318ис Губи много антифриз
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
14 мнения
• Страница 1 от 1
318ис Губи много антифриз
Здравейте колеги
Карам 318ис 92г м42 на газ. От както съм го купил преди 3 години ми харчи антифриз и то около 2л на 300км ...Смених водна помпа и нямаше промяна,радиатора беше пукнат но и с неговата смяна нищо,виско съединител че почти не въртеше но пак нищо,маслото е чисто, маркучите са здрави няма нито капка от теч под колата. Питах дали не е от гарнитурата, но в сервиза казаха, че ако е от нея няма да изкара толко време, а и те нз от какво е. Сутрин пали лесно от пурвия път, само в пурвите 2-3 сек не задържа обороти после е ок. Като не я карам 1 2 дена и я запаля изкарва бял пушек, но майстора каза че отдавна да ме е оставила колата на пътя.....Нз дали има нещо общо с това, но няма никакъв старт, а след 150-160 умира ... 

- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
Re: 318ис Губи много антифриз
вариянт е да свалиш главата и да я дадеш в сервиз ама качествен да ти я проверят.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Martin_90 написа:От както съм го купил преди 3 години ми харчи антифриз и то около 2л на 300км

- geletooo
- Потребител
-
- Кара: BMW e30
- Мечтае да кара: Plymouth Barracuda
отиди някаде да направят една проверка дали влизат изгорели газове в охладителната система (прави се с един препарат които се оцветява ако има изгорели газове в охладителната система тоест ако е духнала гарнитурата)
ако си от софия ми пиши на лс да те насоча към сервиз кадето да я проверят мисля че струваше 25 лева
ако си от софия ми пиши на лс да те насоча към сервиз кадето да я проверят мисля че струваше 25 лева
аз имах същия проблем антифриза излизаше през ауспуха заварка на главата и вс е ок
BMW MOTORSPORT
- ildivvy
- старши ентусиаст
-
- Кара: Lexus GS430 07' , BMW Z4 2.5
- Мечтае да кара: BMW M2
Повечето неща,които си сменил и правил нямат нищо общо с проблема!Т.е. щеше да помогне ако имаше теч от някъде и ти си го оправил по този начин.Аз също съм за проверка на главата и гарнитурата.
Ex: 96' BMW318ti

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!

Европа!!! Събуди се!!! Започни да гледаш собствения си интерес!
Вече съм фен на Марио Драги!
" Някои хора са толкова бедни, че имат само пари! " - Тодор Колев
Мразя скапаните водачи на служебни бели 'баничарки'!!!
- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Martin_90 написа: Сутрин пали лесно от пурвия път, само в пурвите 2-3 сек не задържа обороти после е ок.
Няма да се учудя ако при развити свещи хвърли водица през отворите при опит за палене. Дано не е гарнитура, или глава, ама с тези симптоми има немалка вероятност.
Martin_90 написа: Като не я карам 1 2 дена и я запаля изкарва бял пушек, но майстора каза че отдавна да ме е оставила колата на пътя.....

Никой не мое ма връне на селу!
Ами ще пробвам с гарнитурата и главата
. Някой може ли да даде ориентировачна цена при по-лош вариант, че при мен винаги е по-лошото ...Защото като питам майсотирите за цена дори ориентировачна ми казват ''Като го отворим ще ти кажем, ако искаш го остави'' ...и после няма сглобяване (че онзи ден го оставих само за лагерче на съединител от сорта на 50лв, а стана така че дадох 310лв за цял комплект) 

- saleen
- старши ентусиаст
-
- Кара: Тъпата кака да маа с черпака
- Мечтае да кара: Кадилакът на Долън
- Детайли за колата: да има джам таван, кожни седалки, музика сватба, 320спринцофка, барнеш копче джам пада....
Недей да бързаш веднага да я отваряш - огледай я обстойно охладителната система от-до за течове, направи и един тест за изгорели газове в охладителната система; като ще я правиш да си сигурен, че проблема не е другаде, тъй като парите не са малко.
Никой не мое ма връне на селу!
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
saleen написа:Недей да бързаш веднага да я отваряш - огледай я обстойно охладителната система от-до за течове, направи и един тест за изгорели газове в охладителната система; като ще я правиш да си сигурен, че проблема не е другаде, тъй като парите не са малко.
Добре ве, стига с това отваряне. Всички така казват. Недей отваря- та недей отваря.

Ако си с обикновена газова и изпарител мисля че имаше някои модели при които в самия изпарител няма метална преграда между циркулиращия антифриз и газта която отива към двигател...Проверявал ли си тези неща дали не са проблемни...Защо не опиташ да изолираш газовата и да покараш на бензин малко и ще си покаже

Най-накрая откарах колата в сервиза. Две седмици не я бях карал в понеделник се повозих малко и отново се спука радиатора . Ще напиша резултата като я взема 

Оказа се, че главата е спукана на 2 места 2 и 4 цилиндър и неможе да се завари. До петак би трябвало да е готова. Майстора намери глава 250 лв ми иска за нея.
130 лв за 4 гарнитури и гумички, 250лв глава + 20лв еконт , 130лв работа, но остана радиатора :С
14 мнения
• Страница 1 от 1