Смяна на двигател моля за помощ

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

младши ентусиаст
Аватар
Кара: мечтата на живота си
Мечтае да кара: е38 с евтино гориво

Смяна на двигател моля за помощ

Мнение от chernobila » 27 Мар 2013, 21:47

Колеги дойде време да се сбогувам с М73ТУБ54 5.4 V12 и най-вероятно ще слагам 2.8.ОБАЧЕ като гледам нищо от моята кола немога да ползвам.Някой има ли информация дали мога да ползвам радиаторите (воден,маслен и климатичен) и скоростният лост или и тях трябва да сменя?Също така дали се сменя моста на колата или само тампоните и лапите на мотора?Хидравликата същата ли е?Или да купя кола донор?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: X5

Re: Смяна на двигател моля за помощ

Мнение от boris » 27 Мар 2013, 22:21

На първо време, нещата, който са различни при такъв тип трансформация са: двигател с цялата му окомплектовка, скорости, кардан,диференциал,полуоски, предни пружини,воден радиатор с дифузьора му и казанчето за вода, тампони двигател,лапи двигател,кутия въздушен филтър.Скоростния лост е същия, ако новата кутия е стептроник,маслен радиатор 2.8 няма, серпентината за хидравликата е същата.Ще трябва да се пригодиш твоята хидравлична помпа, ако искаш да ти работи EDC, ако ли не, сменяш и 4те амортисьора.
Предния и задния мост са еднакви.
Ако нещо пропускам, който се сети да ме допълни. :mhihi:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 28 Мар 2013, 9:55

chernobila написа:Колеги дойде време да се сбогувам с М73ТУБ54 5.4 V12 и най-вероятно ще слагам 2.8.ОБАЧЕ като гледам нищо от моята кола немога да ползвам.Някой има ли информация дали мога да ползвам радиаторите (воден,маслен и климатичен) и скоростният лост или и тях трябва да сменя?Също така дали се сменя моста на колата или само тампоните и лапите на мотора?Хидравликата същата ли е?Или да купя кола донор?

по добре си купи друга кола направо .... тоя филм дето искаш да го правиш ще ти коства много време нерви и цената хич няма да ти е изгодна
Барай шишарката Минкеее ....

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 28 Мар 2013, 21:27

boris_k написа:На първо време, нещата, който са различни при такъв тип трансформация са: двигател с цялата му окомплектовка, скорости, кардан,диференциал,полуоски, предни пружини,воден радиатор с дифузьора му и казанчето за вода, тампони двигател,лапи двигател,кутия въздушен филтър.Скоростния лост е същия, ако новата кутия е стептроник,маслен радиатор 2.8 няма, серпентината за хидравликата е същата.Ще трябва да се пригодиш твоята хидравлична помпа, ако искаш да ти работи EDC, ако ли не, сменяш и 4те амортисьора.
Предния и задния мост са еднакви.
Ако нещо пропускам, който се сети да ме допълни. :mhihi:

направо това ЕДЦ излита в кофата ама и до там ще стигна :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 28 Мар 2013, 21:32

anzak написа:
chernobila написа:Колеги дойде време да се сбогувам с М73ТУБ54 5.4 V12 и най-вероятно ще слагам 2.8.ОБАЧЕ като гледам нищо от моята кола немога да ползвам.Някой има ли информация дали мога да ползвам радиаторите (воден,маслен и климатичен) и скоростният лост или и тях трябва да сменя?Също така дали се сменя моста на колата или само тампоните и лапите на мотора?Хидравликата същата ли е?Или да купя кола донор?

