Пуши на празен ход
Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: е39 525D 163hp 2001г.
Пуши на празен ход
Здравейте колеги!! От край време го имам, но ми е първи дизел и още не съм в час със всичко!! Колата е 525D 2001г. 163к.с. при палене изпушва(знам че донякъде е нормално, но ми се струва доста над тази норма), когато работи на празен ход си пуши леко, но отново повече от колкото е нужно(поне така мисля) и се носи уникална смрад, която не срещам при други коли...дизели и прочие!! Като се сръчка, е нормално да пуши....но при мен всичко, поне според мен е над нормалните граници!! Искам да попитам, от какво може да се проблема....предположенията ми са предимно насочени към дюзите, но не знам !!??
- vgeirgiev
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: Е39 520
- Мечтае да кара: X5 3.0d
Re: Пуши на празен ход
Ако пушекът е бял и пушенето намалява или изчезва когато колата загрее - става въпрос за изгорели подгревни свещи. Ако пушекът е черен, не изчезва при загряване и колата не върви добре - проверете ГНП. Дюзите не могат да окажат особено влияние на цвета на газовете. Ако колата кряка леко на празни обороти и не върви в ниските обороти, а разходът е повишен това е сигнал, че най-вероятно дюзите са за профилактика или ремонт. Що се отнася до миризмата, най-често това се дължи на скапани катализатори. Задръстеният катализатор се отразява много неблагоприятно на работата на двигателя.
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Всъщност вървежът и разходът и са бижу!! Пушенето не е точно с черен цвят, по скоро сивкав...видимо и то много го има в момента на запалване(до толкова видимо, че някой би помислил че гори нещо), в момента който процесът на палене приключи и колата почне да работи на празен ход....пак си го има почти незабележимо, но го има!! И вече отделно като се сръчка...предимно на трета, пак се появява и то доста, буквално все едно колата си гори докато "лети" !! Незнам, скоро ще сменям и свещи и филтър на картерните газове...та май ще го карам по метода на изключване

- omegaart
- ентусиаст
-
- Кара: E39 - 540
- Мечтае да кара: Trabant
Дюза ти е заминала 99 % съм сигурен. Ходи им напрaви диагностика.
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Тъй като и аз клоня натам, потърсих тук и попаднах на тема за тях http://www.nnservice.net/index.php читави ли са и ако не, къде мога да разчитам на по компетентно мнение ?
- omegaart
- ентусиаст
-
DekeR написа:Тъй като и аз клоня натам, потърсих тук и попаднах на тема за тях http://www.nnservice.net/index.php читави ли са и ако не, къде мога да разчитам на по компетентно мнение ?
Първо сложи някоя читава добавка и виж дали няма се пооправи.
Търси Bardahl
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Ммдобрем, ще пробвам но леко се съмнявам...пробвал съм но други, без резултат!! Но пък нищо не ми пречи, преди да хвърля сумати пари за дюзите

- omegaart
- ентусиаст
-
DekeR написа:Ммдобрем, ще пробвам но леко се съмнявам...пробвал съм но други, без резултат!! Но пък нищо не ми пречи, преди да хвърля сумати пари за дюзите![]()
Ми аз на предишна кола ( не дизел ) съм оправял с подобна добавка дюзите , така че си има такива дето бачкат ама ако са сдухали тотално ... няма как

- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Ами ще пробва, по зле няма как да стане ако ли не...диагностика и ремонт
А иначе говориш за това, нали http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4280

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
DekeR написа:Ами ще пробва, по зле няма как да стане ако ли не...диагностика и ремонтА иначе говориш за това, нали http://www.bardahl.bg/bg/product/a/4280
Аз бих ти препоръчал това : http://www.pro-tec-bulgaria.com/index.p ... &Itemid=18
Но започни първо със смяната на номер 15 от тази схема : http://realoem.com/bmw/showparts.do?mod ... g=11&fg=15
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Добре, мерси
Нищо не пречи в крайна сметка да пробвам и двете, ако от едната няма ефект...а колкото до N15 ако имаш в предвид, филтъра за картерните газове или така наречения "отдушник" и него ще сменям!! Общо взето сменям всеки познат консуматив...ще пробвам с добавките ии ще се надявам да не стигна до ремонт на дюзи 

- Ilko Ivanov
- некъв ентусиаст
-
- Кара: F02 750iL
DekeR написа:Добре, мерсиНищо не пречи в крайна сметка да пробвам и двете, ако от едната няма ефект...а колкото до N15 ако имаш в предвид, филтъра за картерните газове или така наречения "отдушник" и него ще сменям!! Общо взето сменям всеки познат консуматив...ще пробвам с добавките ии ще се надявам да не стигна до ремонт на дюзи
Филтъра ако не си го сменял на 100% ти пуши колата заради него.
- Пресиян Василев
- старши ентусиаст
-
- Кара: 730д
- Мечтае да кара: космически кораб Сатурн 5
А по софта някои да е барал ? От филтър картерни що да дими и на място ...........
Диагностиката не е гледане на телевизия !
Бензина служи за измиване на дизелови части.
Бензина служи за измиване на дизелови части.
- boksioraE39
- кандидат дрифтър
-
- Кара: 535d M-sport
- Мечтае да кара: Зад дъщеря си!
- Детайли за колата: My BMW does not believe in tears..
Филтър картерни газове!!!
При мен на място беше по-зле даже..
Сменяй и пиши!
При мен на място беше по-зле даже..
Сменяй и пиши!

https://www.youtube.com/watch?v=scJPUQU5YOo
Има моменти благословени от всевишния,в мъки и беди дори и без насъщния,когато тихо си припяваме в непрогледен мрак,"ДЯКОНЕ СЛЕД 100-ГОДИНИ НАС НИ ИМА ПАК"!!!
СЪРЦЕ,ДУША ЗА ЛЕВСКИ СОФИЯ!
- DekeR
- кандидат ентусиаст
-
Такаа, днес бяха сменени...филтър за картерни газове, горивен филтър, двата на купето и въздушния!! Ефект....пушенето при палене намаля драстично(да не кажа, че изчезна), не мога да преценя точно че колата е в гараж и то сравнително топъл но като я изкарам на студено ще го видим пак!! Миризмата също почти изчезна, но пак се носи от някъде леко в повече!! Лекото и почти незабележимо пушене(от което идва и миризмата) обаче си остава...но там вече са най-вероятно дюзи, които ще сваля и занеса на диагностика!! Имам обаче един въпрос относно катализаторите, тъй като знам че май са два...какво Ви е мнението да ги махна по стандартния начин, заменени с тръби и какви ще са +совете и -мусите от тази манипулация !! Благодаря 

35 мнения
• Страница 1 от 3 • 1, 2, 3