Удaр при превключване?
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- metodi80
- старши ентусиаст
-
Re: Удър при превключване?
При Е36 това тупкане при превключване (ако го има на всяка предавка) в 99% от случаите идва от тампона на диф-а , този , който е в предната част в близост до кардана (колегата Dirty M5 Driver е споменал за него ). Този тампон се вижда съвсем ясно ако е скъсан ,обикновено дори не е необходимо да се бута със щанги , за да се провери ...
П.С. Колега оправи си правописните грешки (в заглавието и в постовете) !
П.С. Колега оправи си правописните грешки (в заглавието и в постовете) !
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Удър при превключване?
Абе това тупкане да кажем, че наистина при всичко изправно може да се долови. Но това, за което аз говоря е нещо съвсем отчетливо. Да, с малко умения се избягва, но дразни адски много. Аз като взех една яка отвертка и напънах между дифа и магарето, ясно се виждаше как втулката на тампона се е отлепила. При подаване и отнемане на газ не съм усетил нищо. След слагането на нов няма и помен от това тупкане.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
- Кара: ше Е36 Cupe
- Мечтае да кара: М5 Комби
Re: Удaр при превключване?
Има го най-вече,като е запалена колата и е изключена от скорост и тръгна да слагам първа се чува "туп" после при слагането на втора,още с натискането на съединителя каже "туп" и после при преместване на лоста от първа към втора пак каже 'туп,туп" Много рядко и трета се чува ама по слабо,ако е откъснат моста то всеки път и на всяка скорост ще го прави
А като е на място колата и един път съм сложил на първа и после ако изключа пак от скорост и тръгна пак да слагам първа не се чува 'туп' 
За грешките ще ме извините,че сядам за малко на компютъра и на бързо,нямам много свободно време.

За грешките ще ме извините,че сядам за малко на компютъра и на бързо,нямам много свободно време.

Последна промяна ozBMW на 05 Апр 2013, 21:21, променена общо 1 път
- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
Пускай плавно съединителя да видим тогава как е, според мен е от задкормилното устройство
, аз си мислих, че е от гайката свързваща двата вала на кардана- да ама не, и карето ми е здраво и болтовете на дифа, а колегата по-горе не е мазохист-превключвай професионално скоростите и нямаш грижи

- CTORH
- младши ентусиаст
-
- Кара: E36 318is, E46 328ci
Така, както го описва колегата си е баш някой тампон, най-вероятно тоя на дифа или гуменото каре, а може и от тампон на задния мост. Не вярвам причината да е в задкормилното устройство.
Колега, казах ти в предния ми пост какво да направиш, казаха ти и други колеги, земи ги направи тея неща и ще видиш какво не е наред. Няма кво повече да гадаеме тука.
Колега, казах ти в предния ми пост какво да направиш, казаха ти и други колеги, земи ги направи тея неща и ще видиш какво не е наред. Няма кво повече да гадаеме тука.
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Утре съм почивка
Ще погледна отдолу да видя и ще пиша 

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
- Кара: 98' e36 318i
- Мечтае да кара: e36 ///M3
- Детайли за колата: M43B18
И аз утре ще търся, точно тоя проблем 

93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- ogata
- старши ентусиаст
-
- Кара: 332mxi
Тея тупкания за около седмица при мен се прераснаха във виене, а това виене спря след смяната на дифа, защото виещият беше с 1 зъб по-малко на пиньона и 2 по-малко на короната 

http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com
- Jang1r
- младши ентусиаст
-
- Кара: го на ножки
- Мечтае да кара: на 50ст бензина.
Същото туп-туп го има и при мен...от 3 години
Не е тампона на кардана...гледан многократно.Почуква си кутията поне при мен
Що бърнаути,клъчкикове и путки майни е издържала...Най-много така да хвърля колата...
П.П:Качи колата на канал и разгледай откъде идва шума...така най-добре ще ти помогнем

П.П:Качи колата на канал и разгледай откъде идва шума...така най-добре ще ти помогнем

BMW e36 318TDS Touring
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
BMW e36 318iS Sedan with m52b25-SOLD
Opel Vectra B X16XEL
- Venelin325
- Потребител
-
Аз на скоро си зех такова проблем че в деференцияла отзад има 2 тампони които се разкъсват и шума идва от пред при скоростите ,но ти провери в някои сервиз раномиран ,на симеоновско шосе 6 има сервиз само за реика кардани и са перфектни в работата си
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Сега сменявах маслото на двигателя и докато беше на канала я гледах отдолу тампони карета всичко здраво според мене
Мисля да я закарм при някой с подемник да я дигне и прегледа.

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
ozBMW написа:Сега сменявах маслото на двигателя и докато беше на канала я гледах отдолу тампони карета всичко здраво според менеМисля да я закарм при някой с подемник да я дигне и прегледа.
И аз гледах днес, уш всичко здраво....
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Оказа се че има много голям луфт в диф-а,ама то така и така съм решил да му взимам шпер,така че ще се оправи като го сменя 

- BMWMHartge
- старши ентусиаст
-
Установих, че и аз имам луфт в дифа, но и карето веднага след висящия лагер е разбито. Да питам и аз за тоя луфт в дифа, като хванах кардана отзад до дифа и го въртя наляво-надясно и има луфт 4-5мм се върти и удря в това каре зад висящия лагер. После дойде приятел с е36 видяхме на него като хвана кардана не мърдя. По късно като помислих, неговата кола беше на скорост, а моято на свободна? Та се замислих, като е на свободна дали може тоя луфт да го има?
93' e36 320i coupe
98' e36 318i sedan
98' e36 318i sedan
- ozBMW
- младши ентусиаст
-
Луфт в диф-а ама друг път,луфт в главата има всички тия дето ми го казаха това
Тоя диф дето уж имаше луфт го заварих и тропането изчезна,после обаче си купих шпер и тропането пак се появи
Реших че съм си купил пре*ан шпер,днеска обаче я откарах при един познат с подемник защото нещо се разтропа по предницата и докато беше на подемника взех една щанга и напънах дифа там при тоя тампон дето е под кардна и се видя че е скъсан
Казах му как тропа обаче той остана очуден от тоя тампон чак толко да тропа после легна под колата а аз вътре на 1-ва и на спирачка пускам по малко съединителя и видя че проблема идва от тоя тампон. А другите калъфи без да гледат тампоните без да ги проверяват само чуха как тропа и айде луфт в диференцяла

39 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3