Лампа ниво масло
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
6 мнения
• Страница 1 от 1
- vesko4114
- младши ентусиаст
-
- Кара: турбото да му се завива свят....
Лампа ниво масло
Колеги,
от известно време често ми светва лампата за новото на маслото. Като вдигна щеката, нивото е над средата (м/у средата и максимума). Минималните течове, (около турбото смених О-пръстените и уплътненията на колекторите,които засега са ОК) които имах ги отстраних. Маслото е 5W30 БМВ, а ДВГ M57N2, сменено преди 6-7хил км. Възможно ли е датчика за нивото да се шашка?
Някой да даде мнение
от известно време често ми светва лампата за новото на маслото. Като вдигна щеката, нивото е над средата (м/у средата и максимума). Минималните течове, (около турбото смених О-пръстените и уплътненията на колекторите,които засега са ОК) които имах ги отстраних. Маслото е 5W30 БМВ, а ДВГ M57N2, сменено преди 6-7хил км. Възможно ли е датчика за нивото да се шашка?
Някой да даде мнение

...............................
- bordo_77
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 530 XD
Re: Лампа ниво масло
vesko4114 написа:Колеги,
Някой да даде мнение
След като нивото на маслото е нормално, не виждам друга причина. Според мен датчика ти е за смяна, виж си и буксата за която е вързан.
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
колега при мен така беше на пасата свалих картера и цедката на маслената помпа беше много задръстена свалих я и я почистих с бензин и от тогава нямах проблем. а преди това майсторите какво ли не ми казваха че е дано да съм полезен 

- Sad_homecoming
- Потребител
-
- Кара: e61 525i
И при мен почти всеки ден ми светва лампата за маслото, а на щеката е по средата. Индикацията излиза като изгася колата и при последвало палене вече я няма.
Някой може ли да даде по-подробна информация къде точно е тоя датчик за нивото на маслото и как се сваля?
Някой може ли да даде по-подробна информация къде точно е тоя датчик за нивото на маслото и как се сваля?
За колегите които не са сменяли датчика за масло сменяйте САМО С ОРГИНАЛЕН !!! Аз брах ядове с един който уж бил супер не знам си кво.Смениха го и като покарам половин час ми изписва да долея масло.После сложих оргиналния и всичко заспа и така вече повече от година.
6 мнения
• Страница 1 от 1