Миризма на изгорели газове в купето

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: A7

Миризма на изгорели газове в купето

Мнение от vgza » 29 Мар 2013, 19:40

След като в предната тема изяснихме, че колектора на 535д не е проблемен, реших да пусна темата.
От няколко дена, като пусна парното, почва да мирише на изгорели газове в купето. Проблема се беше появил преди няколко години при смяната на ето тази част - 11127794175 - филтър на картерни газове. Почна да смърди след това, това продължи около два месеца и след това само спря. Сега пак се появи тази миризма. Като съм с лице към колата е отляво. Точно над изпусквателния.
Друго, което забелязах е, че си чувам турбото как свири когато настъпя колата на някоя малка уличка. Това със сигурност е заради факта, че съм махнал гадния ДПФ, но реших все пак да го спомена.
Филтъра на картерните газове сам го сменях и проверих поне 3 пъти дали е добре сложен. Мисля, че не съм го оплескал.
Някакви идеи?
Също така, филтъра на картерните газове сменя ли се като е пластмасовия, без нищо вътре?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: '98 E39 M52B20

Re: Миризма на изгорели газове в купето

Мнение от Gemar » 29 Мар 2013, 20:53

При мен проблема е от филтъра за картерни газове. Смених го с чисто нов. Изкара 2 години (може да няма и толкова) и се продъни. Този филтър е консуматив като цяло и няма да сгрешиш ако го смениш отново.
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '16 550d

Мнение от Emooo » 29 Мар 2013, 21:05

Gemar написа:При мен проблема е от филтъра за картерни газове. Смених го с чисто нов. Изкара 2 години (може да няма и толкова) и се продъни. Този филтър е консуматив като цяло и няма да сгрешиш ако го смениш отново.

Колега ти за е39 ли говориш или е60?

Новия филтър за картерните газове, който е без гъбата вътре го дават, че не се сменя.
Tool - Fear Inoculum

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 29 Мар 2013, 21:07

Миризмата на изгорели газове няма нищо общо с филтъра на картерните газове. Колектора си го гледал предполагам?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: BMW 530 XD

Мнение от bordo_77 » 29 Мар 2013, 23:04

След 2005г., не вграждат първоначално филтър, само клапан е.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 30 Мар 2013, 12:02

iceblast написа:Миризмата на изгорели газове няма нищо общо с филтъра на картерните газове. Колектора си го гледал предполагам?

По колектора нищо не се вижда.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: '18 BMW G30 540iX

Мнение от iceblast » 30 Мар 2013, 21:34

Огледай около него за сажди, това ще го издаде ако изпуска. Дали е спукан, или гарнитура.... Това е по-лекият вариант, за другият ще се наложи да се отвори мотора.

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Мечтата карах. Сега е ред на ГТ
Мечтае да кара: F10

Мнение от R_Lakov » 30 Мар 2013, 23:13

Незнам Е60 дали имат мека връзка ама при Е46 това са симптоми точно на изгоряла такава. A може и да е гарнитурата между турбото и колектора.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: Е60 530 d Auto '04

Мнение от zdravko555 » 31 Мар 2013, 10:24

Здравейте, от скоро съм в клуба като притежател на Е60 имам същото оплакване - миризма при спряло положение и работещ климатроник. При смяната на масло и филтри видях къде е проблема при мен,точно до въздушния филтър на мотора има една мека връзка метална неръждаема която продължава с коляно и води до едно едно тяло което майстора нарича топлообменник някакъв.Та при мен точно напървата гънка се е спукала и от там изпуска по малко, забележих го при палене иначе не се вижда. В резултат на това под капака на мотора е всичко в сажди, не знам от кога е така, така го купих и за момента спасявам положението като гася климатроника когато седя по дълго на място.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от vgza » 14 Юли 2013, 12:42

R_Lakov написа:Незнам Е60 дали имат мека връзка ама при Е46 това са симптоми точно на изгоряла такава. A може и да е гарнитурата между турбото и колектора.

Ами точно това се оказа - меката връзка след катализатора беше прегоряла. Съвсем случайно го открихме.
Откъде мога да си купя такава?

Назад към Е60/Е61