Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !
Ilko Ivanov написа:netmurder написа:До колкото знам това А трябва да означава индивидуал, а не че е автоматик... Ако греша нека някой да ме поправи...
Поправям те,означава "автоматик"
Значи моята е 530dA, мерси колега все пак явно съм бил заблуден доста време

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
A ако видите и едно Т накрая (530dAT), ще означава туринг...
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- dzhukev
- Потребител
-
- Кара: BMW E39 525 tds 1998 год
Колеги, не ви ли прави впечатление, че в последната обява, колата е с проблем в скоростната кутия ? Или може би аз бъркам ? Колата е страхотна, но във Франция, нито един французин не би си продал колата, 2005та година, за тези пари.
default boite de vitesse elle roule encore bien juste default une vitesse
"Здравейте евентуално бъдещи колеги,
Нямал съм БМВ но от няколко седмици активно търся. Бих искал да закупя от съфоромец поддържана и гледана кола но виждам че за конкретният модел обяви липсват. Та, какво мислите за ето това?
http://www.autoscout24.bg/Details.aspx? ... 00&asrc=st
Благодаря предварително "
Нямал съм БМВ но от няколко седмици активно търся. Бих искал да закупя от съфоромец поддържана и гледана кола но виждам че за конкретният модел обяви липсват. Та, какво мислите за ето това?
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
dzhukev написа:Колеги, не ви ли прави впечатление, че в последната обява, колата е с проблем в скоростната кутия ? Или може би аз бъркам ? Колата е страхотна, но във Франция, нито един французин не би си продал колата, 2005та година, за тези пари.
А някой колега беше писал из темите скоро,че продава неговата и каза,че ще бъде напълно искрен с купувача разтърси се добре
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Той колегата май е с временно ограничение с писането във форума
Иначе форумна кола е най добрия вариант

Иначе форумна кола е най добрия вариант

- vgza
- младши ентусиаст
-
- Детайли за колата: A7
MadChicken написа:Точно по тая причина всеки с хубава кола си я пази и затова се купуват боклуците, понеже друго посто няма. Затова съответно като излезе някоя по скъпа и веднага коментар, че цената е висока...И дето викаш как точно ще убедя някой, че колата ми, в която съм изтървал калкулацията точно колко съм налял в нея, има защо да струва много пари?
Няма да коментирам че такива лица се появиха в Е60 раздела и за такива проблеми взе да се пише, че имам чувството че чета Е36 раздел.
Затова който си е поддържал колата през годините и знае какво кара, ще си я пази за себе си и подаръците за 15к някъде другаде...
+1000
А тези френските коли дето ги пускате тука за по без пари... Франсетата са супер стиснати и за да ти продадат евтино кола, трябва или да е на мноооого километри или да е бензин или да е мноооооого блъсната.
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
- Кара: G70
- Детайли за колата: 2023 G70 M760e, M Brooklyn Grey, Full Options
Здравейте,
http://www.mobile.bg/11364078471548934
Ходих да го карам и ми хареса. Имам няколко въпроса относно проверката:
1. Могат ли в Дару или Камор да потвърдят, че данните в сервизната книжка са верни, т.е. че наистина на тези дати автомобила е бил в оторизиран BMW сервиз.
2. Ако не могат има ли смисъл да ходя при тях за диагностика/проверка на автомобила.
3. По вакумната помпа има ръжда, фронтално като погледнеш двигателя се вижда - може ли да е проблем?
4. Произведен е на 14.10.2005, но е регистриран на 14.09.2006 - т.е. близо година не е каран - има ли място за притеснение?
Всичко е оригинално по ВИН с изключени на интериорните лайсни, които са били fine wood.
Ще ми е интересно да чуя вашите мнения.
1. Могат ли в Дару или Камор да потвърдят, че данните в сервизната книжка са верни, т.е. че наистина на тези дати автомобила е бил в оторизиран BMW сервиз.
2. Ако не могат има ли смисъл да ходя при тях за диагностика/проверка на автомобила.
3. По вакумната помпа има ръжда, фронтално като погледнеш двигателя се вижда - може ли да е проблем?
4. Произведен е на 14.10.2005, но е регистриран на 14.09.2006 - т.е. близо година не е каран - има ли място за притеснение?
Всичко е оригинално по ВИН с изключени на интериорните лайсни, които са били fine wood.
jivko2828 написа:Здравейте,
Ако не е карана 1 година трябва да и смениш филтъра/клапана на картерните газове (ако не е сменян с новия и е с фабричния) на секундата. Моята е също 2005 и не беше карана 1 година и този филтър се беше спекъл и за малко да стане белята.
Tool - Fear Inoculum
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
1.Камор и Дару могат да ти кажат сервизната история докато е посещавала оторизиран БМВ сервиз чрез прочитане на ключа или през вин-а,после я сравняваш с книжката.Отиди в Дару,ще ти обърнат внимание!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
stankata777 написа:1.Камор и Дару могат да ти кажат сервизната история докато е посещавала оторизиран БМВ сервиз чрез прочитане на ключа или през вин-а,после я сравняваш с книжката.Отиди в Дару,ще ти обърнат внимание!
Супер, това исках да знам. Мерси колега.
@Еmooo Имах предвид, че преди закупуване колата не е карана 1 година, а не в момента.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
jivko2828 написа:stankata777 написа:1.Камор и Дару могат да ти кажат сервизната история докато е посещавала оторизиран БМВ сервиз чрез прочитане на ключа или през вин-а,после я сравняваш с книжката.Отиди в Дару,ще ти обърнат внимание!
Супер, това исках да знам. Мерси колега.
@Еmooo Имах предвид, че преди закупуване колата не е карана 1 година, а не в момента.
Това не е проблем . И моята има разлика година и 7 месеца

