Обиждат ли ви по-ниски оферти?

На братчеда на леля му на зетя й брат му се жени, не мога да избера с какъв цвят обувки да ходя на сватбата?? Помагайте!

Модератор: Общи модератори

Обиждат ли ви по-ниски оферти?

1. Да. В обявата съм написал колко искам и не искам да ми губят времето!
29
15%
2. Не, до 10% надолу е разбираемо
63
32%
3. Не, до 30% надолу е разбираемо
7
4%
4. Не, до 50% надолу е разбираемо
2
1%
5. Нямам проблем със всякакви оферти, аз си решавам на каква цена да продам
95
48%

Общо гласове : 196
старши ентусиаст
Аватар
Кара: 332mxi

Re: Обиждат ли ви по-ниски оферти?

Мнение от ogata » 25 Мар 2013, 23:50

90% от офертиращите тука не сме се събрали да забогатяваме.
Жалко, че 20% обаче го разбираме ;)
ИзображениеИзображение
http://www.injectorite.com http://www.klimacicite.com

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: чужди коли и жени
Мечтае да кара: две коли едновременно

Мнение от krumovvv » 25 Мар 2013, 23:52

Обидени зависи от цената каквато иска търговеца и цената която дава купувача.Този който продава му се вижда евтино този който купува му се вижда скъпо за колкото и да му го предлагаш.Ето преди известно време имах предложение за една стока която ми струва 400лв купувача директно ми предложи 200лв аз просто не го отразих.Защото това е голяма подигравка за мен след две седмици дойде друг човек с парите и отнесе стоката.Обичам да се пазаря това ми е в кръвта но в рамките на нормалното да не обида продавача
Изображение

Олдскул фен
Аватар
Кара: Строявайки пешеходците по тротоарит
Мечтае да кара: E34 + s62 ]:)

Мнение от justboy » 26 Мар 2013, 0:17

Да се обиждам чак, не, но определено ме дразнят разни такива индивиди, които примерно ми обясняват как ще ми дадат 500 лева за нещо, което съм пуснал на 700, а то реално струва 900, и как по този начин ще ме оттърват от стоката ми и как аз съм нагъл, че искам толкова много и как това, което продавам всъщност не е кой знае какво, почват и да му търсят забележките... Е, тогава се ядосвам, наистина... :mhihi:

Иначе е нормално да има коментар, я за покриване на куриерски, я колкото ей така за пазарлъка...
Изображение
E34, E38

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 26 Мар 2013, 0:50

Незнам може аз нещо да съм чешит, за пазарлък винаги съм отворен, но нещо не харесам ли човека няма да му дам стоката ако ще и двойно да ми дава. Така като продавах старата кола идваха да я гледат едни хора и викат да се пазарим ( те турци, та викам сега ще падне пазарлък), но като почнаха: Еми там на Горубляне има една червена... и не го дочаках и им казах че колата вече не се продава. После искаха да ми я плащат веднага, но вече беше късно. Да бяха говорили за колата която е пред нас, за цената и т.н., а те с българските номера ми излизат. (Без лоши чуства, едни от най-добрите ми приятели са турци)

Другото което пък ама грам не разбирам е: "Цена 8000лв, при бартер 10000лв". Е стоката не е ли същата? Няли ако си навит и ти на бартера значи другата стока ти е харесала, иначе за какво да я взимаш? А и друго, стоката която ти се предлага за бартера трябва да е на пазарна (или по-ниска) цена, не може като теб да се завишава щото е на бартер. Ако пък изкуствено вдигаме цената защото не искаме бартер, не е ли по-просто да си кажем "Без бартери".

Но в крайна сметка както всеки има право да иска каквато му дойде сума, така и други могат да предлагат и те каквито си искат оферти.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: BigBlockV8
Мечтае да кара: бангия с предно
Детайли за колата: Hemi 370 cu. in.

Мнение от Nickelback » 26 Мар 2013, 8:45

Най ми е забавно като продавам нещо уникално, дето я го има, я не в България и получавам мизерни оферти от хора дето дори не са си направили труда да проверят колко струва, камо ли дали го има налично някъде. И имат очи да ми се пазарят - пращам ги да си купят хляб от кварталната бакалия тогава :mhihi:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2
Изображение Изображение

"За тЕя пари има Е-шеесе" - форумна пословица.
Лето две и седемнаесто.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: F
Мечтае да кара: Самолет

Мнение от Е.Димитров » 26 Мар 2013, 9:15

Не ме обиждат разбира се,всеки сам си преценява как да постъпи в дадена ситуация и в крайна сметка цената се определя от пазара,та ако ще да е уникално,ако нещо е толкова уникално или ще намери добър пазар или няма да намери хич!
Всеки иска да продаде скъпо и да купи евтино-основният принцип на пазара,има някой който се мислят горките за тарикати и хитреят на дребно,но това не обижда мен,обижда самите тях и то само когато се правят на цигани,в смисъл ей така за спорта ,да свалят цената на даден артикул с 5 лева,който от своя страна цената му е свалена с над 50%.
Та така,няма обидна оферта,просто се пренебрегват подобни неща дето не бихте желали да коментирате.
По скоро би ме обидила някаква ненормално-висока цена на нещо,което е лустросано и вече в цената му се слага и сантиментална стойност,изразена в пари. :mhihi:

старши ентусиаст
Аватар
Кара: мфили

Мнение от cod-cdbp » 26 Мар 2013, 13:11

Дразня се на липсата на възпитание и култура.
Навремето звъни телефона, и още преди да съм казал Ало, чувам отсреща - Коментар по цената ще има ли ?. Червена слушалка. :twisted:
Е аджеба какво да прави човек с такива хора?
Иначе който иска да се пазари, нямам против.
Изображение

Потребител
Аватар

Мнение от Petrolhead » 26 Мар 2013, 13:31

рядко продавам каквото и да било, май повече ми допада да си складирам разни работи. както и да е.

