Обиждат ли ви по-ниски оферти?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Обиждат ли ви по-ниски оферти?

1. Да. В обявата съм написал колко искам и не искам да ми губят времето!
29
15%
2. Не, до 10% надолу е разбираемо
63
32%
3. Не, до 30% надолу е разбираемо
7
4%
4. Не, до 50% надолу е разбираемо
2
1%
5. Нямам проблем със всякакви оферти, аз си решавам на каква цена да продам
95
48%

Общо гласове : 196
младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Re: Обиждат ли ви по-ниски оферти?

Мнение от doncheff » 26 Мар 2013, 22:52

Kris написа:
doncheff написа:Едно нещо струва точно толкова, колкото би дал някой за него. И аз мога да си продавам Е39-ката за 120 000 лв. обаче като дават хората максимум 10 000 лв., значи толкова струва.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Еми тука с колегите се разбрахме и - Даваме ти 2000лв.

Или са ще кажеш, че ние не сме хора :mhihi:

И тука трябва да се спомене, че е мое право да не ти я давам и да чакам някой да ми даде исканата сума или да склоня на сума, която ме задоволява. Оферти бол, някои смешни, други незадоволителни. И все пак още не съм тръгнал да продавам нещо, за което да не ми в звъннал някой да каже "купувам го" без никакви пазарлъци. В тоя смисъл сме като турците вече. Пазарим се като цигани за някой лев, ама кво пък, криза е! :D

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 27 Мар 2013, 7:48

Манчев73 написа:
Nickelback написа:Най ми е забавно като продавам нещо уникално, дето я го има, я не в България и получавам мизерни оферти от хора дето дори не са си направили труда да проверят колко струва, камо ли дали го има налично някъде. И имат очи да ми се пазарят - пращам ги да си купят хляб от кварталната бакалия тогава :mhihi:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Чи кое е туй уникално нещо дет го има в Сан Диего,па не сме чували за него у Ел Пазарджик :mhihi:

Повярвай ми има :winky:
Наскоро продавах едно 480GB SSD на цена като от щатите и ми се обаждаха невярвайки, че е наистина такова. Като им потвърдиш - почват пазарлъците. Жалка история...

Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: видимо доволен
Мечтае да кара: само за удоволствие...
Детайли за колата: E36 318i - Вярната!
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Мар 2013, 15:34

;) SSD тук се продават дори и по-големи, сега ако за теб цената прави нещо уникално... :dunno:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 27 Мар 2013, 16:46

:OT:
На каква цена е бил този диск?

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 27 Мар 2013, 17:11

~Мишо~ написа:;) SSD тук се продават дори и по-големи, сега ако за теб цената прави нещо уникално... :dunno:

Дадох елементарен пример и се почна да ми се доказва, че в България има всичко налично по всяко време и за без пари... :mhihi:
Например преди три месеца в Ресет, които официално внасят Corsair, въобще не си бяха и мечтали да имат в наличност 480GB, камо ли от GTX серията, сега не съм проверявал. Давай да видим ги тия големите дискове кой ги дава, ама ако може да не е със 100% предплащане и 2+ седмици доставка :mhihi:
Цената бях я обявил $550, но бях склонен да го дам и за $500. Отнесе го един човечец без никакви пазарлъци :) Евала!

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Мар 2013, 17:37

Не знам защо подскачаш толкова, светът си е едно голямо село вече, като има две седмици доставка ще има и 36м гаранция, при теб гаранция има ли? Стига вече с тия "уникати" щото въпросът е единствено в парите, колко си готов да дадеш, а не дали може да се намери...
А ето офертите на фирма която познавам, за повече информация може да питаш там :arrow:
http://www.vario.bg/tvrd-disk-za-laptopi/page=5

старши ентусиаст
Аватар
Кара: т му се стари БМВ-та
Мечтае да кара: R6 turbo на задно и ръчни скорости
Детайли за колата: отново с чарджър

Мнение от barty » 27 Мар 2013, 18:25

The_Ancient написа:Искам да уточня, че целта на анкетата НЕ Е ДАЛИ ПРИЕМАТЕ ниски оферти, а дали се чувствате засегнати и обидени от тях.

Аз съм в бизнес, в който без пазарлъци няма сделка. Както се казва мечтая за пазарлъци :mhihi:
Директният ми отговор е: не, не се обиждам, по-добре да има оферти било то и ниски отколкото никакви оферти.
:yes:

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Nickelback » 27 Мар 2013, 19:11

~Мишо~ написа:Не знам защо подскачаш толкова, светът си е едно голямо село вече, като има две седмици доставка ще има и 36м гаранция, при теб гаранция има ли? Стига вече с тия "уникати" щото въпросът е единствено в парите, колко си готов да дадеш, а не дали може да се намери...
А ето офертите на фирма която познавам, за повече информация може да питаш там :arrow:
http://www.vario.bg/tvrd-disk-za-laptopi/page=5

Да де за това става въпрос - това, което не става с пари, става с много пари. Но заслужава ли си? И най-вече има ли място за пазарлък? На който не му изнася да си взима от ибей или от местния кожодер. Често гаранцията е международна, но дали ще я признаят в България е отделен въпрос.
Наистина "уникат" не е точна дума, по-скоро "дефицитен".

Изображение Изображение

Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
E30 316i - Непокорната
ML 400 CDI - Мецанко

Мнение от ~Мишо~ » 27 Мар 2013, 20:11

Съгласен съм. :yes: По темата: Мисля че в пазарлъка дразни наглостта и високомерието, а не дали искаш висока, или пък предлагаш ниска цена...

