Мнения за начинаещи - Е60/Е61 !

5-та серия ('04 - '10)

Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2004 530i, 6MT
Мечтае да кара: all M cars

Re: Мнениия за начинаещи - Е60/Е61 !

Мнение от sandini » 17 Мар 2013, 13:26

Фаровете на тая колица са тотал щета. Ще светят все едно свещник си залепил на предната броня. Не знам дали и с полиране ще могат да се върнат към живот.
Има и очевидни козметични забележки по купето..... Другото трябва на диагностика де се види. Да се тегли чертата след предстоящите ремонти..... и най-вероятно да си тръгнеш така, както си дошъл.... Успех!
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507

Потребител
Аватар
Кара: 330 д
Детайли за колата: много глезотиики

Мнение от transmaks » 21 Мар 2013, 19:49

до колегите от софия случаино някои да знае нещо за тази колица че утре предстои оглед :) то ясно че ще минем през дару кар за диагностика ама все пак може да е била пред това във някои от колегите. :driving: http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2gg6c0
качеството определя разликата

Потребител
Аватар

Мнение от Proctor » 21 Мар 2013, 23:06

Има ли някой колега, който случайно да е правил оглед на тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11360781929344789&f1=details&slink=2gjt87 ? На снимките изглежда добре и съм решил близките дни да се разходя до Сливен да я погледна. Мерси предварително на отзовалите се с коментар.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от dimodi » 22 Мар 2013, 11:22

Proctor написа:Има ли някой колега, който случайно да е правил оглед на тази кола http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?topmenu=1&act=4&adv=11360781929344789&f1=details&slink=2gjt87 ? На снимките изглежда добре и съм решил близките дни да се разходя до Сливен да я погледна. Мерси предварително на отзовалите се с коментар.

Тази и аз я загледах и ми се стори много странен панела с имитации на копчета в централната конзола, където по принцип са подгреви, обдухване и т.н. За първи път виждам такова нещо при Е60, което е типично за френските автомобили да речем. Явно е сменяно, но с каква цел не мога да си обясня. А аз лично като видя нещо, което не е във фабричен вид в една кола, на момента се отказвам да я гледам повече. :roll:

ентусиаст
Аватар
Кара: E60 530dA
Мечтае да кара: на nordschleife

Мнение от Trixster » 24 Мар 2013, 0:10

Здравейте колеги,

От доста дни съм в търсене на моето Е60 и в петък се спрях на: http://www.mobile.bg/11363792471717274
В понеделник трябва да я подкарам, та макар и в последните минути да питам за мнение и ако някой има впечатление от автокъщата или специално колата.

На снимките не се вижда, но колата има външни забележки - предна броня лек удар, няма криви греди итн. Надраскан фар и задната броня има леко нацепена боя точно по средата окол 10 см, предполагам пак някакъв лек удар. Двигател, турбо ОК. Дим няма. Главно заради работата на двигателя съм склонен да приема визуалните недъзи и да го оправям в последствие.

Мерси предварително.
"We are what we repeatedly do. Excellence, then, is not an act, but a habit."
Aristotle

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 24 Мар 2013, 0:24

Trixster написа:Здравейте колеги,

От доста дни съм в търсене на моето Е60 и в петък се спрях на: http://www.mobile.bg/11363792471717274
В понеделник трябва да я подкарам, та макар и в последните минути да питам за мнение и ако някой има впечатление от автокъщата или специално колата.

На снимките не се вижда, но колата има външни забележки - предна броня лек удар, няма криви греди итн. Надраскан фар и задната броня има леко нацепена боя точно по средата окол 10 см, предполагам пак някакъв лек удар. Двигател, турбо ОК. Дим няма. Главно заради работата на двигателя съм склонен да приема визуалните недъзи и да го оправям в последствие.

Мерси предварително.

Малка навигация, еднозонов климатроник, десния фар ми се струва много "мътен" (халогените също) в сравнение с левия, волана е боядисван, краищата на предната броня стърчат и отляво, и отдясно, уплътнението на шофьорската врата ми се вижда много износено, пробега изобщо не го коментираме. Иначе цената изглежда добре, за толкова пари толкова. На мен лично не ми харесва.
Успех с избора ;)
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Trixster » 24 Мар 2013, 8:54

[/quote]
Малка навигация, еднозонов климатроник, десния фар ми се струва много "мътен" (халогените също) в сравнение с левия, волана е боядисван, краищата на предната броня стърчат и отляво, и отдясно, уплътнението на шофьорската врата ми се вижда много износено, пробега изобщо не го коментираме. Иначе цената изглежда добре, за толкова пари толкова. На мен лично не ми харесва.
Успех с избора ;)[/quote]

Благодаря за отделеното време. Волана е претапициран, климатика е двузонов, за километрите сигурно е минала 300 000км, но едва ли мога да очаквам да намеря на 170 000, така че не е решаващо за мен.

