Проверка реален пробег Е60/61- начини

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

ентусиаст
Аватар
Кара: –ше Е60 530 d

Проверка реален пробег Е60/61- начини

Мнение от memorex » 31 Мар 2013, 15:02

Моля всеки който има компетентно мнение по въпроса да се включи.Знам че има подобни теми и често е засяган този въпрос но някак си не става ясно на кое може да се довери един купувач .Моля също да се избягват коментари от рода на "Ама то състоянието е важно а не пробега".Благодаря предварително.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е71 30д
Мечтае да кара: Ф06
Детайли за колата: AW/Bl/8sp/M steering wh/paddles/

Re: Проверка реален пробег Е60/61- начини

Мнение от stankata777 » 31 Мар 2013, 16:09

Odometer%20Tamper%20Dot.jpg

Не мога да разбера от този документ за кои модели е валидно,но предполагам от Е46 насам!
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 31 Мар 2013, 16:26

Мнението ми не е компетентно, понеже не съм се занимавал с това, но:
1. Доколкото знам има няколко места на които се запаметява (и съответно фалшифицира) пробега - в комбинирания инструмент (километража), в ключа, и на още 1-2-3 места в колата, мисля общо 5. Нека по-запознатите пояснят.
2. Доколкото знам в скритото меню или с диагностика може да се провери колко литра гориво е изпомпила горивната помпа през живота си. Оттам с калкулация през разхода може да се види грубо дали пробега е верен. Разбира се, ако горивната помпа е сменена, може да не стане тази схема. Или и ако литрите са също фалшифицирани...
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 31 Мар 2013, 16:39

da6ip написа:Мнението ми не е компетентно, понеже не съм се занимавал с това, но:
1. Доколкото знам има няколко места на които се запаметява (и съответно фалшифицира) пробега - в комбинирания инструмент (километража), в ключа, и на още 1-2-3 места в колата, мисля общо 5. Нека по-запознатите пояснят.
2. Доколкото знам в скритото меню или с диагностика може да се провери колко литра гориво е изпомпила горивната помпа през живота си. Оттам с калкулация през разхода може да се види грубо дали пробега е верен. Разбира се, ако горивната помпа е сменена, може да не стане тази схема. Или и ако литрите са също фалшифицирани...

+1.Някой който използва Tool 32 може да хвърли допълнителна светлина,но км се записват със сигурност в LMA,CAS,DME,EWS модулите.
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 31 Мар 2013, 17:54

Колега върната ли е както трябва никога няма да разбереш ....дали е манипулирана и с колко
Барай шишарката Минкеее ....

ентусиаст
Аватар

Мнение от stankata777 » 31 Мар 2013, 18:06

anzak написа:Колега върната ли е както трябва никога няма да разбереш ....дали е манипулирана и с колко

Колко си сигурен в това?Нека някой да ме поправи,ако греша,но данните от някои модули като литри гориво,часове и т.н. не могат да се манипулират в низходящ ред,но могат да бъдат трансплантирани от автомобил донор...
gone,but not forgotten:
E36 grey
E90 monaco blue

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 31 Мар 2013, 18:32

anzak написа:Колега върната ли е както трябва никога няма да разбереш ....дали е манипулирана и с колко

Колега темата е друга - "начини на проверка".
Това което си написал е ясно на всеки и без тема, и без да го пишеш.
:OT:
Чудно ми е защо имаме огромното желание да обясняваме на всеки почнал нова тема "колко е тъп"?

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e60 530xd

Мнение от teto » 31 Мар 2013, 19:14

Аз съм съгласен с колегата Da6ip и понеже сравнително скоро купувах моита кола доста сериозно се поинтерсувах по въпроса.След консултации с специалисти (някои и форумни маистори) ми обясниха ,че в някои от модулите цифрите са процент(5,15,25%) от реалните км. и често при промяна джамбазите ги изравняват което е показател за манипулация.
Също така има възможност за проверка на скоростната кутия,като там има само сходство няма реални цифри,но при несъответствие е ясно ,че има манипулация.
Въпроса е много важен и ще е важно да се произнесе някои специалист.
Това, че ако е направено както трябва не може да се хване също не съм съгласен,стига човека "майстор" да е "майстор" и да знае какво прави и проверява с необходимата техника.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E63 650i '06

Мнение от noiseless » 02 Апр 2013, 10:23

На моята кола са връщани километрите, но "качествено" и във всички модули са почти еднакви.
За "щастие" обаче бяха забравили да подменят броя на сервизните занулявания, т.е. колко пъти е сменяно маслото, предни и задни накладки, ДПФ и т.н. и от там лъсна голата истина.... :ranting:
Мисля, че софт-а, на който беше закачена колата тогава беше DIS, но не помня в кое меню се виждат.
Дано съм бил полезен!