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
jivko2828 написа:@Еmooo Имах предвид, че преди закупуване колата не е карана 1 година, а не в момента.
Ясно сега те разбрах. Моята също е била изложена близо година в шоурум на дилър преди да бъде купена. Не виждам това как може да е проблем.
Tool - Fear Inoculum
- jivko2828
- младши ентусиаст
-
Emooo написа:jivko2828 написа:@Еmooo Имах предвид, че преди закупуване колата не е карана 1 година, а не в момента.
Ясно сега те разбрах. Моята също е била изложена близо година в шоурум на дилър преди да бъде купена. Не виждам това как може да е проблем.
@iceblast знам че е стария 231hp мотор, но не съм го питал защо е написал 235.
@Emooo & laviatan Мерси, и аз се съмнявах да е проблем, просто питам.
Всичко ще стане ясно на диагностиката.

Здравейте може би бъдещи колеги.
От около половин година съм се запалил по тази марка коли и съм се хвърлил на няколко модела.
BMW 525d 177ps. E60,E61.
Също така съм гледал и няколко 320d 163ps. E90,E91 (но не е тук темата)
Значи въпросите са ми следните...
Гледам някой E61 177ps. и цените варират от 12 000лв. до 15 000лв.
Дали според вас ще намеря някое читаво (предпочитам E61).
Какво трябва да гледам при оглед на такъв автомобил?
Колко г/д е разхода в града.(разгледах доста теми относно разхода) някой пишат 11-13 други 8-9.Да има значение как се кара но аз НЕ съм любител на Бързи и Яростни и в града ще си карам нормално и културно,извън града също няма да се правя на състезател 140-160 макс.Та при тези стойности колко според вас ще ми даде разход? В auto-data.net видях, че пише стойности
Разход (в града) 8 (8.3) л./100 км.
Разход (извън града) 4.7 (5.4) л./100 км.
Разход (комбиниран) 5.8 (6.6) л./100 км.
Друго което ме интересува надеждни ли са самите автомобили стига да се подържат както трява.От началото се бях хвърлил на Audi A4-A6 но разбрах, че са доста калпави предниците и се отказах.
Блгодаря предварително за разбирането понеже съм начинаещ.
От около половин година съм се запалил по тази марка коли и съм се хвърлил на няколко модела.
BMW 525d 177ps. E60,E61.
Също така съм гледал и няколко 320d 163ps. E90,E91 (но не е тук темата)
Значи въпросите са ми следните...
Гледам някой E61 177ps. и цените варират от 12 000лв. до 15 000лв.
Дали според вас ще намеря някое читаво (предпочитам E61).
Какво трябва да гледам при оглед на такъв автомобил?
Колко г/д е разхода в града.(разгледах доста теми относно разхода) някой пишат 11-13 други 8-9.Да има значение как се кара но аз НЕ съм любител на Бързи и Яростни и в града ще си карам нормално и културно,извън града също няма да се правя на състезател 140-160 макс.Та при тези стойности колко според вас ще ми даде разход? В auto-data.net видях, че пише стойности
Разход (в града) 8 (8.3) л./100 км.
Разход (извън града) 4.7 (5.4) л./100 км.
Разход (комбиниран) 5.8 (6.6) л./100 км.
Друго което ме интересува надеждни ли са самите автомобили стига да се подържат както трява.От началото се бях хвърлил на Audi A4-A6 но разбрах, че са доста калпави предниците и се отказах.
Блгодаря предварително за разбирането понеже съм начинаещ.