m43b18 гасне студена
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
m43b18 гасне студена
Колеги от една две седмици имам станен проблем с колата значи сутрин пали и веднага гасне. Няма значение дали натискам гаста или не пак си гасне. След това въртя втори път и колата пали като от ауспуха излиза един пушек все едно както когато е била задавена изфорсирвам я и оборотите заспиват и няма проблем. Също забелязах че в движение когато натисна педала на газта до долу колата забива муцуна и не иска да върви. Като го поотпусна леко и тръгва да ускорява. Това и на газ и на бензин го прави. Мисля че двата проблема са свързани понеже се появиха по едно и също време. Карал съм я на диагностика не дава грешки. От какво ли може да е според вас?
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
Re: m43b18 гасне студена
провери си маркуча след дебитомера да не е скъсан някаде и да дърпа паразитен въздух.може и стъпков мотор тои е за празния ход.
Маркуча е здрав ,а за стъпковия мотор си мисля че не от него понеже сутрин и с натиснат педал пак гасне ,а след като запаля оборотите са чук. възможно ли е да е от дебитомера нещо
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
защо не пробваш с диягностика може и да си каже какво я боли 

- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
Колеги четете малко де карал съм я на диагностика и нищо не излиза. Забелязвам че това с гасненето го прави само когато е студено времето ,но мен повече ме интересува това забиване при натискане на педала докрай от какво се получава понеже е много неприятно особенно при изпреварване.
От някъде ти смуче паразитен въздух. Аз смених почти всички маркучи и се оправи проблема - от времето се нацъфкват и може да е незабележимо , но си дърпа въздух и оказва влияние.
Има един маркуч за картерните газове , който влиза в ДИСА клапата провери и него , че е обвит в някаква шлауфка , а вътре моя беше яко цепнат и не се вижда
Успех !
Има един маркуч за картерните газове , който влиза в ДИСА клапата провери и него , че е обвит в някаква шлауфка , а вътре моя беше яко цепнат и не се вижда

Успех !
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
seimo написа:Колеги четете малко де карал съм я на диагностика и нищо не излиза. Забелязвам че това с гасненето го прави само когато е студено времето ,но мен повече ме интересува това забиване при натискане на педала докрай от какво се получава понеже е много неприятно особенно при изпреварване.
За проблема със "забиването" при натискането на педала можем само да гадаем, един от възможните решения - запушен катализатор. Един колега имаше същия проблем, смени катализатора с резонаторно гърне и проблема беше решен. Относно твойта забележка ..., има разлика от диагностика до диагностика. Ако е направена както трябва, би трябвало да открие какъв е проблема. Щом нищо не е открито значи няма проблем, а реално има. Успех!
Забиването не е от катализатора понеже го махах за проба че и мен ме съмняваше. Не е и от ламбда сондата че пробвах с друга. Възможно ли е да е дебитомер въпреки че на диагностика показанията са му в норма
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
еми значи не е дебитомер штом сичко му е в норми.
търси за паразитен вездух.

- baitun
- ентусиаст
-
- Кара: БМВ Е36
- Мечтае да кара: Е46 М3
При мен проблема беше следния: след като запаля оборотите падат и колата гасне. При подаване на газ за около 1-2 мин се оправяше. Свалих стъпковия мотор/колата е 97г/, който не е като при по-старите модели, почистих една пластинка с вд40, но не беше проблема в него. След като се огледах по-обстойно се оказа, че гофрирания маркуч от дебитомера към дроселната клапа е скъсан, малко изорибанд за проба и нещата се оправиха, после от колегата лавиатан за нов оригинален с отспъпка
и всичко вече е ок. Все пак си погледни дебитомера, ако има кой да ти даде за проба ще е най-добре.

Не е и от гофрирания маркуч днес го свалях за проверка. Въпроса е че на мен оборотите са си ми перфектни само при първото палене гасне и после всичко е ок. Ако смучеше въздух от някъде не трябва ли постоянно да играят. И най-интересното е че като е топло времето не го прави 

- rumencvetanov5713
- Потребител
-
- Кара: e36 M43B18
- Мечтае да кара: e36 m43b18 T
колега моята е по сащия начин мотора ми е м43б18 абсолютно едно към едно с твоите проблеми съм ако има развитие казвай че е ужас така всяка сутрин едно и също
Колега от самосебе си проблема няма да се оправи. А няма и кой точно да ти каже от какво е това. Нещата които оказват влияние са няколко.
При мен смучеше паразитен въздух и като смених всички маркучи , гофрето , ДИС-а клапата , почистих стъпковия мотор всичко се оправи. Премери си и дебитомера , както и ламбда сондата да си сигурен , че всичко е наред !
Една диагностика също ще е доста полезна !
При мен смучеше паразитен въздух и като смених всички маркучи , гофрето , ДИС-а клапата , почистих стъпковия мотор всичко се оправи. Премери си и дебитомера , както и ламбда сондата да си сигурен , че всичко е наред !
Една диагностика също ще е доста полезна !
Днес пак я карах на диагностика и излиза някаква грешка "knock sensor 2" което ще рече детонационен датчик. Обаче се чудя защо детонационен датчик номер 2 той на м43 не е ли само един. Колата е края на 94г произведена. Сега до няколко дни ще го сменя и ще пиша има ли разлика
26 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2