П.П. Добре е да сте подготвени психически, защото при мен шока от 9 смяни на масло в Италия при 133 х.км. (реални :mhihi: ) беше голям! :shock:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 03 Апр 2013, 6:42

da6ip написа:

Чудно ми е защо имаме огромното желание да обясняваме на всеки почнал нова тема "колко е тъп"?

ами понеже знам как се връщат ... и как слиза от автовоза на 600к километра и след пълната промяна е на 180к и как след това мина проверки през оторизирания бмв сервиз и още 2ма експерти та затова му казвам на колегата да не живее в илюзия ...единствения сигурен начин е да е водено досие на колата и да е обслужвана само в оторизиран сервиз ... и да се съпоставят километрите на колата със последното обслужване и датата на която е било то

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 03 Апр 2013, 7:32

anzak написа:
da6ip написа:

ами понеже знам как се връщат ... и как слиза от автовоза на 600к километра и след пълната промяна е на 180к и как след това мина проверки през оторизирания бмв сервиз и още 2ма експерти та затова му казвам на колегата да не живее в илюзия ...единствения сигурен начин е да е водено досие на колата и да е обслужвана само в оторизиран сервиз ... и да се съпоставят километрите на колата със последното обслужване и датата на която е било то

колега ние всички знаем, че ако се върнат професионално няма хващане. това е абсолютно вярно.

но в темата се пита какви проверки могат да се направят. ако примерно има 6 проверки и всички не покажат превъртане, тогава пак няма да е сигурно, освен както казваш ако сервизната история е в ключа и системата и тя съвпада.

тук ни интересува какви са проверките. а това кой колко е сигурен, какво ще провери и дали живее в илюзия, си зависи от всеки отделен случай с конкретен човек и автомобил.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от anzak » 03 Апр 2013, 18:30

da6ip написа:
anzak написа:
da6ip написа:

колега ние всички знаем, че ако се върнат професионално няма хващане. това е абсолютно вярно.

но в темата се пита какви проверки могат да се направят. ако примерно има 6 проверки и всички не покажат превъртане, тогава пак няма да е сигурно, освен както казваш ако сервизната история е в ключа и системата и тя съвпада.

тук ни интересува какви са проверките. а това кой колко е сигурен, какво ще провери и дали живее в илюзия, си зависи от всеки отделен случай с конкретен човек и автомобил.

само не мога да разбера ти говориш от името на колегата от името на целия форум или от твое име ...посочил съм един от най достоверните начини всичко друго интериор ... модули и прочее са лесно манипулируеми

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от da6ip » 03 Апр 2013, 18:52

anzak написа:
da6ip написа:
anzak написа:
da6ip написа:

само не мога да разбера ти говориш от името на колегата от името на целия форум или от твое име ...посочил съм един от най достоверните начини всичко друго интериор ... модули и прочее са лесно манипулируеми

мисля че заглавието на темата го виждаме всички.

относно въпроса ти, пиша на първо място от мое име, защото ме интересува въпроса и не желая темата да бъде спъвана/отклонявана както се случва толкова често. затова аз също ще спра да участвам в този "спор"..

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 03 Апр 2013, 21:51

Колегата anzak е прав понеже и аз знам как се връщат километри по модулите НАВСЯКЪДЕ и тези сервизните гориво и т. са още по лесни, мотор и скорости също се връщат и се вписват километрите от таблото и CAS-a, и мога да ти ги нашаря през какъвто процент искаш даже те като се записват никога не са на кръглото чисто, просто калкулаторите ги пресмятат плюс минуси и т.н, преди години имаше подобна тема в друг под форум и беше 10-ки страници ала бала, така, че не се лъжете по "реалните" километри.
Идвали са при мен коли на над 700000 км и не можеш да я различиш по интериор и външен вид по кола на "160000" на колкото ги купуваме ние в България, просто Българите сме старателни :mhihi:
Просто ако колата е хубава тя си личи.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Всичко що е BMW , баничарки
Мечтае да кара: M1

Мнение от laviatan » 04 Апр 2013, 8:54

Добре - а като се Ъпдейтне софта на колата - не записва ли някъде на колко км. е била колата при тази интервенция или и това се манипулира . Извинявам се за може би тъпия въпрос :oops:
AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !

Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа

Следваща

Назад към Е60/Е61