Проблем при студент старт Е36

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Проблем при студент старт Е36

Мнение от Amateur » 27 Мар 2013, 15:46

Здравейте колеги от скоро имам следния проблем.Като запаля колата сутрин всичко точно но изведнъж оборотите тръгват да падат под 1000 и колата изгасва ако дам малко газ няма проблем и като задържа около минута газта след това няма проблем.На какво може да се дължи?

Потребител
Аватар
Кара: e36
Мечтае да кара: G-POWER M3 GTS

Re: Проблем при студент старт Е36

Мнение от bmw_power_1984 » 27 Мар 2013, 17:26

колега и аз имах същия проблем с m52b20,и го реших по следния начи;общ преглед на всички спомената части.1.аз имах съмнения за клапана на картерните газове че не функционира както трябва,взех си нов такъв клапан иго смени когато започнах да демонтирвам смукателните кулектори и какво да видя,още една повреда която бях пропуснал въпреките щателните огледи,проверки беше ми скъсан маншона около 1см от дебитомера към дроселовата клапа на смукателния колекто.Та както следва веднага закупих и въпросния маншон,след смяната на въпросния клапан за картерни газове,и неговата тръбичка маркуч които както иска да му казва,която от единия край влиза в въпросния клапан а от другата страна влиза в капа на клапаните/главата и смяната на маншона след дебитомера,и полно промиване на следните части с предназначен за това спрей/флакон за измиване на дебитомери,датчици 1.изчистваш старателно с въпросния спрей дебитомера ВАЖНОООО !!!! БЕЗ НИКАКВА ДРУГА НАМЕСА ОСВЕН СПРЕЯ,БЕЗ ЧЕТКИ,ОТВЕРКИ ,NO64ETA И ТЕМ ПОДОБНИ САМО С СПРЕЯ СЕ НАПРЪСКВА ОБИЛНО И СЕ ОСТАВЯ ДА ИЗСЪХНЕ ТОВА Е.2.Може също така да си прегледаш и гумените съединения на стъпковото моторче,ако са ок неги сменяш но е задължително да се промие по същия начин кото дебитомерас този спрей защото там се отлагат много мизери които в следствие на това може да доведат до не равномерна работа на двигателя.и един съвет не на последно място може даси прегледаш също и свещите в какво състояние,аз след всичките тези интервенции сам много доволен и изчезна проблема с изгасването на колата,които имах преди успех. :bchug:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: 316 компакт

Мнение от biser_316 » 27 Мар 2013, 18:44

виж си маркуча след дебитомера може да е скъсан и да смуче паразитен въздух.огледай всички маркучи.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: BMW E60 525D
Мечтае да кара: BMW M5 Competition

Мнение от Amateur » 28 Мар 2013, 5:08

Благодаря за отговорите колеги мисля че е някой маркуч или вакум нещо от сорта защото започна да го прави след удара...смених сумати неща и всичко е точно само дето след като я взех от бояджията си палеше без проблем не прекъсваше и тн и 3-4 дни след това започна да ми прави този проблем.На почивката ми ще проверя нещата които сте написали и ще пиша в темата.Благодаря пак!

Назад към E36