Нямам ток до бензиновата помпа

3-та серия ('91-'98)

Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: e36 325 convertible
Детайли за колата: e36 320
e36 325 convertible

Нямам ток до бензиновата помпа

Мнение от djbibo » 16 Мар 2013, 21:29

Колата я оставих както всяка друга вечер и след 2-3 дни отидох да я запаля (беше валяло предния ден), но нямах гориво. Замерих кабелите при помпата и нямаше ток. Бушон 18 беше здрав, но и при него нямаше ток. Смених релетата с работещи, но до помпата пак няма ток. До самите релета стига ток. Реших, че може компа да се намокрил и сложих стария, но и с него пак същото. Някакви идеи, какво да гледам или къде може да е проблема ? Наистина много странно! Колата не е мърдана, не е пипано нищо по нея и изведнъж спря :dunno:

РЕШЕН!

Както и предполагах някой от предишните собственици беше променял нещо по инсталацията на купето. Оставих на един много вещ чичко шунтира, няколко кабела от инсталацията на мотора (после ще пиша, кои цветове и за какво служат). Оказа се, че не съм имал хубава маса на мотора, пак заради тези кабели в купето и на двете екута на едно и също място бяха стопени пистите и датчик колянов вал, беше мъртвец. Направо се чудя как е вървяла тая кола :dummy:
Последна промяна djbibo на 07 Апр 2013, 9:05, променена общо 1 път
добавяне на фенове към фейбсук страница

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Re: Нямам ток до бензиновата помпа

Мнение от ///Mechov » 16 Мар 2013, 21:51

Много странна работа. Провериси исталацията да не би да има прекъване и също виж с мултицета кой потенциал ти го няма + ,- или и двата.

младши ентусиаст
Аватар

Мнение от txl » 16 Мар 2013, 23:40

djbibo написа:До самите релета стига ток.

Къде стига, на силовата или на управляващата верига? А какъв е двигателят?

кандидат ентусиаст
Аватар
e36 325 convertible

Мнение от djbibo » 17 Мар 2013, 1:38

Това за потенциалите не го знаех, но ще погледна утре. Но преполагам се губи +

Относно релетата, ток има преди 3-те релета (главно, помпа и другото не го знам за какво е). След тях не съм мерил, но до 18-ката ток няма, а на всички други бушоби има +

Също захранването за бушони нали трябва да идва само от + кабела, а не от буксата за купето и би трябвало щом + е сложен на бушони на всички бушони да има ток ? Или бъркам нещо >?

Потребител
Аватар
Кара: e36

Мнение от susko » 17 Мар 2013, 12:27

аз имах същия проблем и се оказа че трябва да се мери тока на помпата като вартиш да запали!
и на края смъкнах помпата и се оказа че е изгоряла!
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: кУлУлО

Мнение от ///Mechov » 17 Мар 2013, 13:08

Провери също самото реле като му сработиш бобината контактите обръщат ли и виж също самите розетки на релетата

кандидат ентусиаст
Аватар
e36 325 convertible

Мнение от djbibo » 18 Мар 2013, 18:38

Тия дни, ще сменя инсталацията на мотор-а, че и без това от доста време се каня и ще пиша !

кандидат ентусиаст
Аватар
e36 325 convertible

Мнение от djbibo » 24 Мар 2013, 2:27

Така малко развитие. Днес дадох релето на късо и помпата почна да върти (явно сиганала, който трябва да пусне релето ми се губи). Помпата вдигна налягане, но дюзите и бобините не работят. Говорих с един колега, каза, че е възможно датчика на коляновия вал да не работи (замерих го по пиновете от аутодата и вместо 1000-1400 ома даде над 2600-3600) и колата затова да не дава ток на помпата, дюзите и бобините. Това възможно ли е ? Не трябва ли в такъв случай да вземе инфо от разпределителния вал ? Също ако датчика ми се беше развалил в движение, колата не трябваше ли да спре ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 24 Мар 2013, 8:31

Ако не работи даатч. на к.в. би трябвало даработи помпата и дюзите,а да не дава ток на бубините.Смени инсталацията и пробвай компа на др. кола

кандидат ентусиаст
Аватар
e36 325 convertible

Мнение от djbibo » 24 Мар 2013, 11:53

Сложил съм твоята инсталация, имам две Еку-та и с двете едно и също. Може ли нещо по инсталацията в купето да е пипано ?

младши ентусиаст
Аватар
Кара: е36 320
Мечтае да кара: м3

Мнение от bavar4o.70 » 24 Мар 2013, 12:33

Не вярвам инсталацията на купето да е проблем,но е възможно да няма захранване на еку-то.Трябва да видиш ел.схемата,като дадеш на контакт ,на кой пин трябва да дойде захранването на еку-то и да замериш,дали има!Да не би купето да има имобилайзери или аларми неизрязани докрай?

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Мар 2013, 13:53

djbibo написа:Така малко развитие. Днес дадох релето на късо и помпата почна да върти (явно сиганала, който трябва да пусне релето ми се губи). Помпата вдигна налягане, но дюзите и бобините не работят. Говорих с един колега, каза, че е възможно датчика на коляновия вал да не работи (замерих го по пиновете от аутодата и вместо 1000-1400 ома даде над 2600-3600) и колата затова да не дава ток на помпата, дюзите и бобините. Това възможно ли е ? Не трябва ли в такъв случай да вземе инфо от разпределителния вал ? Също ако датчика ми се беше развалил в движение, колата не трябваше ли да спре ?

Колега, това мерене на омове е валидно ако ДМЕ е Бош и датчика е бобина, а не датчик на Хол- в този случай, наистина в аутодатата има някакви стойности, с които общо взето нищо не диагностицираш. В твоя случай аз бих се насочил към датчик на разпределителният вал. ;) Имай в предвид, че има доста гадни комбинации- дефектирал на колянов, дефектирал на разпределителен, дефектирали и двата, някой от тях е изправен, но дефекта е в буксата, имал съм случай и датчиците и буксите и накрая направих нова инсталация и на двата и проблема се реши. ;)

ентусиаст
Аватар
Кара: яки шестаци...

Мнение от EnimEn » 24 Мар 2013, 14:41

колата с какъв мотор е и коя година е?
Изображение
Read the fuckin` MANUAL!!!
Never took this road before... destination unknown!

"Good drivers,Just drive!"

кандидат ентусиаст
Аватар
e36 325 convertible

Мнение от djbibo » 24 Мар 2013, 14:54

Ще видя дали ЕКУ-то има захранване. Двигателя е м50б25 ванос с Бош.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 24 Мар 2013, 15:23

djbibo написа:Ще видя дали ЕКУ-то има захранване. Двигателя е м50б25 ванос с Бош.

2600-3600 са доста големи стойности. Освен това ме смущава и факта, че се менят- това говори за проблем в буксата на датчика.

Следваща

Назад към E36