Сензор дъжд?

5-та серия ('95-'03)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

М3 Пристрастен
Аватар
Кара: E38 735i

Re: Сензор дъжд?

Мнение от Веселин|Василев » 16 Дек 2009, 2:22

След чистене на грешки с BMW-INPA се оказа, че сензора си работи без проблем въпреки това което бях прочел за признаците при дефектирал сензор. Включва се по следния начин:
1. Слагате ключа на контакта и палите колата.
2. Бутате лостчето на 1-ва позиция и сензора ви вече е включен.
3. С ролката на лостчето си регулирате чувствителността на сензора.

Друг проблем се появи по мое невнимание. Без да искам с Инпата изтрих езиците на навигацията Language male\female voices и на тяхно място исках да сложа само английски, но сега ми излиза надпис Please insert suitable software cd и нищо повече, компа е МК2 с малкия монитор. Някой има ли идея какъв диск да търся?
Последна промяна Веселин|Василев на 15 Мар 2010, 1:09, променена общо 2 пъти
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ 530D
Мечтае да кара: BMВ M5

Мнение от jikata0202 » 18 Дек 2009, 9:33

Колега,това на лостчето със степените,ако нямаш сензор е за бавните обороти на чистачките,тези които са на степени.Ако вали по бавно или по бързо,оттам нагласяш колко бързо да се движат,в смисл през колко време да минават през стъклото.Това е когато нямаш сензор.Ако имаш сензор,даваш на 1 степен и сичко е ок,сензора трябва да работи,ако ли не значи има проблем. :paranoid: :cry: :dummy:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 M5

Мнение от mad_presley » 18 Дек 2009, 10:00

Веселин|Василев написа:
Друг проблем се появи по мое невнимание. Без да искам с Импата изтрих езиците на навигацията Language male\female voices и на тяхно място исках да сложа само английски, но сега ми излиза надпис Please insert suitable software cd и нищо повече, компа е МК2 с малкия монитор. Някой има ли идея какъв диск да търся?

Изтегли си v24_Nero_Img.rar, разархивирай, запиши имиджа както е показано тук http://uroci.net/urok/790/%D0%97%D0%B0% ... Rom-6.html на най ниска скорост и на качествено CD (Verbatim или Sony).
Като го запишеш, даваш ключа на положение 1 (не на контакт, а на аксесоарен плюс), вкарай диска в навигационния компютър и чакай.Не пипай нищо. докато не на монитора не ти изпише "ОК".Махаш диска от навигацията и след това натискаш "ОК" (десния бутон).

Ако след ъпдейта ти поиска Insert v17 or KeyCD, изтегляш BMW_NaviSoft_KeyCD_Clone_cd.rar, разархивираш, записваш съдържанието задължително с CloneCD пак на най-ниска скорост на качествено CD и го вкарваш в навигацията.

Успех!

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 18 Дек 2009, 21:40

mad_presley написа:
Веселин|Василев написа:
Друг проблем се появи по мое невнимание. Без да искам с Импата изтрих езиците на навигацията Language male\female voices и на тяхно място исках да сложа само английски, но сега ми излиза надпис Please insert suitable software cd и нищо повече, компа е МК2 с малкия монитор. Някой има ли идея какъв диск да търся?

Изтегли си v24_Nero_Img.rar, разархивирай, запиши имиджа както е показано тук http://uroci.net/urok/790/%D0%97%D0%B0% ... Rom-6.html на най ниска скорост и на качествено CD (Verbatim или Sony).
Като го запишеш, даваш ключа на положение 1 (не на контакт, а на аксесоарен плюс), вкарай диска в навигационния компютър и чакай.Не пипай нищо. докато не на монитора не ти изпише "ОК".Махаш диска от навигацията и след това натискаш "ОК" (десния бутон).

Ако след ъпдейта ти поиска Insert v17 or KeyCD, изтегляш BMW_NaviSoft_KeyCD_Clone_cd.rar, разархивираш, записваш съдържанието задължително с CloneCD пак на най-ниска скорост на качествено CD и го вкарваш в навигацията.

Успех!

Mad много мерси приятелю, но имам един въпрос, какъв език инсталира?
Живота е прекалено кратък за лоша музика, грозни жени, бавни коли и проблемни връзки!!!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 18 Дек 2009, 21:56

Веселин|Василев написа:Mad много мерси приятелю, но имам един въпрос, какъв език инсталира?

Не променя езиците, просто ще си ъпдейтеш софтуера.Ако искаш да промениш език на навигацията, ползвай NavCoder (тази функция работи и без да е платена програмката), но имай предвид, че пак ще ти поиска диск със софтуер.Ако все още не си ъпдейтнал с това, което съм ти дал по-горе, промени езиците, но не гласовите (те са само да ти говори на къде да завиеш в навигацията), а езика на софтуера и тогава започни ъпдейта.

Виж и с ИНПА-та дали няма опция да промениш други езици, освен Language male\female.

Имай предвид, че ако промениш езиците и заредиш дадена версия на софтуер, след това не можеш да ъпдейтваш пак със същия.Тогава ще ти трябва по-стара версия на софтуера, за да стане работата.

М3 Пристрастен
Аватар

Мнение от Веселин|Василев » 19 Дек 2009, 19:09

Mad сложих цд-то с версия 24, но го завърта само 1 път и го изхвърля. Отворих го да изчистя окото и видях, че вече е отварян и лентовия кабел от окото към платката е спукан от единия край. Има ли вариант да се залепи, да се смени или трябва да търся нов нави комп.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от mad_presley » 19 Дек 2009, 21:27

Веселин|Василев написа:Mad сложих цд-то с версия 24, но го завърта само 1 път и го изхвърля. Отворих го да изчистя окото и видях, че вече е отварян и лентовия кабел от окото към платката е спукан от единия край. Има ли вариант да се залепи, да се смени или трябва да търся нов нави комп.

Знам го лентовия кабел.Принципно може да се запои, ако си достатъчно спокоен и имаш нерви да се занимаваш, но аз бих ти препоръчал да се метнеш направо на еда нМК3-ка, от колкото да се занимаваш с тази интервенция.Вече са на доволно ниски цени в "Продава".
Такъв кабел можеш да потърсиш от стар лаптоп, който свъзрзва монитора с шасито.Просто трябва да оцелиш да е кабел с еднакъв брой писти.

Потребител
Аватар
Кара: E39 525 TDS

Сензор дъжд

Мнение от V.Kalchev » 09 Апр 2013, 17:39

:help: Колеги искам да попитам от коя година Е39 имат такъв сензор .Понеже моята е 97' и на стъклото има такъв сензор но май не е свързан . Ако колата не е била с такава екстра има ли вариант при наличието на такъв сензор той да сработи ? :help:

ентусиаст
Аватар
Кара: 530d

Мнение от kraininski » 13 Апр 2013, 11:07

врътката регулира чувствителността на сензора.колкото по нагоре е, толкова по малко капки са нужни за да сработи той.Сензора трябва да бъде подкаран софтуерно ако не е имало и сега е монтиран.ако го е имало и е работил но сега не иска трябва да се инициализира.лостчето се поставя в изключено положение, вади се контактния ключ.пъхаме ключа и го завъртаме на първа степен.тогава бутаме лостчето едно нагоре и чистачките би трябвало да направят 2-3 движения и да спрат.в този момент палим.ако изгасим мотора при първа позиция на лостчето и след това запалим без да го местим сензора няма да бъде инициализиран.демек преди да запалим трябва да го връщаме в нулева позиция или респективно преди да изгасим.
"And You'll Always Be My Whore Cause You're The One That I Adore"

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: БМВ Е36 и Мерцедес S КЛАСА
Мечтае да кара: РЕТРО автомобил

Мнение от Ta4kata » 15 Апр 2013, 20:09

Погледнете дали са ви оригинални стаклата, защото проблема идва след смяната на оригиналното стъкло с китаиски менте елемент и сензора спира работа и на позиция 1 чистачките работят постоянно.
Проблема е познат до болка при мене работата несе оправи с нов сензор за 380 кинта с ново стъкло след удар с камък централно от моя страна и си сложих едно стъкло след това нещата се нормализираха. Пробвах с лепенки една камара сензори втора ръка нови програмиране чистене на грешки и накрая ми се оказа стъклото и от яд и нерви си го праснах и си седнах на гъза

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 09 Юни 2013, 14:32

Здравейте , имам Е39 със сензор за дъжд от този тип
sebsor.png
който беше разлепен и висеше , свалих го и почистих добре от силикона него и стъклото и го поставих отново. Залепих го точно на място и на първа позиция на лоста чистачките чистат един оборот и спират , като пръсна с вода чистачките работят но проблема е , че когато карам в сенчести участъци (шарена сянка) сензора сработва :kuku:
На какво може да се дължи проблема ???
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E39 530D 184 кс. седан

Мнение от dak » 14 Юни 2013, 22:13

Сензора го залепих с тънки лепенки двойно лепещо тиксо поставено в краищата на самата пластмаса. Възможно ли е проблема да е от това че не залепен със специалния силикон който като УВ ?

Потребител
Аватар

Мнение от bu4komobil » 21 Окт 2013, 15:23

искам да използвам темата и аз имам проблем със сензора,защото когато ключът е в положение 1,лостчето е в положение чистачките работят на интервали....колата е под наве т.е на сухо,поливам със вода никаква разлика.който може да помага
П.С. имам сензор за дъжд

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E39 530DA, E61 530XD LCI
Мечтае да кара: Murcielago SV

Мнение от Z3Ro* » 17 Ное 2014, 13:58

Имам едни перипетии със сензора за дъжд, та ще попитам тук - онзи ден, докато карах на сензор, чистачките ми спряха на два пъти в разстояние на 20 километра. Под "спряха" имам предвид останаха си в най-долното положение все едно са изключени, а бях ги пуснал на сензор и валеше доволно. Опитах да ги пусна на ръчен режим - не стана. Пробвах и пръскалките, и те не работеха. Отбих и почаках 5 минути без да гася колата, пуснах ги отново на сензор и тръгнаха. Това се повтори два пъти. На следващия ден поливах колата 1 час и сензорът не отказа нито веднъж. Ходих при един познат с Инпа - грешки няма записани никакви.
Въпросът ми е при проблем с моторчето спира ли се от ГМ цялата система? Иначе съм поръчал релето под десния филтър. Също и акумулаторът ми е стар - бях чел, че акумулаторът може да прави такива магарии, а моят пада на 9 волта при първо палене в това време 5С... :dunno: Всякакъв съвет ще е от полза... :bowdown:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 525TDSportite, Frontera2.8TDI
Мечтае да кара: Nissan, Bmw

Мнение от SuNSe7 » 20 Мар 2016, 12:27

Ще повдигна малко темата, остава ли теорията за неработещ сензор с китайско стъкло, някой да е тествал?
При мене така стана, че непосредствено след покупката на колата трябваше да го сменя, не съм тествал предходно.
До ден днешен позиция 1 си вкл. с нормален интервал чистачките независимо дали вали или не....

ПредишнаСледваща

Назад към E39