Полиране на външното стъкло?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
Полиране на външното стъкло?
Проблема е такъв, че като си купих колата 97' без лупи, единия фар е ЗКВ, а другия почти чисто ново ДЕПО!Огромна разлика между двата фара и ме дразни. Днес слагах angel eyes. В гаража имам ЗКВ фар, обаче няма ел машинка, но като разгледах на депото е съвсем друга машинката вътре захвата и. На ДЕПО-то махнах външното стъкло заедно с пластмасовия корпус, на което е залепено и сложих на ЗКВ стъкло с пластмасови корпус от щипките. Стъклото става на тялото на ДЕПО, обаче е понадрано от камъчетата това ЗКВ, за разлика от другия ми ЗКВ, който си е на колата. Не искам перфектно да стане, но поне 1/2 да се пооправи това външно стъкло и ще стане като другия ми ЗКВ. Дали аз мога да си го по-оправя или къде в Пловдив може да ми го оправят леко, защото сега по гадно светят angels eye-са, по - замацано. Просто искам да стане като другия фар, и той не е перфектено, но е доста по добре 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
Re: Полиране на външното стъкло?
Могат да се полират, вече зависи какви са нараняванията. Миналата седмица пращах един комплект(в доста лошо състояние) на мой приятел, към София, станаха много добре, имайки предвид първоначалният им вид. Номерът на човекът, който ги прави е 0883337542.

Последна промяна Делян на 02 Мар 2013, 23:44, променена общо 2 пъти
- alex_sn1
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E46 330d
- Мечтае да кара: E46 330d
- Детайли за колата: Touring
Dpy написа:Могат да се полират, вече зависи какви са нараняванията. Миналата седмица пращах един комплект(в доста лошо състояние) на мой приятел, към София, станаха доста добре, имайки предвид първоначалният им вид. Номерът на човекът е 0883337542.
Колега,това ли е номерът на човека,който полира. Фирма ли е,сервиз ли е? Ако може инфо?
Извинявам се за намесата и благодаря?
No pain , No gain !
Да, това е номерът. Не знам дали е фирма или сервиз, научих за него от колегата - alpina-ma6inata. В една друга тема, беше дискутирано същото и имаше снимки на полирани фарове.
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
Аха, ясно колега
Какви са горе долу цените 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
BMWMHartge написа:Аха, ясно колегаКакви са горе долу цените
Направата на тези струваше 60лв. за двата, като допълнително за по 15лв. на стъкло, бяха облепени с прозрачно фолио за зашита.
- rhase
- младши ентусиаст
-
Доста впечатляващ резултат. А имаш ли снимка на стъклата след облепянето с фолиото? Интересно ми е как се виждат тези точици които са останали след полирането. Предполагам това са най-дълбоките точки, които без отнемане на слой стъкло няма как да се изкарат?

rhase написа:Доста впечатляващ резултат. А имаш ли снимка на стъклата след облепянето с фолиото? Интересно ми е как се виждат тези точици които са останали след полирането.
Снимката е след облепянето. Точиците си личат, понеже ги снимам облизо със светкавица. Преди полирането да речем, на дневна светлина и от разстояние забележките не се виждаха, какво останало сега.
Предполагам това са най-дълбоките точки, които без отнемане на слой стъкло няма как да се изкарат?

- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Впечатляващ резултат. Дали този човек полира и челни стъкла?
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
А как може сами горе долу да премахнем точиците, не говоря за перфектен фар да става а да кажем 50% по добър
С каква шкурка да се почне и после, след нея някоя по финна и накрая паста? Нека някой сподели за подобен вариант.

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
А знам само за паста за стъкла. Молов има такава и се чудех дали да не се мъча ръчно, ама май много игра ще падне.
Би трябвало да полира и челни стъкла, не виждам нещо различно, освен в площта.
Технологията не знам каква е, иначе щях да си ги направя сам
Технологията не знам каква е, иначе щях да си ги направя сам

- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
Не знам защо са тези главоболия с полирането при такива цени...за полиране и разход по транспорт ...!?!?
Аз си купих читави стъкла челни по 10 лв втора ръка без забележки по тях. А едното беше в комплект с пластмасата и двете вътрешни!

Аз си купих читави стъкла челни по 10 лв втора ръка без забележки по тях. А едното беше в комплект с пластмасата и двете вътрешни!
- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
pgv64 написа:Не знам защо са тези главоболия с полирането при такива цени...за полиране и разход по транспорт ...!?!?![]()
Поне при мен основния проблем да не си купя друго стъкло, защото само едното ми е с точици от камъчета е това, че не ми се демонтирва на ново angel eyesa!
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- pgv64
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: BMW850 5,7 ALPINA
BMWMHartge написа:pgv64 написа:Не знам защо са тези главоболия с полирането при такива цени...за полиране и разход по транспорт ...!?!?![]()
Поне при мен основния проблем да не си купя друго стъкло, защото само едното ми е с точици от камъчета е това, че не ми се демонтирва на ново angel eyesa!
То ангелските очички не са ли към пластмасата дето държи вътрешните стъкла!?!?Тя няма общо с външното стъкло , освен ако не си лепил стъклото или рамката му към тази част от фара.
16 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2