купувам основно от познати, като съм напълно наясно с историята, цената и състоянието на стоката. наигравал съм се с форумни търговци и бизнесмени, така че или дребни неща до 50 лева или от проверен човек или ново.
така че май не се пазаря, колкото кажат толкова.
Последна промяна Petrolhead на 26 Мар 2013, 13:48, променена общо 1 път

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 2008 X5 30d
Мечтае да кара: M-power

Мнение от doncheff » 26 Мар 2013, 13:45

Едно нещо струва точно толкова, колкото би дал някой за него. И аз мога да си продавам Е39-ката за 120 000 лв. обаче като дават хората максимум 10 000 лв., значи толкова струва.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Kris » 26 Мар 2013, 16:35

doncheff написа:Едно нещо струва точно толкова, колкото би дал някой за него. И аз мога да си продавам Е39-ката за 120 000 лв. обаче като дават хората максимум 10 000 лв., значи толкова струва.

Sent from my iPhone 4S using Tapatalk

Еми тука с колегите се разбрахме и - Даваме ти 2000лв.

Или са ще кажеш, че ние не сме хора :mhihi:

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е34-столичанка в повече

Мнение от Манчев73 » 26 Мар 2013, 18:50

Nickelback написа:Най ми е забавно като продавам нещо уникално, дето я го има, я не в България и получавам мизерни оферти от хора дето дори не са си направили труда да проверят колко струва, камо ли дали го има налично някъде. И имат очи да ми се пазарят - пращам ги да си купят хляб от кварталната бакалия тогава :mhihi:

Sent from my GT-N7000 using Tapatalk 2

Чи кое е туй уникално нещо дет го има в Сан Диего,па не сме чували за него у Ел Пазарджик :mhihi:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: E36 Coupe & E46 Coupe

Мнение от djkita » 26 Мар 2013, 19:13

Мен пък ме дразни едно нещо - пише продавам я/продавам го спешно, и отдолу може и бартер за нещо по-ново,по-скъпо и т.н. Е нали е спешно, нали уж ти трябват пари ... :bang:
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: дизели
Мечтае да кара: по хубави пътища
Детайли за колата: прави фокуси

Мнение от ylaine » 26 Мар 2013, 20:07

Да ме обиждат чак не.. както казаха не съм госпожица :mhihi: Но понякога ме дразнят с наглостта си. Разбирам някой да ти каже - предлагам ти еди колко си пари и това е. Ти му казваш "не, мерси" и край на дискусията. Дори с 50% надолу да ми предложат го приемам като съвсем нормална оферта. Ама някои като почнат да ми обясняват, че такава кола (примерно) вървяла по-евтино или един къде си видели за еди колко си пари и че не мога да я продам за толкова пари и куп други цигании, тогава вече се дразня. И като ги питам "и защо тогава си губим времето?", се почва едно надменно обясняване и тарикатене.. Случвало се е, докато ми разглеждат колата и ми се правят на големи разбирачи и търговци, без да им казвам нищо да си затворя капака, заключа колата и да си се прибера. Гледат ме като застреляни :mhihi: Но като цяло мнението ми е, че обидна оферта няма. Обиден може да е начина, по който я предлагат. Все едно ти вършат услуга :mhihi:

ентусиаст
Аватар
Детайли за колата: - F10 535i LCI RWD daily
- V8 project... loading

Мнение от In_Memoriam » 26 Мар 2013, 20:52

Понякога не само ме обиждат, но и се нервирам супер много. Например пуснал съм за продажба нещо перфектно и трудно намиращо на пазара на цена под средната за него и получавам предложения от сорта на "колко ще ми платиш, за да го взема" :ranting: Или пък да започне някой да ми обяснява как едва ли не съм ненормален да му искам тази цена, и че няма да се намери кой да го купи. :help: Гласувам за номер 5 :yes:
Изображение

старши ентусиаст
Аватар

Мнение от Делян » 26 Мар 2013, 22:32

Абсолютно нормално е да има пазарлък, за всяко продавано нещо на обява в нета. Както аз като продавам, го имам предвид, така и когато купувам нещо очаквам да го има. Въпросът е всичко да става културно и в разумни граници. А те за мен са 10-20%. За такива отстъпки в цената е нормално да се попита, по-надолу вече става нагло. Ако ти се стори прекалено скъпа първоначалната цена, просто подминаваш, това не е твоята стока, няма нужда да се излагаш.

ПредишнаСледваща

Назад към Извън Темата