна на градуса на вала?
Той има проблем в един, два отделни цилиндъра. Аз за това още в началото питах дали са тествали дюзите, дали няма нагар по клапаните, свещите как са, бубините, лулите. Друго което ми идва на ум е да има някаква неплътност в този цилиндър... от гарнитурка примерно... това също ще води до неправилна работа.
Интересното е, че както бях писал аз също имам малки отклонение в два цилиндъра (М52Б25) , малко по - малки са. Вчера правихме диагностика на едно Е46 с M52B28TU, та и то има ядове с леки претрисания от време на време. И при него се наблюдава отклонение в два, три цилиндъра. Като в двата си беше сериозно. На моменти стигаше до края на графата и показваше удивителен.
bum_bum написа:За "италианския тунинг" съм сериозен, наистина изчиства нагара по този начин.
Като си купих първото БМВ (Е34 520-ка

Това е работата на моя - http://www.youtube.com/watch?v=cV1RaOvbIRM
П.П. Не обръщайте внимание на камиона, дето се чува отстрани в сервиза и резониращата генерация - за смяна е леко.
Последна промяна 5ър на 16 Апр 2013, 12:01, променена общо 1 път
Still Speedin
- raduslaf
- ентусиаст
-
5ър написа:Като си купих първото БМВ (Е34 520-ка) в оригиналната си му книжка си пишеше, че от време на време, след дълъг период от градско шофиране, колата трябва да се покара за около 30 мин над 3,5к оборота, за да се поизчисти нагара от клапаните. Не си го измислям, точно това беше написано. Тъй че, 100 октана, добавка и яко газ
.
Откакто е при мен този мотор няма дълги периоди градско шофиране. На всеки 40-50 км в град следват поне 300 навън. Няколко пъти само съм слагал 95, във всички останали случаи само хубав бензин, а наскоро и добавка мина.
5ър написа:Вчера правихме диагностика на едно Е46 с M52B28TU, та и то има ядове с леки претрисания от време на време. И при него се наблюдава отклонение в два, три цилиндъра. Като в двата си беше сериозно. На моменти стигаше до края на графата и показваше удивителен.
И какво ще се прави на колата?
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
Ами завъртяхме бубините на въпросните два цилиндъра ( 5 и 3 бяха при него) с такива на безпроблемни. Утре пак диагностика... според мен няма да има разлика, но ще видим. Ще смени свещите, после с добавка и малко "чистене на нагар" ... почваме от най - лесните и евтини неща за проба и паралелно с това ще следим какви са промените с диагностиката. Щото ако има проблем с гарнитура или някой сегмент е по - сложно да се засече и ремонтира.
Still Speedin
- raduslaf
- ентусиаст
-
5ър написа:Ами завъртяхме бубините на въпросните два цилиндъра ( 5 и 3 бяха при него) с такива на безпроблемни.
И какъв беше резултатът? Ако има положителен такъв, то би трябвало веднага да стане ясно.
- 5ър
- кандидат ентусиаст
-
Да, но не сме пускали инпа-та след това, че стана късно. Днеска ще покара и утре ще пуснем да видим. Ако при него се окаже от това - ще споделя. Въобще, ако стигнем до някакъв резултат по - нататък - ще пиша. Сега няма какво друго.
Still Speedin
- ръб
- младши ентусиаст
-
- Кара: E63 650i
Не искам да плаша колега, но моя Б28 работеше отвратително известно време, докато не ми писна и му измерих компресията на студен мотор - 1,2,3,4 цилиндър между 12.5 и 13, 5 - 6.5, 6 - 11.
Последва основен ремонт (шлайфане кол. вал, осн. и биелни лагери, сегменти, 5то бутало, челосване на блока, шлайфане на главата, пасване легла на клапани, гумички, всички гарнитури) и сега всичко е 6
Последва основен ремонт (шлайфане кол. вал, осн. и биелни лагери, сегменти, 5то бутало, челосване на блока, шлайфане на главата, пасване легла на клапани, гумички, всички гарнитури) и сега всичко е 6

- raduslaf
- ентусиаст
-
ръб написа:Не искам да плаша колега, но моя Б28 работеше отвратително известно време, докато не ми писна и му измерих компресията на студен мотор - 1,2,3,4 цилиндър между 12.5 и 13, 5 - 6.5, 6 - 11.
Не ме плашиш, защото моят не работи отвратително и има компресия 12 във всички цилиндри

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
- Кара: турбо бмв
- zvetiko
- старши ентусиаст
-
Точно така, и аз съм на това мнение. Как ще промениш фазата на газоразпределение на един цилиндър с промяна на градуса на вала?
Колега, къде прочете да пише, че ще променим фазата на газоразпределение на един цилиндър, с промяна на градуса на вала.

Идеята е съвсем друга и е измислена и разработена от BMW- не знам защо, но мисля, че можем да им се доверим.

Не казвам на 100%, че в случая точно това ще реши проблема, но след като се опитат още 2-3 неща...

- raduslaf
- ентусиаст
-
Здравейте, малко ъпдейт с моя проблем. 600 км съм минал от последното си писане тук и мога да кажа, че днес имаше вече видимо подобрение. Преди малко я оставих 10тина минути да поработи на празен ход загряла и притрисанията почти са изчезнали. Случи се 2-3 пъти да припука отзад, ама за близо 10тина минути, мисля, че е доста добре. Продължавам да сипвам само Racing-a на Shell и да се надяваме, че съвсем ще заработи както искам. Тази седмица ще мина през колегата zvetiko да видим дали и на диагностиката ще отчете по-добро изгаряне в цилиндрите, но съм почти сигурен, че ще има напредък.
- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Ще вземе да се окаже, че с добавките си си презацепил вала 

- zvetiko
- старши ентусиаст
-
bum_bum написа:Ще вземе да се окаже, че с добавките си си презацепил вала
От тези двигатели на по няколкостотин хиляди може да се очаква всичко- във форумните легенди, прескачането на зъб е често срещано явление, а една добавка доста би улеснила процеса.

Една от идеите за решаване на проблема беше почистване на клапаните без инвазивни методи- ако колегата има късмет ще се получи за известно време, но рано или късно ще трябва да се направи по традиционият начин. Вече казах, че имам още няколко идеи, които да пробвам, ще видим какво ще се получи.
За статистиката:

- bum_bum
- старши ентусиаст
-
Бюлетина гледам, че е за съвсем друг мотор. Ако няма такъв за М52 аз не бих пробвал с този метод. Ако трябваше да се прави на М52 със сигурност щеше да има бюлетин и за него.
Аз съм пускал снимка на глава карана с качествено гориво и масло и имаше мнения, че е взета от ремонт и мита
Ауспуха го има по-горе на кола, дето с толкова остри валове, че трябваше да се ограничи хода на ваноса за да не удари. Дросел от 4.5 литров мотор и още 100 глупости. С правилна настройка, качествено гориво и масло е явно че нещата стават дори и тогава. Та ако мотора е читав и се ползва както трябва не виждам проблем добавката и последващата грамотна употреба да решат нещата.
Аз съм пускал снимка на глава карана с качествено гориво и масло и имаше мнения, че е взета от ремонт и мита

Ауспуха го има по-горе на кола, дето с толкова остри валове, че трябваше да се ограничи хода на ваноса за да не удари. Дросел от 4.5 литров мотор и още 100 глупости. С правилна настройка, качествено гориво и масло е явно че нещата стават дори и тогава. Та ако мотора е читав и се ползва както трябва не виждам проблем добавката и последващата грамотна употреба да решат нещата.
71 мнения
• Страница 4 от 5 • 1, 2, 3, 4, 5