Смяна на софтуер евро2

3-та серия ('98-'05)

Модератори: mitaka7, ©, Dimitroff, Гецата, Технически модератори

Потребител
Аватар

Смяна на софтуер евро2

Мнение от gi4eff » 24 Мар 2013, 17:59

Здравейте колеги,от скоро имам е46-2002година.Имам следния проблем нямам катализатор(така купих колата) и ми свети чека тъй като съм с две сонди и втората чете грешка.Доста четох из нета и едно от решенията на проблема ми е смяна на софта с евро2.Искам да ви помоля да ме насочите към човек който да направи тази интервенция (за областа Стара Загора и околностите,може и Пловдив),или ако има такъв във форума да ми пише!!

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Продаде колата
Мечтае да кара: Бързо, голямо и черно BMW

Re: Смяна на софтуер евро2

Мнение от sshtskv » 26 Мар 2013, 21:56

Предполагам и съм почти сигурен, че в #madness ще ти свършат работа.
Бъди така добър да напишеш едно #лс, когато преминеш към евро2, за да споделиш какво е станало. Скоро и на мен ще ми се наложи.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e46 m54b25,e30 m30b35 turbo
Мечтае да кара: MMMMMMM

Мнение от kok4o » 29 Мар 2013, 23:13

Няма ли някой който може да смени софта на евро2?
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '12 BMW F10
Мечтае да кара: самолет

Мнение от oci » 30 Мар 2013, 13:01

kok4o написа:Няма ли някой който може да смени софта на евро2?

То, че имам има ама аз съм в София ако дойдеш ще ти го направя :yes:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 30 Мар 2013, 20:01

oci написа:

Ако се смени софта с евро2 лишава ли се колата от възможността да има лампа, която известява при някакъв проблем с електрониката на мотора? Или просто спира да отчита грешката на втората ламбда, но други ще отчита?
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 30 Мар 2013, 20:06

Мармот написа:
oci написа:

Ако се смени софта с евро2 лишава ли се колата от възможността да има лампа, която известява при някакъв проблем с електрониката на мотора? Или просто спира да отчита грешката на втората ламбда, но други ще отчита?

Ако смениш софтуера, лампата check engine ще ти угасне завинаги. Ще започне да ти свети EML при проблем. А втората сонда, компютъра ти хич няма да я търси.

Действай смело!

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 30 Мар 2013, 22:04

sub_eleven написа:
Мармот написа:
oci написа:

Ако смениш софтуера, лампата check engine ще ти угасне завинаги. Ще започне да ти свети EML при проблем. А втората сонда, компютъра ти хич няма да я търси.

Действай смело!

това с ЕМЛ лампата не важи за всички мотори, и това, че компа няма да търси втората сонда също не е вярно, тя си работи и компа я чете само, че вече взима стойности които могат да подържат ниво на вредни емисии за евро2 стандарт, иначе сондата си работи и се вижда на живи данни при диагностика.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от Мармот » 31 Мар 2013, 10:58

Да разбирам ли, че след като е свален катализатора, дори да премина на евро 2 софтуер отново ще свети лампата?
Oversteer is when the passengers are scared, understeer is when the driver is scared.

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от oci » 31 Мар 2013, 12:49

Мармот написа:Да разбирам ли, че след като е свален катализатора, дори да премина на евро 2 софтуер отново ще свети лампата?

НЕ :yes:

ентусиаст
Аватар
Кара: е85 M54B30

Мнение от sub_eleven » 01 Апр 2013, 18:36

oci написа:
това с ЕМЛ лампата не важи за всички мотори, и това, че компа няма да търси втората сонда също не е вярно, тя си работи и компа я чете само, че вече взима стойности които могат да подържат ниво на вредни емисии за евро2 стандарт, иначе сондата си работи и се вижда на живи данни при диагностика.

няма да споря, но реално каква е логиката като смениш софтуера и да се виждат postсat сондите, като евро 2 е все едно NO cat.

колега, всичките проблеми с разни лампи ще си решиш, вярвам точно това те интересува, така че действай смело, пак ти казвам. Аз пък имам и наблюдение, че разхода ми падна откакто съм с евро 2 - в момента ми е 1 към 1 с борда. Противно на логиката.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: х5 4.6is
Детайли за колата: трака..на 8 цилиндъра

Мнение от Батман » 03 Апр 2013, 15:49

А промяна в работата на двигателя има ли? мощност, НМ..
не в цифрите, а в самото шофиране?!

Потребител
Аватар

Мнение от gi4eff » 29 Апр 2013, 13:54

Колеги,здравейте по моя проблем се получи нещо интересно за тези които се интересуват,преди две седмици си сложих газов инжекцион изчистиха ми грешките и вече 1500км нямам проблем с втората сонда,а преди след 20,30км святкаше.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: E70

Мнение от slitter » 29 Апр 2013, 20:43

gi4eff написа:Колеги,здравейте по моя проблем се получи нещо интересно за тези които се интересуват,преди две седмици си сложих газов инжекцион изчистиха ми грешките и вече 1500км нямам проблем с втората сонда,а преди след 20,30км святкаше.

Вероятно са сложили някакви ламбда емулатори, затова се е оправил проблема със сондите, щото газта май не обича сонди :) Колкото до Евро 2, малко може да прозвучи нескромно, но е самата истина, аз съм човека открил Евро 2. Та по въпроса - Евро 2 спира напълно контролните сонди (т.е. тези зад катализаторите). На диагностика се виждат едни постоянни величини от 0,4V, които са зададени от ЕКУто, не от сондите. Просто програмата за Евро 2 е така направена. Чек енджин лампата загасва завинаги и никога не се появява повече. При някои модели, които имат работеща ЕМL лампа тя сигмализира за други проблеми в електрониката. За моделите, които имат неактивна ЕМЛ лампа, ако има проблем с електрониката единственият начин да разберат за него е чрез врачка или диагностика, защото лампа няма да светно никаква. Колкото до Евро 2 и мощността, аз лично мисля, че при Евро 3 нещата са по-добре, отколкото при Евро 2. Няколко пъти съм минавал от 3 на 2 и обратното и на 3 ми се струва по-добре, но може и да е просто лъжливо възприятие. Тряя си дино тест, за да се види има ли няма ли промяна в мощността. останалото е просто... бърборене. Пропуснах да кажа, че моделите които имат екотек въздушна помпа (демек прахосмукачка) и тя спира да работи. Принципно смяната на софта към Евро 2 е вид удачен начин да спре да те тормози лампата. Тва е!

Назад към E46