не работи 6 цилиндър

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

не работи 6 цилиндър

Мнение от EnimEn » 06 Апр 2013, 22:45

Малко предистория...
Колата прекъсваше отвреме навреме, докато накрая не удари клпани - 8 изпускателни. Свалих я, последва проверка - не е спукана. 12 нови клапани, шлайф на клапаните, райбероване на седлата, пасване и т.н.
След сглабяне шестият цилиндър не работи. Измерих компресията: 6-те дават 11 компресия, и на 6-те има искра. Не записва никакви грешки. Помислих си за дюза, смених я и пак същото. Ту работи, ту не. Някакви идеи?

Моторът е м52б20
Последна промяна EnimEn на 07 Апр 2013, 3:28, променена общо 1 път
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 328/е46 330i/e46325i/е91 330xd+

Re: не работи 6 цилиндър

Мнение от m.dimitrov1992 » 06 Апр 2013, 23:02

свещите провери ли ?

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 06 Апр 2013, 23:47

Свещите са сменени, а и съм писал, че има искра и то хубава. Сменял съм и цялата запалителна система с изрядни елементи (бобини, лули, свещи).

нямам уред да измеря налягането след регулатора, но се съмнявам малко само на един цилиндърр да се проявява...
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 07 Апр 2013, 8:01

Гьрбиците на валовете как са?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 07 Апр 2013, 9:18

Я си провери самата инсталация на дюзите да не би да имаш прекъснат кабел и да ти губи импулса. Виждал съм подобно нещо на Астра Бертоне 253к.с. единия цилиндър ту го има , ту го няма , докато накрая погледнахме инсталацията и не видяхме съвсем леко забеежими пукнатини по изолацията на проводниците. Сменихме инстлацията и колата заработи като часовник.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: the real 5er
Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe

Мнение от Dirty M5 driveR » 07 Апр 2013, 9:36

vanchov написа:Я си провери самата инсталация на дюзите да не би да имаш прекъснат кабел и да ти губи импулса. Виждал съм подобно нещо на Астра Бертоне 253к.с. единия цилиндър ту го има , ту го няма , докато накрая погледнахме инсталацията и не видяхме съвсем леко забеежими пукнатини по изолацията на проводниците. Сменихме инстлацията и колата заработи като часовник.

Наското един колега ми разказа същия сценарии с някакъв Рейндж Роувър.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 07 Апр 2013, 11:54

bavar4o.70 написа:Гьрбиците на валовете как са?

Не съм виждал М52 да износя вал , но съм виждал скъсан вал на М52 , и даже в you tube имаше такова клипче.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 07 Апр 2013, 17:16

Слабо вероятно,но да не смуче въздух от гарнитурата на 6-ти цилиндър на смукателния колектор?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 07 Апр 2013, 17:48

EnimEn написа:Свещите са сменени, а и съм писал, че има искра и то хубава. Сменял съм и цялата запалителна система с изрядни елементи (бобини, лули, свещи).

нямам уред да измеря налягането след регулатора, но се съмнявам малко само на един цилиндърр да се проявява...

След като всичко е сменено, перфектно и си сигурен в това ти остава както казва колегата:

Я си провери самата инсталация на дюзите да не би да имаш прекъснат кабел и да ти губи импулса. Виждал съм подобно нещо на Астра Бертоне 253к.с. единия цилиндър ту го има , ту го няма , докато накрая погледнахме инсталацията и не видяхме съвсем леко забеежими пукнатини по изолацията на проводниците. Сменихме инстлацията и колата заработи като часовник.

Виж същото и за първичната верига на шеста бобина. Може да се окаже и проблем в ECU на двигателя, да кажем дефектирал комутатор на бобината на шести цилиндър, така, че може да пробваш и с друго ECU.

Назад към E36