Гледам из форума доста е писано за полиране, миене на фарове, така че мисля може и тънко да мине оправянето.
Aristotle

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sandini » 24 Мар 2013, 11:39

Trixster написа:Малка навигация, еднозонов климатроник, десния фар ми се струва много "мътен" (халогените също) в сравнение с левия, волана е боядисван, краищата на предната броня стърчат и отляво, и отдясно, уплътнението на шофьорската врата ми се вижда много износено, пробега изобщо не го коментираме. Иначе цената изглежда добре, за толкова пари толкова. На мен лично не ми харесва.
Успех с избора ;)

Благодаря за отделеното време. Волана е претапициран, климатика е двузонов, за километрите сигурно е минала 300 000км, но едва ли мога да очаквам да намеря на 170 000, така че не е решаващо за мен.

Гледам из форума доста е писано за полиране, миене на фарове, така че мисля може и тънко да мине оправянето.

Климатроник е и е еднозонов. Категорично!
Относно фаровете... миенето и полирането ги освежава, но не ги прави нови. Мойте са полирани и със нови крушки, но не съм доволен как светят. Ще събера смелост някой ден да ги измия отвътре, но съм сигурен, че колкото и да се подобри осветяването, пак няма да е на макс, защото имам микро-пукнатини по стъклото и те влошават осветяването.
Продавам:

ентусиаст
Аватар
Кара: Е61 530xd, LCI

Мнение от Anthony_J » 24 Мар 2013, 12:22

Продавачът е написал двузонов, но е очевидно, че лъже. Левия ключ е за настройка къде да духа, средния е за силата на вентилатора, десния е за температурата При двузоновия имаш отделна настройка на температурата за шофьора и пътника. Не, че това е някаква голяма екстра, но в случая продавачът е некоректен.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от sandini » 24 Мар 2013, 12:48

Сигурен съм, че ще излезе с номера, че и отзад има розетки за въздух и за това е двузонов :mhihi:
Продавам:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е70’40d; е60’530d

Мнение от sparky01 » 24 Мар 2013, 12:58

sandini написа:Сигурен съм, че ще излезе с номера, че и отзад има розетки за въздух и за това е двузонов :mhihi:

Не, тогава става тризонов...следователно моя е четиризонов....яката работа :mhihi: :mhihi: :mhihi:
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от Trixster » 24 Мар 2013, 14:26

Благодаря Ви, че откривате неща които не са ми направили впечатление!
Aristotle

ентусиаст
Аватар

Мнение от Trixster » 28 Мар 2013, 22:33

Привет колеги,

Купих Е60-ката и съм много доволен :twisted: . Ако скоро има среща на форумци, ше се радвам да я покажа !
Aristotle

Потребител
Аватар

Мнение от jordankn » 30 Мар 2013, 19:10

Здравейте,

Искам да ви попитам за мнение за тази обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2jvmlk

Също така искам да ви попитам за въздушното окачване на е60. Какво се гледа дали е ок и дали ремонта е скъп като при въздушното на мерцедес.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: баничарка с компресор

Мнение от da6ip » 30 Мар 2013, 19:40

jordankn написа:Здравейте,

Искам да ви попитам за мнение за тази обява:
http://nfs.mobile.bg/pcgi/mobile.cgi?to ... ink=2jvmlk

Също така искам да ви попитам за въздушното окачване на е60. Какво се гледа дали е ок и дали ремонта е скъп като при въздушното на мерцедес.

E60 няма въздушно окачване. Само комбито Е61 има отзад въздушни възглавници, които са само за поддържане на височината при натоварване.

Колата от обявата изглежда доста прилична и поддържана, особено с тези екстри като вентилирани (и май активни?) комфортни седалки, голяма навигация и спортен волан. Рядко щедро оборудване за тази тема... :roll: Отделен въпрос е как ще се справя автоматика с 20i. Километрите няма да ги коментирам, но кой знае - при 20i може и да са реални. Само лъснатият двигател е малко притеснителен, но ти ще си я видиш на диагностика, и я огледай отдолу без кори за течове.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com

ПредишнаСледваща

Назад към Е60/Е61