Механизъм (вътрешния) за отваряне на вратата

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

Потребител
Аватар

Механизъм (вътрешния) за отваряне на вратата

Мнение от Booster » 31 Мар 2013, 16:09

Здравейте, рових къде ли не по сайтовете, но не намерих отговор. Проблема е следният:
Изведнъж спря да ми се отваря вратата от вътре (шофьорската). С две думи лостчето което се дърпа се откачи.
Има едно малко лостче с ухо, за което е хванат дългия лост и влиза в ръкохваткта на шлици. До тук ОК, оказа се, че това малкото вертикални лостче с ухото се е измъкнало от ръкохваткта. Сложих го пак и започна да отваря. След 10-на дърпания пак се откачи. Тук вече явно има проблем.
Можете ли да ми кажете от доло където излиза върха лостчето трябва ли да има някакъв шплент или зегерка или нещо, което да не му позволява да се вади нагоре. Не ми се разглабяше другата врата да видя как е там, а и в и-нет не намерих снимка точно на това. Другото, което не мисля, че указва влияние е, че горе на самото ухо дългия лост стои в едно малко пластмасово пръстенче, което се е начупило и не уплътнява толкова добре.
И още нещо, като свалих кората и предната част където са щипките се отлепи от самата кора. Лепено е със силикон някога. С какво да го залепя да е здраво.

Старши ентусиаст
Аватар
Кара: F11 535d, E84 2.3d

Re: Механизъм (вътрешния) за отваряне на вратата

Мнение от vld » 31 Мар 2013, 17:03

Не е сложено правилно, няма начин да се извади при правилен монтаж.
Лоста взлиза под определен ъгъл в дръжката за отваряне, след това като я монтираш на вратата отдолу лоста е подпрян и неможе да изпадне.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 31 Мар 2013, 17:28

То това малкото дето влиза в дръжката в долния си край не беше ли застопорено чрез зегерка?

Потребител
Аватар

Мнение от Booster » 31 Мар 2013, 20:27

И аз предполагам, че е имало. Защото така излиза свободно и след N на брой дърпания се откача. Накрая ще разглобя и другата врата да видя как е там.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 01 Апр 2013, 21:13

Защо не му слижиш една зегерка?

Потребител
Аватар

Мнение от mk_20 » 05 Апр 2013, 23:48

Няма зегерка , има само една втулка (предполагам, че е от месинг заради цвета и ) която седи отдолу и уплътнява (върши работата на лагер). Виж дали твоята седи .Предполагам, че я няма ,защото аз преправях от дръжка за купе на седан и при ваденето на лоста с шлици въпросната втулка падна. Ако тя седи и продължава да се вади пробвай да намажеш шлиците с някакво лепило. Що се отнася за отлепените щипки от кората , позната история. Взимаш някакво хубаво лепило или по-хубав силикон и ги залепяш. Дано съм бил полезен.

Назад към E36