Проблем с работата на бензин м42б18
Модератори: vld, bum_bum, ///Leonix, Технически модератори
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
- boywalking
- младши ентусиаст
-
- Кара: е39
- Мечтае да кара: E38
Проблем с работата на бензин м42б18
Колеги пускам нова тема, защото предната се разводни много, много проблеми, други хора се включиха с техните проблеми... така, че накратко:
Преди 3 седмици сменям гарнитура на капака на двигателя (Victor Reinz, заедно с О-уплътниенията за свещите) освен гарнитурата съм намазал и със силикон за гарнитури на Bison. Два дни след това когато запаля колата на бензин, започва да тресе да подскачат оборотите от 500 до 1000, пърпори от ауспуха и мерише страшно на бензин и дим (богата смес), като изфорсирам двигателя няколко пъти - хвърля страхотен дим и смрад на газове, но при потегляне в ниските не върви добре колата - няма мощност, забива муцуна като подам малко повече газ, но като позагрее се пооправя, но пак не е както преди. 1 седмица след смяна на гарнитурата свалих колекторите и прегледах всички маркучи - напуканите смених, навсякъде съм изчистил сглобките с маркучите, скобите също. Стъпковия мотор и клапите на колектора съм почистил с Carborator Cleaner, и на стъпковия мотор съм капнал няколко капки масло, заради клийнъра, понеже той изсушава. След тази манипулация колата работи перфектно точно за 1 ден, от следващия - пак същата работа.
Гофрирания маркуч на дебитора е здрав, всички скоби са затегнати и от никъде не смуче въздух, защото когато обърна колата на газ - работи перфектно, дори и да не е загряла. Проблема го прави само на бензин и то докато е студена!!!
Преди 3 седмици сменям гарнитура на капака на двигателя (Victor Reinz, заедно с О-уплътниенията за свещите) освен гарнитурата съм намазал и със силикон за гарнитури на Bison. Два дни след това когато запаля колата на бензин, започва да тресе да подскачат оборотите от 500 до 1000, пърпори от ауспуха и мерише страшно на бензин и дим (богата смес), като изфорсирам двигателя няколко пъти - хвърля страхотен дим и смрад на газове, но при потегляне в ниските не върви добре колата - няма мощност, забива муцуна като подам малко повече газ, но като позагрее се пооправя, но пак не е както преди. 1 седмица след смяна на гарнитурата свалих колекторите и прегледах всички маркучи - напуканите смених, навсякъде съм изчистил сглобките с маркучите, скобите също. Стъпковия мотор и клапите на колектора съм почистил с Carborator Cleaner, и на стъпковия мотор съм капнал няколко капки масло, заради клийнъра, понеже той изсушава. След тази манипулация колата работи перфектно точно за 1 ден, от следващия - пак същата работа.
Гофрирания маркуч на дебитора е здрав, всички скоби са затегнати и от никъде не смуче въздух, защото когато обърна колата на газ - работи перфектно, дори и да не е загряла. Проблема го прави само на бензин и то докато е студена!!!
Жената е нежна струна, просто трябва да знаеш как да я опънеш...
- Vampi
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: си Купето с Усмивка на лицето
Re: Проблем с работата на бензин м42б18
а като сглобява колектора сети ли се да капнеш малко силикон м/у горната и долната част ?

Клапанът за празния ход ("стъпковият" мотор) не се смазва след почистване, това действие напълно обезсмисля предходното чистене. Мазното събира прахоляк от минаващия въздух и ефективно отново запича клапанчето за кратко време.
- biser_316
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: 316 компакт
сгласен съм с колегата по-горе jdl няма смисал от почистването след като си сложил масло. 

- boywalking
- младши ентусиаст
-
Vampi написа:а като сглобява колектора сети ли се да капнеш малко силикон м/у горната и долната част ?
Разбира се!
Колата ако не съм я карал 2 дни, като я запаля сутрин на по-хладничко, едва се форсира и тресе като стар дизелък....
p.s.
Дюзите са чистени на ултразвук преди 3-4 месеца, сменени са им гумичките + някакви маркучета към тях от бензиновите тръби.
Но едва ли е от дюзите щом се пооправя колата като позагрее... ?
Кажете какво да гледам утре почивния ден...
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
- Кара: M42 POWER
на 4 цилиндъра ли работи
- boywalking
- младши ентусиаст
-
petio_bmw 318is написа:на 4 цилиндъра ли работи
Да на 4, но като че дава богата смес за да се дави и да пропушва при палене и да мерише яко на бензин от ауспуха(много повече от нормалното)... Ако я запаля на газ (обикновена газова) дори и да е студена - работи перфектно !!!
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
дебитомер или ламбда сонда,след като мирише на бензин ,няма какво друго да е щом на газ си работи
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Пробвах да откача дебитомера и да запаля колата, веднага вдига 2500 оборота и там седи, и като подам газ, пърпори и дигне със 100 оборота и не мърда.... Отписваме го като вариант...
- vladi_a_i
- костинбродчанин
-
- Кара: е60 530д
- Мечтае да кара: М3 Компакт
- Детайли за колата: Няма много...
Виж колега температурния датчик на главата,който дава инфо на Компа за количеството гориво...
БМВ и пак БМВ и пак БМВ...БМВ
- b00st
- User
-
- Кара: 330XD
- Детайли за колата: the silent power
vladi_a_i написа:Виж колега температурния датчик на главата,който дава инфо на Компа за количеството гориво...
Този почти не се скапва, но може да закачиш за диагностика. Ако не покаже нищо замери си TPS, стъпковото, дебитомера и въпросния сензор.
Колега това, че колата рботи на гас е мн хубаво и следователно проблема ти е някъде от горивната с-ма. тези като са ти чистели диузите да не са ги прецакали ? виж и вакумния регулатор. това със забиването на муцунат и играенето на обороти съм го вждал при проблемна горивна помпа но тогава сместа не е богата
- stormrider
- младши ентусиаст
-
- Кара: БМВ М44Б19
- Мечтае да кара: Imperial Tie Fighter
- Детайли за колата: Стара баба с тояжка
това със забиването на муцунат и играенето на обороти съм го вждал при проблемна горивна помпа но тогава сместа не е богата\
Също датчик разпределителен вал
Също датчик разпределителен вал
С много любов към децата!
- boywalking
- младши ентусиаст
-
Как да разбера дали е от бензиновата помпа ? (винаги е имало достатъчно бензин, никога не е оставала на сухо)
- petio_bmw 318is
- ентусиаст
-
може и пружината на дебитомера да е олабила,кво като си го откачал,замери го с мултицет или пробвай с друг,няма да е помпата според мен
20 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2