ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
- DAN40_91
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: '10 E550
Re: ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ ЗА НЕЗНАЕЩИ И НАЧИНАЕЩИ
Здравейте, колеги!
Знам, че може би не е тук мястото да питам, но не исках специално за това да пускам нова тема.
От няколко дни обикалям по гумаджийници да търся стари и изтъркани гуми за дрифт (2хх/45/17"), но за съжаление никъде не мога да намеря - или няма моя размер, или вече са минали и са ги взели за рециклиране.Чух, че има някакви специални депа, където ги носят, но не можах да намеря точен адрес. Ако не е тайна, може ли някой да сподели откъде се снабдява с гуми за издевателства?
Благодаря предварително и съжалявам за
! 
Знам, че може би не е тук мястото да питам, но не исках специално за това да пускам нова тема.
От няколко дни обикалям по гумаджийници да търся стари и изтъркани гуми за дрифт (2хх/45/17"), но за съжаление никъде не мога да намеря - или няма моя размер, или вече са минали и са ги взели за рециклиране.Чух, че има някакви специални депа, където ги носят, но не можах да намеря точен адрес. Ако не е тайна, може ли някой да сподели откъде се снабдява с гуми за издевателства?
Благодаря предварително и съжалявам за

- DRIFT MASHINA
- младши ентусиаст
-
- Кара: гумите да пушът
Феродо текстар тези двете маи са ная добри
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
- Кара: Peugeot 3008 + Yamaha MT-09
Въпрос за ел стъкло имам аз.
Стъклото днес забиваше като ненормално тоест вдига се до едно положение и не ще нагоре. С помощта на малкото бутонче на порции го вдигнах до най-горно положение. След това нямаше ядове и слизаше и се качваше от край до край. После пак заби и пак трябваше да го качвам на сила. Евентуална причина?
Стъклото днес забиваше като ненормално тоест вдига се до едно положение и не ще нагоре. С помощта на малкото бутонче на порции го вдигнах до най-горно положение. След това нямаше ядове и слизаше и се качваше от край до край. После пак заби и пак трябваше да го качвам на сила. Евентуална причина?
The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
Ножица! Същия проблем имах и аз ,вдигаше се само по 6-7 см на натискане. Оказа се напълно скъсана ножицата.

- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Ами аз свалих кората и веднага, но не видях някъде да има механичен проблем 

The person who risks nothing, does nothing, has nothing, is nothing, and becomes nothing. He may avoid suffering and sorrow, but he simply cannot learn, feel, change, grow or love. Chained by his certitude, he is a slave; he has forfeited his freedom. Only the person who risks is truly free.
А сменял ли си моторчето на стъклото... или някой преди теб?
Има една втулка в основата на зъбчатката на моторчето. Без нея става това, което описваш или направо законтря в горно крайно положение, без да можеш да го мръднеш.
Има една втулка в основата на зъбчатката на моторчето. Без нея става това, което описваш или направо законтря в горно крайно положение, без да можеш да го мръднеш.
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
В интерес на истината има някакъв проблем там, защото стъклото спира да функционира от копчето или от пантата, а се чува, че цъка реленцето в жабката. Но след един-два тупаника се оправя. Дали ще да е това?
Не е от копчето щом цъка след натискане както се сещаш 
И не е от пантата, понеже там няма никаква панта. Като не се движи в оста си, зъбчатката на моторчето размърдва целия редукторен механизъм след моторчето, отчита голямо усилие и блокира.
А дали е това можеш да установиш след като свалиш целия механизъм на стъклото и свалиш мотора с редуктора, понеже болтовете са отзад и не могат да бъдат достигнати.
Ако механизмът все още е нитован за вратата, пробвай да свалиш моторчето и да боднеш друго, тогава 100% не е от втулката. Тя не може да се счупи или да падне, освен ако някой "ентусиаст" не е "поправял".

И не е от пантата, понеже там няма никаква панта. Като не се движи в оста си, зъбчатката на моторчето размърдва целия редукторен механизъм след моторчето, отчита голямо усилие и блокира.
А дали е това можеш да установиш след като свалиш целия механизъм на стъклото и свалиш мотора с редуктора, понеже болтовете са отзад и не могат да бъдат достигнати.
Ако механизмът все още е нитован за вратата, пробвай да свалиш моторчето и да боднеш друго, тогава 100% не е от втулката. Тя не може да се счупи или да падне, освен ако някой "ентусиаст" не е "поправял".
- Spit-Fire
- Scrapyard user
-
Абе говоря за онова копченце което вдига и сваля стъклото при отваряне и затваряне на вратата. Нито от него, нито от копчето за стъклото има реакция.
Имам един въпрос и аз...Когато колата е в движение стрелката на температурата си стои на 90 градуса,обаче като спра на едно място и колата работи 5-6 минути и започва да загрява.Като тръгна се оправя веднага.Някой ако е имал такъв проблем или знае от какво е да пише.Колата е 318и 92г.
- Alexch
- ентусиаст
-
- Кара: ше E39, сега Нисан 370z с 4 врати
- Мечтае да кара: Z8
mirch написа:Имам един въпрос и аз...Когато колата е в движение стрелката на температурата си стои на 90 градуса,обаче като спра на едно място и колата работи 5-6 минути и започва да загрява.Като тръгна се оправя веднага.Някой ако е имал такъв проблем или знае от какво е да пише.Колата е 318и 92г.
Провери си перката

bai_ILIA написа:стига сте се депресирали с ремонти, наслаждавайте се на колите си и радостта от шофирането понеже те ще се развалят със сигурност
- eko2282
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530D
Alexch написа:mirch написа:Имам един въпрос и аз...Когато колата е в движение стрелката на температурата си стои на 90 градуса,обаче като спра на едно място и колата работи 5-6 минути и започва да загрява.Като тръгна се оправя веднага.Някой ако е имал такъв проблем или знае от какво е да пише.Колата е 318и 92г.
Провери си перката
И аз мисля че от перката..работи ли когато загрява? Провери термостата ..
- bumer1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е36 316i m43 e36 323i m52
- Мечтае да кара: е36 м3 и е39м52б20
- Детайли за колата: лабава но със шпер :P
колеги спрях се на 2 варианта за масло за шпер деференциал 75в140 което горе доло отговаря на моя джоп
мобил 1 лс 75в140 и
манол 75в140 кое от двете ще ми препоръчате
а за скоростите които са ръчни се спирам на атф дексторн 2
мобил 1 лс 75в140 и
манол 75в140 кое от двете ще ми препоръчате
а за скоростите които са ръчни се спирам на атф дексторн 2
- dicho0o
- младши ентусиаст
-
- Кара: E91 LCI/е36 дрифтачка
С Манол съм в момента на раздатката на един джип който вътре е с нещо много подобно на шпер,за задния мост.Не е каран много време,но за сега нямам негативно мнение.Цената му е много приемлива.На шпера си карам с кастрол за 40лв за да съм сигурен че всичко ще е ОК.
- TytusPulo
- младши ентусиаст
-
- Кара: CLS 320
- Мечтае да кара: X6 M6, CLS AMG, 6 Series Gran Coupe
Ако ВИН-а е онова дългото с букви и цифри, последните седем са AT01302