по добре си купи друга кола направо .... тоя филм дето искаш да го правиш ще ти коства много време нерви и цената хич няма да ти е изгодна

Труд не плащам колега...имам помощ от прители и от шевът ми :mrgreen: А да ти кажа ли само,че 1 година и половина търся е38 СЪС: ДСЦ,ЕЛ.ЩОРА,ПАРКТРОНИК,ДА Е ЧЕРНА :mhihi: СЪС СВЕТЪЛ САЛОН СЪС ЧУПЕНЕ НА ОБЛЕГАЛКАТА,ЩОРИ НА ВРАТИТЕ,ТЕЛЕВИЗИЯ,АВТОМАТИК и 750-ката която купих беше единствената :ok: И попитай колегата OCI от е46 форума за колко време я купих :mrgreen: :bchug:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F07 535D
Мечтае да кара: SL500

Мнение от anzak » 29 Мар 2013, 9:03

Ами щом си толкова фен на колата не е ли по добре да си купиш една нормална 728-ца и да и прехвърлиш интериора и да продадеш твоята на части ... пак ти говоря от финансова гледна точка другия вариант е англичанка .. :) и успех с начинанието
Барай шишарката Минкеее ....

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Мар 2013, 10:40

chernobila написа:
anzak написа:

Труд не плащам колега...имам помощ от прители и от шевът ми :mrgreen: А да ти кажа ли само,че 1 година и половина търся е38 СЪС: ДСЦ,ЕЛ.ЩОРА,ПАРКТРОНИК,ДА Е ЧЕРНА :mhihi: СЪС СВЕТЪЛ САЛОН СЪС ЧУПЕНЕ НА ОБЛЕГАЛКАТА,ЩОРИ НА ВРАТИТЕ,ТЕЛЕВИЗИЯ,АВТОМАТИК и 750-ката която купих беше единствената :ok: И попитай колегата OCI от е46 форума за колко време я купих :mrgreen: :bchug:

Колега, колата ти е уникална и след 10 години пак ще е уникална. Това, което е в коша също е уникално и като визия и като динамични характеристики, не знам дали все пак най-добрият вариант не е да се прежалиш за един газов инжекцион, който ще ти дойде на цената на разправията, която се каниш да направиш и така ще запазиш това, което си търсил толкова време. ;) Освен това не знам как ще се усетиш като отидеш от Б54 5.4 V12 на Б28, особено ако си свикнал вече да го понастъпваш- за мен Б28 е двигател за 5-та серия, 7-ма му идва малко в повече.

ентусиаст
Аватар
Кара: Е38, понякога Е61, Е34 и Е65
Мечтае да кара: КА-50

Мнение от predel » 29 Мар 2013, 13:45

zvetiko написа:...............за мен Б28 е двигател за 5-та серия, 7-ма му идва малко в повече........

А стига бре.... то сигурно му се показват "лопатките" през аЗпуА... 190 коня са му мнооого малко.... щото разликата от 300 кг. дето е м/у 38-цата и 39 ката ще се окажат решаващи в ралито София/Младост/ - София/Люлин/. А иначе газовата за V12 ще му излезе като ядове.... малко в повечко.....
Поредното мнение за рейтинг.....
Ако няма повреда в компютъра - бийте провайдера :)

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 29 Мар 2013, 14:21

Щом е взел М73ТУБ54 5.4 V12 ,а не tds сигурно е имал нещо в предвид ;) Газовата, ако отиде където трябва, ще му излезе с доста по-малко ядове от трансплантацията на В28 и побългаряването на колата- в това отношение съм се нагледал на толкова простотии от всякакво естество, че мога да напиша книга. ;)

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 29 Мар 2013, 14:38

Ех писателю... :mhihi:
Да, имал е нещо предвид, но в последствие се е сблъскал с реалността. На газ, на бензин, това чудовище си хапе яко. Това не става за ежедневка /ако можеше да си го позволи, нямаше да е Е38 ;), а нещо от Ф серията /. Колегата анзак му е посочил правилния път.
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 29 Мар 2013, 18:56

zvetiko написа:
chernobila написа:
anzak написа:

Колега, колата ти е уникална и след 10 години пак ще е уникална. Това, което е в коша също е уникално и като визия и като динамични характеристики, не знам дали все пак най-добрият вариант не е да се прежалиш за един газов инжекцион, който ще ти дойде на цената на разправията, която се каниш да направиш и така ще запазиш това, което си търсил толкова време. ;) Освен това не знам как ще се усетиш като отидеш от Б54 5.4 V12 на Б28, особено ако си свикнал вече да го понастъпваш- за мен Б28 е двигател за 5-та серия, 7-ма му идва малко в повече.

