BMW E90 CD problem
Модератори: Dimitroff, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
BMW E90 CD problem
Здравеите колеги,смених си СД-то на Е90-ката,старото беше Bussines... а сега сложих Professional...всичко му работи абсолутно,обаче няма никакъв звук от колонките в колата.Някакви идеи какъв може да е проблема.Благодаря предварително.
Re: BMW E90 CD problem
Благодаря,също така да попитам дали ще може да захрани по големи колони от тези оригиналните,защото са слабички мисля да ги сменям с DSL или jvc ?.
- 90e90e
- младши ентусиаст
-
- Кара: 320д
- Мечтае да кара: hibrid
музиката не се прави с колони само... поразрови се малко как става "дискотека" един автомобил...На машинката са и сметнати колоните точно и ако се постараеш да подменяш оригиналните говорителчета, ще започнеш грозно да кривиш (ако ме разбираш за какво говоря)...
Успех все пак!
Успех все пак!
За да спрем да се избиваме по пътищата, трябва да се спре алкохола на мъжете и бензина на жените! Карайте така, че да стигнете!
- S7
- старши ентусиаст
-
- Кара: G05 xdrive 40i
- Мечтае да кара: трезвен
Едно усилвателче за 40 кинта в багажника и си 6
ти все пак колко мощни искаш да са колоните?Вземи си един субуфер за багажника те са с вградени усилватели 

- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
kris`r1 написа:Благодаря,също така да попитам дали ще може да захрани по големи колони от тези оригиналните,защото са слабички мисля да ги сменям с DSL или jvc ?.
Може и да намериш афтърмаркет колони, които да навреш на оригиналните места, но няма да има кой знае какъв ефект. Намери си колони и усилвател (от Е90, за да не се налага прекодиране на модула) от Hi-Fi оригинална музика. Мисля, че ще усетиш значително подобрение, а и това е най-безболезненият вариант.
Never mistake motion for action...
Кои може да кодира CD-то за да засвири.Ходих в BMW помъчиха се с програмиране обаче не стана.
- S7
- старши ентусиаст
-
Колеги сд Professional не трябва ли да чете мп3?
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
90e90e написа:музиката не се прави с колони само... поразрови се малко как става "дискотека" един автомобил...На машинката са и сметнати колоните точно и ако се постараеш да подменяш оригиналните говорителчета, ще започнеш грозно да кривиш (ако ме разбираш за какво говоря)...
Успех все пак!
Това изобщо не е вярно!Колкото по-нагоре се качваш в говорителите(мощност,клас и тн) толкова по-вярно и без изкривявания ще успяват те да възпроизведат подаденото от краѝните стъпала.Обратно-колкото по-надолу слизаме в говорителите толкова по-рано ще клякат те и не възпроизвеждат ни високи, ни ниски а само шляпат грозно.Важи с пълна сила не само за автомобилните, но и за домашни и студиѝни и всякакъв вид озвучения.Това че оригиналните говорители биле уж изчислявани също не е вярно-ама никак.Говорителите в колите наѝ-често са просто компромис и то жалък.Цена,тегло,място,дълбочина на вграждане.....Вярно е че музиката не се прави само с колони, но пък още по вярно е че те са лицето и първо от тях се почва.Особено ако е ограничен бюджета например, или пък не целиш коѝ знае колко високо и ако може и с малко усилия.
А особено пък ако се прицелиш по-високо и търсиш "дискотека" както се изразяваш.Тогава пък е повече от задължително оригиналните парцали на колата да изчезнат първи.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- ivoaudi
- старши ентусиаст
-
- Кара: e46 318i N42B20AB
- Мечтае да кара: хората да мислят
- Детайли за колата: свежа и поддържана!
Leon написа:kris`r1 написа:Благодаря,също така да попитам дали ще може да захрани по големи колони от тези оригиналните,защото са слабички мисля да ги сменям с DSL или jvc ?.
Може и да намериш афтърмаркет колони, които да навреш на оригиналните места, но няма да има кой знае какъв ефект. Намери си колони и усилвател (от Е90, за да не се налага прекодиране на модула) от Hi-Fi оригинална музика. Мисля, че ще усетиш значително подобрение, а и това е най-безболезненият вариант.
това никак не е лоша идея да се пробва.С минимум средства и преправяне максимум ефект.
9K714 OKA SS-23
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
ПУ 9П71 ТМ 9Т240
9М714Б АА-75 9Н-63
- Leon
- старши ентусиаст
-
- Кара: 328i
От предишния ми пост се случи така, че се поинтересувах, има разни плитки, които свирят добре в оригиналните места (според майстори), но са по 300-400 лв. за комплект и това са само малките говорители...
Never mistake motion for action...
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
S7 написа:Колеги сд Professional не трябва ли да чете мп3?
Чете,да -особено ако му се помогне софтуерно!
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
- S7
- старши ентусиаст
-
stankata777 написа:S7 написа:Колеги сд Professional не трябва ли да чете мп3?
Чете,да -особено ако му се помогне софтуерно!
Значи не чете,така да го разбирам?Поне в момента не мога да му помогна по никакъв начин,просто исках да зная дали чете или не,благодаря.
- stankata777
- ентусиаст
-
- Кара: Е71 30д
- Мечтае да кара: Ф06
- Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/
Може и да бъркам,но мисля в първата/втората година на производтсво не четат мп3 преди да се ъпдейтне софтуера.Виж в бимерпост,не може да не е показано как да се отключи софтуерно.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue
E36 grey
E90 monaco blue
14 мнения
• Страница 1 от 1