С какво масло карате 120D?
Модератор: Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
С какво масло карате 120D?
Колеги, чакам скоро да ми пристигне тигърчето и се чудя какво масло да му приготвя? 5W40 го дават за топло време, удачно ли е да го сипя него?
Как да разбера дали има DPF филтър? В списъка с екстрите има S1CBA CO2 UMFANG CO2 package, дали това означава, че има DPF? Въобще има ли 120D LCI 177ps без DPF?
Как да разбера дали има DPF филтър? В списъка с екстрите има S1CBA CO2 UMFANG CO2 package, дали това означава, че има DPF? Въобще има ли 120D LCI 177ps без DPF?
- Mollov
- Мародератор
-
- Кара: some d20s
Re: С какво масло карате 120D?
BMW 5W30 LL-04 е маслото за тоя матор...
T.e. да не слагам 5W40? Бяха ми останали от по-старата кола две туби и се бях приготвил да ги налея, когато дойде колата
Относно DPF-а? Виждам, че ти, колега, си от най-активните и запознати по темата с Е87, тъй като си имал 2 (поне толкова успях да хвана)

Относно DPF-а? Виждам, че ти, колега, си от най-активните и запознати по темата с Е87, тъй като си имал 2 (поне толкова успях да хвана)

- Mollov
- Мародератор
-
Ако не се лъжа 5W40 е "алтернативен" вариант за масло за 1-ва серия, за бензиновите... но печките да сипеш 5W40 на M47/N47...
За DPF-а не съм сигурен, не искам да те подвеждам...
- randity
- Photographer
-
- Кара: му се нещо старо
Тоя DPF филтър е малко таш@к ако колата се кара предимно градско ...
.. и отново се замислих „Божее, какви автомобили са правени през миналия век. Сега всичко е пластмаса n-то качество."..

Mollov написа:Ако не се лъжа 5W40 е "алтернативен" вариант за масло за 1-ва серия, за бензиновите... но печките да сипеш 5W40 на M47/N47...
Според АутоДата 5W40 е за горещ климат, иначе му дават 0W40, а 5W30 е като алтернатива за променлив климат.
Аз бръмча предимно градско и ако има DPF рано или късно ще бъде отрязан

- Mollov
- Мародератор
-
Да, 0W40 се сипва на новите коли, но тази ако е на поне 200к (ако имаш как да разбереш реалните км) е добре да й сипеш 5W30... 5W40 е по-скоро за бензиновите варианти.
Според чуждите форуми няма значение дали ще е 5W30, 0W40 или 5W40 стига да са със сертификат LL-04. Моите туби са LL-01, така че те отпадат. Колата е на 100 и малко хиляди, от официално представителство в Италия е купувана, след това е върната там и аз от там я вземам, би трябвало да са реални. Попринцип, дори над 200к не виждам проблеми да се кара с 0W40, стига двигателя да не е някоя лейка, но пък сега за лятото май ще е по-добре да сложа 5W30, пък зимата като сменям да пробвам с 5W40.
- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
сипвай 5W30 L04 и проблеми няма да имаш. Аз със такова карам и ми е добре. Не знам какво му се плашите на тоя DPF? и моята кола се кара почти само градско ама като е настъпваш яката веднъж седмично и то си вдига температура във филтъра и всичко изгаря. за 80000км карани в БГ нито веднъж не се е запушвал моя.
Аз хич не му се плаша. Като прояви характер - флекса и заминава. При мен колата няма да остава без да и се дава газ, постоянно ще и правя разтривки 

- plamen_nedkov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: N47
iceblast написа:При мен колата няма да остава без да и се дава газ, постоянно ще и правя разтривки
значи проблеми няма да имаш никакви с въпросният "филтър". ааа и чат пат сипвай от по-скъпата нафта

- vanko242
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: трактор шестак
- Детайли за колата: m57tu2d30 OL
iceblast написа:Според чуждите форуми няма значение дали ще е 5W30, 0W40 или 5W40 стига да са със сертификат LL-04. Моите туби са LL-01, така че те отпадат. Колата е на 100 и малко хиляди, от официално представителство в Италия е купувана, след това е върната там и аз от там я вземам, би трябвало да са реални. Попринцип, дори над 200к не виждам проблеми да се кара с 0W40, стига двигателя да не е някоя лейка, но пък сега за лятото май ще е по-добре да сложа 5W30, пък зимата като сменям да пробвам с 5W40.
...мотора ти е сметнат за масло 5W30, не за 0W40!....но 5W40 със спецификация за DPF е по-удачен вариант за БГ, имайки в предвид градското. Еконормите налагат спецификациите LL98, LL01 и LL04.....разликата е в присадките заради катализаторите и DPF, не в базовите масла.
...тестове на масла : http://bmwservice.livejournal.com/27699.html
- Mollov
- Мародератор
-
iceblast написа:Според чуждите форуми няма значение дали ще е 5W30, 0W40 или 5W40 стига да са със сертификат LL-04. Моите туби са LL-01, така че те отпадат. Колата е на 100 и малко хиляди, от официално представителство в Италия е купувана, след това е върната там и аз от там я вземам, би трябвало да са реални. Попринцип, дори над 200к не виждам проблеми да се кара с 0W40, стига двигателя да не е някоя лейка, но пък сега за лятото май ще е по-добре да сложа 5W30, пък зимата като сменям да пробвам с 5W40.
BMW нямат 5W40 масло LL-04... иначе на тия KM можеш да й сипеш и 0W40, нищо че е LL-01... все пак тая кола с такова масло е излезнала от завода.
Колеги, опитвам се да намеря графика на филтъра на картерните газове, но не успявам. Мотора е 177кс. версията, къде се намира този филтър, за да мога да го поръчам и сменя.
EDIT: N47 нямали филтър за картерни газове.
EDIT: N47 нямали филтър за картерни газове.
14 мнения
• Страница 1 от 1