Да колега уникална е и ти си я виждал :bchug: Не съм такъв тип шофьор да карам бързо - преди карах пистови мотори и 1 път бях в кома 3 пъти с пирони в краката :OT: Сега карам кротко с ОГРАНИЧЕНИЯТА :mhihi: Динамиката е несравнима с друга кола- А РАЗХОДА Е 15.7 - 15.8 ГРАДСКО В СОФИЯ (което не е много,НО да беше 18-19 на газ ми е ПЕРФЕКТНО),НО ако сложа газ на 5.4 много хора ми казаха за ПРОБЛЕМИТЕ СЛЕД МОНТИРАНЕТО :winky: .Не ми се рискува 3000 + лева за газ и после само при газаджията с по 100 лева минимум ,а и за какво да съсипвам уникален мотор да му се е*е мамата с тая газ,като някой може да си го кара с кеф?!? :yes: Слагам 2.8 и да го съсипя слагам 3.5 :mrgreen:

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 29 Мар 2013, 19:01

zvetiko написа:Щом е взел М73ТУБ54 5.4 V12 ,а не tds сигурно е имал нещо в предвид ;) Газовата, ако отиде където трябва, ще му излезе с доста по-малко ядове от трансплантацията на В28 и побългаряването на колата- в това отношение съм се нагледал на толкова простотии от всякакво естество, че мога да напиша книга. ;)

Тука не съм съгласен с теб!Какво побългаряване?Всичко по колата ще си работи само ще е 2.8 а не 5.4!Не съм майстор,НО работя в сервиз все пак и дори е38 да ми е чужда кола от към ремонт и да нямам познания по електрониката й,механиката ми е задоволително добра :bchug: ааа и съм голям инат и има много кадърни хора в България ако не я направя аз друг ще ми помогне :bchug:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от boris » 29 Мар 2013, 19:37

Колега, не ми е ясно как го постигаш този разход на гориво с 5.4, но да те предупредя, аз съм доста спокоен шофьор на Е38 с 2.8 фейс и градско каране в Пловдив под 16 не мога да е сваля с перфектно настроен газов инжекцион.
Та не очаквай 12-13/100 градско в София от 2.8. :yes:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от chernobila » 29 Мар 2013, 21:41

boris_k написа:Колега, не ми е ясно как го постигаш този разход на гориво с 5.4, но да те предупредя, аз съм доста спокоен шофьор на Е38 с 2.8 фейс и градско каране в Пловдив под 16 не мога да е сваля с перфектно настроен газов инжекцион.
Та не очаквай 12-13/100 градско в София от 2.8. :yes:

Колега на борд-а ми изкарва 15.8/100 а на таблото(тоя със стрелката) около 13/100 седи постоянно :bchug: И въпроса при мен не е колко ще ми харчи въпроса ми е да е на ГАЗ :driving: Защо мислиш бях пуснал тема за газов инжекцион?Събирах информация..нестава на 5.4 газ заради гасенето на 6 от цилиндрите :banghead:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 524 91г. и325тд. мерц.123 и520i
Мечтае да кара: е38 и нещо м пауьр

Мнение от zaharin3 » 29 Мар 2013, 23:41

колега казах ти когато изключат тези цилиндри и с газта ще изключват .просто тогава ще изключат газовите дюзи.тока на бензиновите дюзи отива към съответните газови.звънни ми да те водя при газаджийте за които ти казах .просто за информация.аз съм с бялото е38 728 на метан.
0896867645

Следваща

Назад към Е38