тракане клапани
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
тракане клапани
здравейте проблема е следния двигателя е 318ис смених маслото пална синтетико 10на45 нещо такова и забелиазвам като е стузена например сутрен нещо трака в двигателя и нято позагрее спира дали е от маслото и дали може да прецакам ако не го смениа с по гасто благодариа!!
- vitamincpp
- ентусиаст
-
- Кара: e46 330Ci convertible
Как точно трака. На моята като я запаля и работи ок известно време, след което почва да се чува един ритмичен звук като шумен часовник, който като позагрее изчезва. Но ми се струва че не е от двигателя. Чувал съм го същото и при други коли като са спряли по светофарите. Чудих се да не е нещо свървано с изпускателната система - колектори, катализатор или нещо друго. Майстори ми казват че работи супер. Трудно мога да го демонстрирам на някой майстор щото докато отида то вече не се чува. Трябва да я оставям при майстора да изстине за няколко часа, но засега не съм се занимавал. Като се застуди на есен ще е по кратка процедурата. Ако идваш на Екото в четвъртък може да я чуя да видя дали става въпрос за същото.
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Маслото ми е 10W40 Durablend Valvoline полусинтетика, ама не мисля че е от клапаните при мен просто защото честотата на тоя звук е прекалено ниска. Не знам със сигурност защото не съм чувал как тракат клапани и доколкото знам за тях е допустимо да претракат за секунди само като запалиш и после да изчезне. Пък и нашите мотори не са М40 където това е масов проблем. Един приятел ми каза че като сменил масло на новата си 320ка и потраквали клапани но се чувало като я форсира и отпусне газта при спадането на оборотите. Моите симптоми изобщо не ми приличат, и дори смятам че може и да си е нормално - един майстор ми разправя че можело да е наистина от генерацията или от всмукателния тракт .
- power318is
- Потребител
-
сутрин го прави защото не е каЧило маслото това не са клапаните а повдигаЧите така казаха в боШ защтото сьщтия проблеМ си го имаМ е аз
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Е да де ама не мога да приема че качва масло 15 минути:) Може при вас да е друго. При мен всеки път като е изстинала и като трътне да загрява си тиктака едно известно време и като го слушам ми се струва че не идва откъм двигателя ами като стоиш пред колата в дясно от него. Не знам кви чаркове има там и кое може да е източника. Даже ако съм с отворен прозорец и има странични шумове не мога да го чуя. Освен това ако е от липса на качено масло ще започне да се чува още със самото запалване а то не е така, минава някоя друга минута докато се появи.
- Alexi
- старши ентусиаст
-
- Кара: буретата да пресъхват
- vitamincpp
- ентусиаст
-
Ще съм ти много благодарен ако като смениш маслото споделиш дали има някаква разлика че ако е от това да ходя и аз да го сменям. Не му е време по принцип защото ми остават кам 4000км още но ако е от повдигачи тоя звук ще го сменя преждевременно. Трудно ли се ремонтират тия повдигачи, ако не се оправи със смяна на масло и много ли пари струва? И друго опасно ли е да карам така, може ли да се прецака нещо сериозно?
- t0sh
- старши ентусиаст
-
- Кара: m52 e36
- Мечтае да кара: е38 ;)
- Детайли за колата: е36
ходи си я прегледай най-добре. Ако се само повдигач нямаш никакъв проблем освен дразнещ звук
при мен също е подозрение повдигач, не съм ходил още да я прегледат основно какво е, но мойта докато загрее не се чува нищо, и като загрее почва да си почуква. Спира само ако на скорост върна газта за 20-тина метра, дигане на обороти не помага. Но пък съм с 5/40 оригинално БМВ масло и е редичко.. приятел затова сипва по-гъсто 15/50 мотул, като дигне оборотите и повдигача млъква
също ако го сменяш мнаслото, се сешам мен ме съветваха преди това да досипя някаква чистеща добавка да покарам малко с нея, но това само преди смяна на масло. Ако те интересува ще питам точния съвет какво беше
аз просто имам още 7к километра до смяна и засега няма да го правя това.. особено както ми е 18 кинта литъра не ми се изхвърлят 6.5 литра масло за почистваща проба 

при мен също е подозрение повдигач, не съм ходил още да я прегледат основно какво е, но мойта докато загрее не се чува нищо, и като загрее почва да си почуква. Спира само ако на скорост върна газта за 20-тина метра, дигане на обороти не помага. Но пък съм с 5/40 оригинално БМВ масло и е редичко.. приятел затова сипва по-гъсто 15/50 мотул, като дигне оборотите и повдигача млъква

също ако го сменяш мнаслото, се сешам мен ме съветваха преди това да досипя някаква чистеща добавка да покарам малко с нея, но това само преди смяна на масло. Ако те интересува ще питам точния съвет какво беше

- vitamincpp
- ентусиаст
-
Не знам аз не съм убеден че са повдигачи. Няма ли някъде запис да мога да чуя какъв е звука. Чета и за Али който явно си го бива, къде мога да го намеря и да чуе мотора ми. Поне на Екото да се обади някой с чукащи повдигачи да добия представа:))
- t0sh
- старши ентусиаст
-
м'да това е идея, ми идвай на сбирката утре и да питаме разбирачи за мнения дали е повдигая при теб и при мен 

- vitamincpp
- ентусиаст
-
- t0sh
- старши ентусиаст
-
и аз 99% вероятно съм там
а докато си потраква, ако вдигнеш докъм 3500 оборота за момент не спира ли? и зависи колко е гъсто маслото, както казах при мен е редичко и не спира да потраква

power318is написа:сутрин го прави защото не е каЧило маслото това не са клапаните а повдигаЧите така казаха в боШ защтото сьщтия проблеМ си го имаМ е аз
а докато си потраква, ако вдигнеш докъм 3500 оборота за момент не спира ли? и зависи колко е гъсто маслото, както казах при мен е редичко и не спира да потраква

- vitamincpp
- ентусиаст
-
Ходих сега да го слушам и мисля че не си мени честотата в зависимост от оборотите. Може ли да е от стъпковото моторче, не ми се иска да го откачам при работещ двигател че ще логне грешка. Като качвам обороти до кам 3000 все си се чува и после става прекалено силен шума от мотора за да мога да го различавам. После като си поработи изчезва и повече не мога да го накарам да се появи. Утре ще ти го демонстрирам на ЕКОто
Малко ми е невероятно такива симптоми да са от повдирачи. Бате Борко ми чисти стъпковото моторче преди 3 седмици и го питах и за това а той каза че работи двигателя много добре. Може и аз да се вдивявам, ама нали затова имаме БМВта:)))

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2