Кормилна рейка рециклиране ?
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
10 мнения
• Страница 1 от 1
- Bobo_0833
- Потребител
-
- Кара: гумите да свирят
- Мечтае да кара: и да пушат
Кормилна рейка рециклиране ?
Здравейте колеги обади ми се и на мен кормилната рейка дори ми изтече маслото... къде мога да я рециклирам из цяла България като цяло и по-точно в Стара Загора или околията чувал съм за майстори около Стара Загора,но все пак искам да чуя мнението ви. Благодаря предварително!
- miroleskov
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е 61 530d
Re: Кормилна рейка рециклиране ?
За Сливен и Бургас мога да кажа,но Стара Загора нямам идея
Винаги нощувай под върха,за да можеш да продължиш на горе, на сутринта.
- simeon
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60 535dA LCI
- Bobo_0833
- Потребител
-
Малко ми е рисковано да се движа в момента тъй като ми изтече маслото, но преди това нямах нито тропане нито луфт във волана... та въпроса ми е някои който е по запознат- подлежи ли наремонт до колко е ефективен той? Който е минал по този път. Благодаря.
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
по принцип изтичане на маслото на рейка на Е60 е доста рядко срещано.
рециклират се заради износването на гребена, въпреки че самото то не може да се рециклира.
така че при теб има някакъв друг сериозен проблем за да ти изтече маслото. ако просто е изпуснало някое уплътнение, би трябвало да може да се оправи на 100%. но преди да караш така колата се обади на сервиза да питаш дали може. щото по-добре 100 лв за репатрак отколкото 600 за употребявана рейка..
рециклират се заради износването на гребена, въпреки че самото то не може да се рециклира.
така че при теб има някакъв друг сериозен проблем за да ти изтече маслото. ако просто е изпуснало някое уплътнение, би трябвало да може да се оправи на 100%. но преди да караш така колата се обади на сервиза да питаш дали може. щото по-добре 100 лв за репатрак отколкото 600 за употребявана рейка..
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- Bobo_0833
- Потребител
-
Да колега направих го това още на момента в който забелязах, че има теч и по някакъв късмет се бях запътил да си сменям гумите. Там (в гумаджийницата свалиха едната джанта- лява) и видях теча който по скоро идваше като, че ли от маншона и затова се потготвям за най лошото сега. Затова питам някои който се е сблъсквал с тоя проблем или знае как да го отстраня.. от сервиза ми казаха да не вартя много волана тъй като трябваше да си прибера колата и сега съм на път нямам възможност да я закарам в серяиза...
- Bobo_0833
- Потребител
-
Здр колеги разглобихме колата и установихме, че рейката не става искам да ме упътите къде мога да намеря рейка нова или втора употреба благодяря.
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Бях пуснал линк в една от темите за рейките с английски сайт за части, интересувах се дали си заслужават предлаганите марки... не събрах много мнения честно казано но за 1500лв може да се сдобиеш в нова рейка (стига качеството и марката да са задоволителни) ако ли пък не има втора употреба и тук и из немско и мисля, че колегите ще те насочат
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
Английска рейка не става защото волана е от другата страна
(и не може да се "обърне", проверявал съм).
Колегата трябва да търси рейка по моргите - има много, трудното е да намери читава, като за целта трябва да я занесе на сервиз който рециклира рейки да я погледнат (и след това да и сложат нови уплътнения и т.н. преди да я монтира в колата).
Ако се поразтърси и попрочете малко тук, ще намери доста информация по този въпрос...

Колегата трябва да търси рейка по моргите - има много, трудното е да намери читава, като за целта трябва да я занесе на сервиз който рециклира рейки да я погледнат (и след това да и сложат нови уплътнения и т.н. преди да я монтира в колата).
Ако се поразтърси и попрочете малко тук, ще намери доста информация по този въпрос...
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
- AmW
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N52B25
Пиша си ги и аз едни...
понеже взимам части от там...
Ще им звънна тия дни да проверя дали предлагат за коли с ляв волан.

Ще им звънна тия дни да проверя дали предлагат за коли с ляв волан.
10 мнения
• Страница 1 от 1