Тресене на волана и предницата.
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- ivopicha
- ентусиаст
-
- Кара: BMW E61 530D
- Мечтае да кара: BMW 760Li
- Детайли за колата: сива, 06.2004 г.
Тресене на волана и предницата.
Здравейте маниаци! Имам проблемация с моята Е36. Като карам в права посока всичко си е ок. Обаче ако взема да изпреварвам някой и като почна да се прибирам в моята си лента и започва едно тресене на волана и на предницата. Погледнах я в канала, но не ме усъмни нищо. Може би трябва да се вдигне на подемник и така да се види. Вие имате ли идея от какво може да е? Не съм сменявал нищо по колата от почти 7 години и до месец и нещо всичко си беше ОК.
- Dirty M5 driveR
- старши ентусиаст
-
- Кара: the real 5er
- Мечтае да кара: 0:00h. at La Sarthe
Re: Тресене на волана и предницата.
Трябва да отидеш на диагностика на ходовата част. Ако има нещо за смяна (а то ще има, ако наистина 7 години нищо не си правил) да се смени и да се регулира. Ако проблема не се реши, се гледат гуми и джанти за кривини.
- koleto_78
- младши ентусиаст
-
- Кара: E61 530dA '04
От шарнири е.За 7 години си шампион.
- u`F`o
- ентусиаст
-
- Кара: внимателно
- Мечтае да кара: самолет
А от 7ем години колата карал ли си я?
Питам, щото ми е интересно колко правиш на година, та да не сменяш нищо.
Иначе по темата, диагностика ходова част. Може и от гумите да е, ако са стари...

Иначе по темата, диагностика ходова част. Може и от гумите да е, ако са стари...
- ivopicha
- ентусиаст
-
Не я карам толкова много. Имам по 12-13к на година.Проблема е , че в града ни няма читава диагностика. Но ще намеря някъде.
- Gancho
- младши ентусиаст
-
- Кара: Е61 530 Д/ Е34 525 тдс
- Мечтае да кара: M6 разбира се
Външните шарнири на носача са ти заминали.Сменят се чрез избиване и набиване на хидравлична преса.Не са скъпи(по 25-30лв/бр.)Често срещан проблем при нашите коли и улици.
- bebcho__
- младши ентусиаст
-
- Кара: грозно е36 купе
- Мечтае да кара: настрани с около 200
ivopicha написа:Не я карам толкова много. Имам по 12-13к на година.Проблема е , че в града ни няма читава диагностика. Но ще намеря някъде.
в търново неможе да няма

- Диан
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E60
- Детайли за колата: 523i 06'
- madrus
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E 60 - 218 ка
- Мечтае да кара: V 10 5.0
Във велико Търново при Данчо в СБА , той е един от най-добрите по предниците . Препоръчвам ти го 

- ivopicha
- ентусиаст
-
Малко да изровя темата от архива. Не съм правил нищо по предницата все още. Пак си го прави същото с разликата че се намалява скороста при която започва да тресе. Преди беше на 140, сега е към 80 км/ч. Днес вдигнах предна лява гума с крик на един канал и един майстор взе да клати гумата. Нямало нищо нередно по шарнирите и по рейката. Като повдига и спуска гумата се чувало чукане в амортисьора. Като си сложа ръката на тампона горе в коша се усеща чукане.Възможно ли е от амортисьора да е проблема?
- 00700
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 318i, sedan, 11.97
ivopicha написа:Малко да изровя темата от архива. Не съм правил нищо по предницата все още. Пак си го прави същото с разликата че се намалява скороста при която започва да тресе. Преди беше на 140, сега е към 80 км/ч. Днес вдигнах предна лява гума с крик на един канал и един майстор взе да клати гумата. Нямало нищо нередно по шарнирите и по рейката. Като повдига и спуска гумата се чувало чукане в амортисьора. Като си сложа ръката на тампона горе в коша се усеща чукане.Възможно ли е от амортисьора да е проблема?
Може само да се гадае. Почни по метода на изключването. Амортисьора, за мен е малко вероятно да е той. Маслен или газов е. По-вероятно за мен е да е от някои шарнир- малък-голям, ляв-десен. Успех!
- ivopicha
- ентусиаст
-
Проблемната част е локализирана- външен шарнир на ляв носач. Ще сменя и двете биалетки, защото тампоните им заминали. Утре ще я вкарам в бокса и ще действам. Само да попитам- носача може би да се свали без да свалям амортисьора?
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
Смени и десния шарнир не се циганете, за 7 години ако тва ти е подръжката по колата незнам. Вярно е, че е36 са изключително здрави от към окачване и не са лигави коли ама бива ли...
- HowDouWantit
- младши ентусиаст
-
ivopicha написа:.... Не съм сменявал нищо по колата от почти 7 години и до месец и нещо всичко си беше ОК.
b00st написа:Смени и десния шарнир не се циганете, за 7 години ако тва ти е подръжката по колата незнам. Вярно е, че е36 са изключително здрави от към окачване и не са лигави коли ама бива ли...
7 са били преди 2 години

18 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2