моля за помощ, съвети , препоръки

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: предстои покупка
Мечтае да кара: 318i

моля за помощ, съвети , препоръки

Мнение от rebour » 06 Апр 2013, 0:04

Здравейте, решил съм да си закупя bmw 316i или 318i , няма начин bmw трябва да е машината .
например някой подобен модел на това http://www.cars.bg/u1016288. (само да не е compat)

Моля някой да ме информира какво ме чака , разходи , редови проблеми , да сподели опита си с подобни машини . Признавам си решил да си купя такава кола но не знам дали ще ми стигнат доларите да я поддържам. Моля пишете ми или препратете подобни теми във форум от където мога да получа подобна информация
Приема всякакви съвети , препоръки , всичко което може да ме посъветвате . Благодаря предварително.
http://unix-services.net : IT Outsorcing, Remote Administrator, Cluster Load Balancing & High Availability

костинбродчанин
Аватар
Кара: е60 530д
Мечтае да кара: М3 Компакт
Детайли за колата: Няма много...

Re: моля за помощ, съвети , препоръки

Мнение от vladi_a_i » 06 Апр 2013, 0:32

Градско каране на къси отсечки ще ти дава 15 бензин този мотор :mhihi: ,ако търсиш вървеж-определено ще съжаляваш след време,по-принцип са здрави коли,стига да не е изтървана вече :yes:
Чети тука..viewtopic.php?f=8&t=20166
И тука..viewtopic.php?f=8&t=322215
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 325 dizel

Мнение от krasi2bmw » 06 Апр 2013, 0:40

Привет колега и добре дошьл в клуба , като трьгнеш да купуваш вземи с теб човек който разбира от БМВ / ама наистина разбира / за да нямаш много големи ядове после . Части вьв форума има много , има и колеги които продават и нови на много добри цени , но по добре е да нямаш много разходи и най вече главоболия :yes:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 06 Апр 2013, 6:39

Ако за подобни пари ще търсиш БМВ, по-добре се откажи. Верно са стари вече, но хубавите си държат една определена цена, под която е някаква лотария да намериш нещо добро. Отделно трябва да имаш заделена една сума за обслужване и евентуално смяна на нещо по окачването и т.н. Колкото повече спестиш при покупката, толкова повече ще похарчиш после, за да стане колата хубава и да ти носи удоволствие.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 3 литра.. компот

Мнение от edimen » 06 Апр 2013, 7:48

Eто ти подобна тема от скоро време viewtopic.php?f=8&t=331561&hilit=%D0%B8%D0%B7%D0%B1%D0%BE%D1%80+%D0%BD%D0%B0+%D0%B1%D0%BC%D0%B2 . В общи линии може и да намери някое 316 /318 по постно от към екстри що годе запазено, ако е и с читави гуми ще е бомба. Въпреки, че не съм сигурен дали има такива добре подържани в продажба цели, а не на части :mhihi:
@Dirty M5 driveR да де ама държат цени 325/328 с М пакети и тн.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 06 Апр 2013, 9:11

Ако търсш вървеж и разход на гориво които да си заслужават си вземи 318ис , въпреки , че най-добре е 328. Ако си се решил тотално да е 16-ка или 18-ка гледай да е с М43 мотор т.е. този с веригата.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 06 Апр 2013, 9:38

Ако си решил да е 316и или 318и виж този седан: http://www.cars.bg/u1040095 и също така погледни в рздел продава , има много добри предложения ;)

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 06 Апр 2013, 9:56

Dirty M5 driveR написа:Ако за подобни пари ще търсиш БМВ, по-добре се откажи. Верно са стари вече, но хубавите си държат една определена цена, под която е някаква лотария да намериш нещо добро. Отделно трябва да имаш заделена една сума за обслужване и евентуално смяна на нещо по окачването и т.н. Колкото повече спестиш при покупката, толкова повече ще похарчиш после, за да стане колата хубава и да ти носи удоволствие.

Абсолютно съгласен с колегата. Аз около 2-3 месеца обикалях, докато намеря читава е36-ца и не съжалявам, понеже поддръжката не е от най-евтините и ремонтите са си бая пара, а те вече са доста стари коли и няма как всичко да е 6.
Тук сме все "сектанти" и едва ли очакваш някой да те разубеждава - щом си решил, че това е колата за теб - давай. Просто преди покупката се запознай с проблемите на конкретния екземпляр, както и слабите страни на модела като цяло, за да знаеш какво да очакваш като проблеми.
Успех с търсенето, колега и дано намериш своята "люБИМА". :bchug:

Потребител
Аватар

Мнение от rebour » 06 Апр 2013, 13:56

Добра е идеята да дам малко повече пари но това ми е първа кола и незнам дали да харча толкова . Харесал съм си 318is и искам да си го взема но ако не мога да го обслужвам няма да си купувам никакъв друг атомобил :banghead: Ще си седя без кола :cry: .
http://unix-services.net : IT Outsorcing, Remote Administrator, Cluster Load Balancing & High Availability

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: '10 E550

Мнение от DAN40_91 » 07 Апр 2013, 11:23

viewtopic.php?f=8&t=44553 - прочети тази тема, за да имаш горе/долу представа за поддръжката в ценово изражение ;)

Потребител
Аватар

Мнение от rebour » 08 Апр 2013, 0:06

кофи значи няма да си купувам кола ;( , пари за кола има но за заплатата ще трябва да отива за обслужване

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 318i, sedan, 11.97

Мнение от 00700 » 09 Апр 2013, 21:52

rebour написа:кофи значи няма да си купувам кола ;( , пари за кола има но за заплатата ще трябва да отива за обслужване

Колегите те наплашиха ... . На е36 не е толкова скъпа поддръжката. Най-важното е да намериш поддържан автомобил. В началото ти трябват за обслужване - филтри, тампони, гуми, ..., основните неща, ако не са сменени. Има доста запазени, но са рядкост. Но при БМВ/е36/ поне знаеш защо си даваш парите. Успех с избора!
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 09 Апр 2013, 21:59

Е да, но реално той ще си купи колата едва ли не с последните възможни пари, ще отдели една сумичка за обслужване, и някой ден ще му изникне някой проблем, изискващ повече финанси и няма да може да реагира. Човек колкото и евтина кола да кара все трябва да има някаква готовност като изникне нещо да може да го оправи, не да седи 1 месец без кола. Това ми е мисълта, и го казвам от опит - наистина е отвратително да имаш машина, която нито можеш да караш редовно, нито да поддържаш адекватно.

Назад към E36