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: М-43Б-18,318i

Мнение от emes691 » 28 Мар 2013, 6:46

Много зависи точно какво се предлага,защо не се пазарим в магазините за хранителни стоки,има цена на етикета и ти плащаш нали..........
в сферата на услугите е друг въпрос,пример е строителството,ВиК,ел.инсталаций и други,даваш ниска оферта приемлива,веднага започват съмнения,че не си добър майстор и вършиш некачествена работа.Така че офертите са тънка работа,нета не е критерий за цени,защо не се пазарим много с европейците дето са по на север,тези които са купували от там знаят,защото опитайте да се пазарите с някой швед или норвежец,просто няма да купите стоката.........гарантирано.Тука всеки тръгва с нагласата да се пазари,добре обаче виж стоката,прецени ,човека е свалил достатъчно за да я пусне в нета,иначе пазара ще те изхвърли сам,друг е въпроса със скритите картели,определен продукт ще го намерите на почти една цена в цялата държава,пример са комуникацийте,енергия,хр.промишленост и последно.НИКОГА НЕ СИ МИСЛЕТЕ ЧЕ СТЕ ПОЛУЧИЛИ ПОВЕЧЕ ОТ КОЛКОТО СТЕ ДАЛИ........

'2002' fanatic
'2002' fanatic
Аватар
Кара: '08 Swift Sport, '73 BMW 2002tii

Мнение от alpina-ma6inata » 29 Мар 2013, 10:21

Според мен зависи как ти предложат пазарлъка. Много се дразня някой като ми напише дай да ти дам ххх лева (на мястото на ххх си представете доста дървена оферта, която няма нищо общо с това което съм написал) и да идвам да го взимам. Чакай малко, къде си се засилил и какво ще взимаш? :mhihi:

Докато ако някой ми напише "колега, нямам възможност за тази цена, навит ли си да ми го продадеш на ххх лева?" съм много по-склонен да му го дам.

Пазарлък винаги е нормален, каквото и да си говорим всеки е искал да мине по-тънко. ;) Но има много нагли хора, които ме дразнят защото въпреки че са наясно че им даваш няма такава цена, не го оценяват и продължават да се пазарят. За такива Фостата :mhihi:
'73 2002 tii Golf #2719550
2x Alpine white E30's
-------------------------------------
The BMW 2002 tii VIN 2719550 was manufactured on July 3rd, 1973 and delivered the same day to the BMW dealer Zeiss & Schwärzel in Mannheim. The original colour was Golf, paint code 070.
The BMW 320i touring VIN EA91537 was manufactured on September 14th, 1990 and delivered on September 19th, 1990 to the BMW dealer Autohaus Bärwald in Lampertheim (Germany). The original colour was Alpinweiß 2 (Alpine White), paint code 218.
Изображение

ентусиаст
Аватар

Мнение от vlad0 » 29 Мар 2013, 10:41

alpina-ma6inata написа:Много се дразня някой като ми напише дай да ти дам ххх лева (на мястото на ххх си представете доста дървена оферта, която няма нищо общо с това което съм написал) и да идвам да го взимам.

:mhihi: що ги връщаш така хората те са тръгнали вече да го взимат и да те забравят :mhihi:

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E38 730dA 184Hp '00- Black Pearl :)
Мечтае да кара: X5 Le Mans :):):)

Мнение от ecko_becko » 31 Мар 2013, 10:33

dr.peshev написа:Важното е да не съм на загуба и купувача да е доволен!Най-добрата сделка е когато и продавача и купувача да се чувстват прее..ни!Само тогава цената е справедлива! :mhihi:

:yes: А и да не забравяме все пак цената на дадена стока е тази на която би се продала реално.... Губил съм, печелил съм това е риска на играта :mhihi:

(едит) А за тия дето се опитват по форумите да купуват на 50% и повече процента подбив споменати от колегата по горе нямам думи при мен обикновено просто остават без внимание... Разбира се в търговията втора ръка (а и не само) има коментар по цената но да се опитваш да извиваш ръце на някого не е коректно :ranting:

master of the force
Аватар

Мнение от alx » 01 Апр 2013, 0:16

Не се обиждам. Ама броя и третия като ми направи подобна оферта- начи просто толкова струва...
алекс
трабант 601с
разни други возила

старши ентусиаст
Аватар
Кара: комби
Мечтае да кара: Нещо с S мотор
Детайли за колата: N52B25

Мнение от Gqbriel » 02 Апр 2013, 9:56

alx написа:Не се обиждам. Ама броя и третия като ми направи подобна оферта- начи просто толкова струва...

Има нещо вярно...разбира се,3-та може да са гледали една и съща подобна оферта на споменатата цена :mhihi:

Не мисля,че трябва да се обиждаме,поне не и когато има някакъв довод за това.Ние също сме и ще бъдем от другата страта - малко лицемерно е да се обиждаш за нещо,което и ти правиш...
Вече едно е пуснал си предмет на цена Х и някой ти изтърсва ,абе те вече ги има за 50%Х - е в такъв случай моя отговор е - Като има ,за какво ми звъниш? :mhihi:

Ако разговора се води от мислещи хора винаги може да се постигне компромис ,който да удовлетворява и продавач и купувач,оставаме настрана тези ,на които това им е в кръвта и могат да продадат собствената Ти майка :mhihi:
bgpavlp написа:Ремапа е като морския пясък на Приморско, влезнели един път в г..а, чистене няма :D .
Сложиш ли един път ремап, после не ти се иска да го махаш.
екс:М47/м47Н/Н52б30/м52б28/н52б5

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата