Пробно шофиране на Е60 2.0d
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
- Кара: E39 530D
Re: Пробно шофиране на Е60 2.0d
neonman написа:iceblast написа:Говори ни в числа. Колко харчеше едното и колко другото - градско и извън градско. Защото аз силно се съмнявам 520D да се доближи до 11-12 градско, еле пък до 14.
Добре , макар че не е това подходящата тема но ето :
520д , 163 кс ,ръчка , градско Сф - около 9 +-0.5л , извънградско : 4.4-5.5л/100
330д , 231 кс , ръчка , градско Сф -около10 +-0.5л, извънградско : 5.0-6.5 л/100 ( макар , че съм постигал и 4.6/100л с 3 човека и багаж , в продължение на 200км , движейки се с трафика !)
* 330д е по-лека от 530д с около 80-90кг - смяташ ли че това би оказало някакво влияние ?
* разходите са измерени по едни и същи маршрути !
* и двете коли са ремапнати !
* за 520ката вече няма как , но относно 330-ката мога да докажа разхода и по всяко време ( предполагам той ти е интересен )........при сериозен интерес , разбира се
Прав си, но не съвсем. Разликата между 30Д и 20Д е литър, но мужду 330 и 520 както е при теб, а между 520 и 530 отива на 1.4/100 по документи, в действителност може и още по голяма да е разликата. На извънградско е около 0.5/100. Ако колегата върти предимно градско, май ще го устройва по малкия разход.
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9602
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9593
http://www.auto-data.net/bg/?f=showCar&car_id=9932

- Anthony_J
- ентусиаст
-
- Кара: Е61 530xd, LCI
Никога не бих жертвал динамиката за да спестя 2-3 лв на 100 км.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Ами приеми, че за някои не е важно да ти набере със секунда по бързо до 100, отколкото да си върви нормално и да гори нормално
Иначе да пуснат от БМВ само 4 литрови мотори и всичко ще е перфектно нали? Да, ама не! Има си мотори според всеки вкус, според нагласи, разходи за гориво, поддръжка и т.н.
Аз карам моята 136 коня от почти 5 години, вярно с чип е, но ми стига вървенето и не мисля за по мощна
Успех на колегата с търсенето!

Аз карам моята 136 коня от почти 5 години, вярно с чип е, но ми стига вървенето и не мисля за по мощна

Успех на колегата с търсенето!

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Аз споделям моето мнение. За мен е важно да изпреваря бързо и да се прибера. От тази 1 сек може да ми зависи живота, а не от 2 лв на 100 км. Иначе си прав, всеки с разбиранията си. Аз гледам да карам само с ограниченията, но никога няма да си взема тежка кола под 230 к.с.
- Ivo_Borisov
- старши ентусиаст
-
Всичко е до нагласа колега, ти си мислиш че не можеш да изпревариш ако нямаш достатъчно мощност, аз например знам че нямам проблем с изпреварванията, ако са рискови просто изчаквам. 

- neonman
- младши ентусиаст
-
- Кара: е46
Ivo_Borisov написа:Всичко е до нагласа колега, ти си мислиш че не можеш да изпревариш ако нямаш достатъчно мощност, аз например знам че нямам проблем с изпреварванията, ако са рискови просто изчаквам.
Така е ... ако нямаш акъл в главата или трезва преценка и 500 кс може да не ти стигнат за изпреварване

if your car isn't scary - it's just not fast enough!
- Anthony_J
- ентусиаст
-
Не винаги всичко е до трезва преценка и нагласа. По пътищата става какво ли не. За мен е важно винаги като изпреварвам това да става максимално бързо, защото никога не знаеш какво ще е поведението на другите шофьори, включително и този, който изпреварваш. Много от тях нарочно дават газ за да те прецакат. Всеки сам си решава какво и как да го кара. Аз си имам мнение по въпроса, имам и 20 годишен опит зад волана на всякакви автомобили. За мен 2 лв/100 км не са абсолютно нищо, но за друг може да са цяло състояние. Ако тези 2 лв. са ми толкова важни, няма да си купя Е60, а някоя малка малолитражка, защото при Е60 определено не горивото е най-големия разход. Тъй че колегата сам да прецени кое му е приоритет и да взима каквото му е на душата. И ако ще тества 20д, моя съвет е да тества и 30д, пък след това да мисли.
- ///M_Martin
- Любимец на Кралицата
-
- Кара: F85 X5M , Race ///M GTR V10 S85
- Мечтае да кара: M3 CSL
Темата придобива друга посока но в крайна сметка нека автора да си направи извода кое е по-добро за него понеже той ще си кара колата а не ние-ние избор сме си направили вече.
Но мой съвет също е да пробваш и една 530д ей така за сравнение
Но мой съвет също е да пробваш и една 530д ей така за сравнение

