Пуши на празен ход
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Re: Пуши на празен ход
Пушенете е намаляло само и единствено от филтъра за картерните газове,другите който си сменил не играят за това!
Катализаторите за 4-броя и моментално трябва да ги изхвърлиш,аз направих това още преди да регистрирам колата и въпросната миризма ще изчезне,съветвам те да сложиш два резонатора на долните а горните да им направят вратички да изкарат катализаторите и да ги заварят пак,да останат само кутийте.
П.П Нали знаеш че с запушен катализатор товариш турбо и агрегата като цяло..
Катализаторите за 4-броя и моментално трябва да ги изхвърлиш,аз направих това още преди да регистрирам колата и въпросната миризма ще изчезне,съветвам те да сложиш два резонатора на долните а горните да им направят вратички да изкарат катализаторите и да ги заварят пак,да останат само кутийте.
П.П Нали знаеш че с запушен катализатор товариш турбо и агрегата като цяло..

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
За филтъра знам, другите просто бяха в листата
А иначе това за катализаторите звучи добре, но можеш ли да ме ориентираш къде си го правил ти и къде мога да го направя и само грубо колко ще излезе !? А не да седна да обяснявам на някой, нещо което и аз не разбирам много да ми вземе парите и да си остави ръцете...

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Правих го в Палмс на булевард Сливница но не ти ги препоръчвам!
Може би М-комплект,Крафт..
Може би М-комплект,Крафт..

Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Аз пък от М-комплекта имам малък страх, относно компетентността...ноо ще видим!! Исках да попитам и въпросния филтър за картерните газове....за колко време, е препоръчително да се сменя горе долу, че с такова чудо си имам работа за първи път 

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
60-70 хиляди. за филтъра.
Я сподели за М-комплект защото утре мисля да им я оставям..
Я сподели за М-комплект защото утре мисля да им я оставям..

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Тогава при мен беше за друго, но сметнах че е нещо простичко...но явно не беше за тях!! Имах една е34-ка и отидох за смяна филтър на купе, че не знаех точно къде се намира!! От там последва ровене в книги, компютри, всички оставиха работата и се струпаха около колата да умуват!! Накрая заключението им беше, че колата няма филтър на купето и що съм им губел времето!! 20-мин. по късно филтъра беше свален за 3мин. и заменен с нов в едно квартално сервизче!! Не искам да обиждам никой, вярно че не им е в специалността, но все пак...
P.s. ...а току що говорих с хората от Крафт, много свестни, разговорчиви и всичко ти обясняват!! Всичко което каза + евентуална смяна, на меки връзки ако се налага...като говорим за качествени материали, стъпва на 480лв. в най-тежкия случай(т.е. ако се сменят въпросните връзки)!! А цялата манипулация след записан час трае приблизително 3 часа
P.s. ...а току що говорих с хората от Крафт, много свестни, разговорчиви и всичко ти обясняват!! Всичко което каза + евентуална смяна, на меки връзки ако се налага...като говорим за качествени материали, стъпва на 480лв. в най-тежкия случай(т.е. ако се сменят въпросните връзки)!! А цялата манипулация след записан час трае приблизително 3 часа

- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
Предполагам ще ти предложат да ти вземат катализаторите,имай предвид че струват доста..

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Ще им предложа да ги вземат, като отстъпят в цената!! Но първо трябва да се ориентирам, колко горе долу ще ми дадат за тях другаде, примерно
Ако имаш идея къде мога да ги бракувам, давай.

- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
DekeR написа:Ще им предложа да ги вземат, като отстъпят в цената!! Но първо трябва да се ориентирам, колко горе долу ще ми дадат за тях другаде, примерноАко имаш идея къде мога да ги бракувам, давай.
viewtopic.php?f=63&t=251013
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-

- marty1993
- Потребител
-
- Кара: E46 320d 2001
Имах проблем със същия пушек, нещата, които направих, за да изчезне бяха в поредност:
Почистих дебитомера(без ефект)
Слагах малко масло в нафтата(без ефект)
Добавка(без ефект)
Подгревни свещи(2 не работеха. Смених 4. При палене не пуши)
Изолирах ЕГР(пушенето на празен ход изчезна)
Почистих дебитомера(без ефект)
Слагах малко масло в нафтата(без ефект)
Добавка(без ефект)
Подгревни свещи(2 не работеха. Смених 4. При палене не пуши)
Изолирах ЕГР(пушенето на празен ход изчезна)
M-tech1|H&R Sport Cup Kit|Style 71 17x8J is20
- nightdriver
- ентусиаст
-
- Кара: 530da turing
DekeR написа::yes: колегата явно има 2 теми и съм писал в другата!! Ама нищо, важното е че хубава работа ще свърша и свърших...че докато навляза в дебрите на тоя дизел, тегаво малко![]()
Мерси на всички
драсни някой ред после като като свършиш работа с катализаторите , че и аз натам съм се запътил

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Аз и свещите ще сменям, тъй че май май...усещам че ефекта ще е на 100% !! Иначе ще пиша, само да видим...кога ще стане това с катализаторите...надявам се скоро
А колкото до дюзите, в сервиза на Бош искат по 25лв. на една за диагностика!! Тъй като не ми се дават 150лв. само диагностика, ще пробвам с viewtopic.php?f=35&t=313211&hilit=%D0%BF%D0%BE%D1%87%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B2%D0%B0%D0%BD%D0%B5+%D0%BD%D0%B0+%D0%B4%D1%8E%D0%B7%D0%B8 и чак тогава съмнителните в Бош 

- marty1993
- Потребител
-
- Кара: E46 320d 2001
Пробвай да запушиш вакума на ЕГР
Не знам на е39 с твоя мотор дали ще има проблем с изолирането, но при мен на празен ход пушенето изчезна точно след запушването на вакума
Не знам на е39 с твоя мотор дали ще има проблем с изолирането, но при мен на празен ход пушенето изчезна точно след запушването на вакума
M-tech1|H&R Sport Cup Kit|Style 71 17x8J is20
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Признавам си, тука вече бъкел нищо не разбрахmarty1993 написа:Пробвай да запушиш вакума на ЕГР

35 мнения
• Страница 2 от 3 • 1, 2, 3