Мерси за мненията на всички. Всеки от вас си има гледна точка, ясно е. Относно разхода - смятам, че разликата между двете мотора е към 5лв/100км градско. По принцип аз въртя повече градско, което би дало отражение на портфейла. И точно защото разходите за подръжка на този автомобил хич не са малки, може някой спестен лев от нафтата да отива за подръжката му.
Относно изпреварването - справям се чудесно с кола с 115к.с. (макар и доста по-лека от Е60), справял съм се и Тойота Айго (там наистина е трудно
). Все пак колите за които говорим не са Москвичите на нашите татковци, та да ни трябват 500м засилка за изпреварване.
Иначе на хората, които подкрепят по-големия двигател 530Д - няма голяма нужда да пробвам как върви 3.0Д, защото съм сигурен, че върви прекрасно, че се изпреварва сигурно, с динамика и дори самочувствие. Това е ясно като бял ден и вървенето на колата би ми харесала ужасно много!
Все още не съм сигурен кой двигател искам, просто клоня доста повече към 2.0Д, и както казах, че 3.0Д ще върви прекрасно, то бих искал да разбера колко върви 2.0Д и дали би ме устроило като вървене, динамика и развъртане на мотора. Което ни връща на началото на темата
Относно изпреварването - справям се чудесно с кола с 115к.с. (макар и доста по-лека от Е60), справял съм се и Тойота Айго (там наистина е трудно

Иначе на хората, които подкрепят по-големия двигател 530Д - няма голяма нужда да пробвам как върви 3.0Д, защото съм сигурен, че върви прекрасно, че се изпреварва сигурно, с динамика и дори самочувствие. Това е ясно като бял ден и вървенето на колата би ми харесала ужасно много!
Все още не съм сигурен кой двигател искам, просто клоня доста повече към 2.0Д, и както казах, че 3.0Д ще върви прекрасно, то бих искал да разбера колко върви 2.0Д и дали би ме устроило като вървене, динамика и развъртане на мотора. Което ни връща на началото на темата

- Anthony_J
- ентусиаст
-
Ами дано се намери някой колега да ти даде да тестваш 20д. Ако решиш да пробваш 30д автомат, LCI - може да го уредим лесно. Помисли си и за евентуална продажба в бъдеще, защото нямам идея какво е търсенето на такъв малък мотор при Е60.
- spower
- старши ентусиаст
-
- Кара: любимата ни марка да е първа ;)
- Мечтае да кара: римска колесница с М-пакет ;)
Със сигурност 2,0Д би се продала по лесно от 3,0Д предвид факта, че доста хора предпочитат комфортна возия, ниски данъци и застраховки, както и по-нисък разход и обслужване. В момента цените на 3000 куб. дизел са по-ниски от 2Д и това си има и обяснение, в Италия и Германия таксите и данъците на голямата кубатура са по-големи и в условията на криза се чистят от големите кубици с цел финансова ефективност 

Плей листа с видеа за ремонт на BMW Х3 F25:
https://www.youtube.com/playlist?list=P ... A1PWE6WpJt

- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
spower написа:Със сигурност 2,0Д би се продала по лесно от 3,0Д предвид факта, че доста хора предпочитат комфортна возия, ниски данъци и застраховки, както и по-нисък разход и обслужване.
И аз съм на това мнение.

Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
Точно това ме уведоми и моя приятел, на който възнамерявам да ми намери такава - повече търсене има в Италия на този двигател, заради разхода и съответните данъци/застраховки, съответно по-трудно ще се намери. Донякъде тези фактори могат да важат и тук - и в БГ на човек ще са му по-ниски данъците за 20Д (не че е чувствиетелна разликата де). Мислъта ми е, че пазар и за 2.0Д тук ще има.
Збравих в предишното мнение да добавя - ако имаш път към Пловдив пиши на лично и ще се разберем за пробно шофиране да видиш колко вървят 163 коня на 1580 килограма 

- sinbad0
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 520d
- Детайли за колата: 520d 177p.s. E60
Хаха гледам коментарите и виждам,че всеки гледа от собствената си гледна точка.
Не са само 5'те лева на 100км.,които ме накараха да си купя 520д....
Разликата между 520д и 530д в магазина беше 20000лв. в базовите цени.И понеже всеки си гледа от неговата гледна точка,в това число и аз,реших да си купя 520д.
Най интересната черта на "простия" човек е да мисли,че света се върти около него и неговите нужди и разбирания,и че неговия избор е най добрия!!!
Карам си 177к.с. + 36 000лв. екстри и се чувствам страхотно в София и по пътищата на България.
goppe ти си решавай какво искаш и не се притеснявай,какво ще кажат хората.
Не са само 5'те лева на 100км.,които ме накараха да си купя 520д....
Разликата между 520д и 530д в магазина беше 20000лв. в базовите цени.И понеже всеки си гледа от неговата гледна точка,в това число и аз,реших да си купя 520д.
Най интересната черта на "простия" човек е да мисли,че света се върти около него и неговите нужди и разбирания,и че неговия избор е най добрия!!!
Карам си 177к.с. + 36 000лв. екстри и се чувствам страхотно в София и по пътищата на България.
goppe ти си решавай какво искаш и не се притеснявай,какво ще кажат хората.
57 мнения
• Страница 3 от 4 • 1, 2, 3, 4