Активиране на FDC за всички Е60тки.
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Re: Активиране на FDC за всички Е60тки.
laviatan написа:От вчера съм с чип. Колата вече е друга . Бях малко скептичен към чипосването на 3,0 бензин атмосферка , но резултата надмина очакванията ми![]()
Сега тия дни ще се занимая с FDC-то
Колега, би ли споделил повече детайли за чип-а? Мощност и тяга преди и след, къде ти направиха колата, цена, гаранции, прави ли някаква допълнителна подготовка за преди тунинга и изобщо каквото се сетиш, че е интересно и полезно. За да не цапаме тая тема, може и в viewtopic.php?f=116&t=262340&p=3382017&hilit=%D1%87%D0%B8%D0%BF#p3382017
Продавам:
18" Джанти за Е46 и Е85 - viewtopic.php?f=132&t=293507
- da6ip
- старши ентусиаст
-
- Кара: баничарка с компресор
iceblast написа:По-скоро по-ниско ниво на оборудванеРеално ако нямаш допълнителни бутони нямаш нужда от Can High и Low, по които реално се пренася комуникацията, когато активираш FDC-то.
Според мен лесно може да се сложи този модул при колеги, които го нямат и да се прокарат 2 жици за КАН комуникацията и след това в модула да се окъсяват 8 и 10 пин за да се активира спорта.
Ок ясно. Аз мислех че им липсва цялата функция. Но ако липсва само буксата, а не самата функция, тогава е разбираемо.
Space, pace and grace. www.more-to-come.com
Ами то е поредица от функции, които се активират и предават по КАН, т.е. от модулчето в централната конзола тръгва всичко, то изпраща сигнала, а реално на други места настъпват промените.
- pepsin
- младши ентусиаст
-
- Мечтае да кара: Луноход
Здравейте,колеги
Бихте ли ми дали по-подробна информация за материалите и какво е необходимо ,за да се активира FDC(спорт).Аз съм собственик на Е60,но за съжаление нямам този бутон,а страшно много ми се иска да го имам.
Бихте ли ми дали по-подробна информация за материалите и какво е необходимо ,за да се активира FDC(спорт).Аз съм собственик на Е60,но за съжаление нямам този бутон,а страшно много ми се иска да го имам.
- laviatan
- старши ентусиаст
-
- Кара: Всичко що е BMW , баничарки
- Мечтае да кара: M1
pepsin написа:Здравейте,колеги
На 1-ва страница има подробно обяснение допълнено после от колегите

AUTO MOTOR PARTS GROUP LTD
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
Фирмата е специализирана за марката BMW .
ПОРЪЧКА НА ОЕМ ЧАСТИ ОТ БМВ ГРУП. ГОЛЯМА НАЛИЧНОСТ НА СКЛАД.
КАЧЕСТВО, КОРЕКТНОСТ, БЪРЗИНА - ВСИЧКО ЗА БМВ НА ЕДНО МЯСТО !
Обекти: Магазин и склад - София ул. Антим I 61 / склад ул. Антим I 63
ОБЯВИ В БМВ ФОРУМ : ЛИНК 1 / ЛИНК 2
Проверка история автомобил: http://www.automotorpartsgroup.bg/
Тел.: 0700 70 775
Facebook: https://www.facebook.com/AutoMotorPartsGroupLTD
E-mail: sales@automotorpartsgroup.bg
Понеделник - Петък от 9,30-17,30 часа / Събота от 10,00-14,00 часа
- pepsin
- младши ентусиаст
-
Малко не сам съгласен с колегите,че ако е италианка няма да има тази екстра.Но твърде възможно е да е и така.Тук има много можещи и знаещи колеги,нека изказват мнение по тема та,ще сам благодарен на всички колеги ако дадат съвет как да се инсталира свърже,този спорт.При положение,че нямаш буксата за него,а имаш само тази малката за ДСЦ то
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
От няколко дена следя с огромен интерес темата, благодаря на iceblast за доброто обяснение. Преди малко си купих необходимите неща, разглобих всичко без никакви проблеми, свързах го. Обаче нищо не се превключа
Замерих копчето, защото си викам че може да е развалено, но не е - отваря-затваря при натискане. Колата ми е e60 2004 530d. Някой някакви препоръки.
П.С. Копчето трябва ли е да е определени ампери и волти?

П.С. Копчето трябва ли е да е определени ампери и волти?
Като вкараш кабелчета на пин 8 и 10 и ги докоснеш за секунда трябва да сработи! Копчето е найс ту хев, и е просто един прекъсвач, който затваря веригата.
- mupoo
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW E60 530D '04
Хайде и на мен честито червено копче
Вървенето настина е различно и осезателно по-добро 

- pepsin
- младши ентусиаст
-
Много интересно при едни има тази букса,а при други я няма,за съжаление,при мен я няма.Три пати разглобяхвах таблото,но само и единствено има тази малка та букса която е за дсц то
pepsin написа:Много интересно при едни има тази букса,а при други я няма,за съжаление,при мен я няма.Три пати разглобяхвах таблото,но само и единствено има тази малка та букса която е за дсц то
За да имаш тази букса освен DSC(DTC) трябва да имаш поне една от следните екстри подгрев седалки, обдухване седалки, комфортни седалки, спортни седалки, активни седалки, парктроник, задна щора, ел.регулиране на волана.
pepsin написа:Здравеи колега,значи от всички те тези работи дето си ги изброил за да се активира спорта,аз имам само ДСЦ то.Не знам дали си отварял стоика та на ДСЦ то но зад копче то дсц имам платка с 4 бр. крачета,и две празни.На тези две празни крачета,ка то я обарна има друго копче до ДСц то,но когато сглобя стоика та на копче то отван го няма.Както и да е,сега ме интересува какво ми трябва,за да активирам този спорт,при положение,4е нямам друго освем ДСЦ то,и отзад съм с малка букса,дали въобще може да се активира,ще сам благодарен на всеки отговор
За да се активира FDC при колегите, които нямат тези екстри и съответно нямат тази централна конзола с бутони е необходимо нейната подмяна с такава. Можете да я вземете и втора употреба, но трябва да премахнете излишните бутони от нея. Т.е. да ви остане само DSC(DTC) бутона. Сигнала от бутона SPORT(свързването на пин 8 и пин 10) конзолата изпраща като сигнал по CAN на колата.
Вие нямате нужните права за да сваляте прикачени файлове.
- bmwpt
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: BMW 530d E60
- Мечтае да кара: Всички BMW-та на този свят
Искам да попитам при ръчна скоростна кутия може ли да се активира това копче и дали става при коли с професионална навигация ? 

- pepsin
- младши ентусиаст
-
Здравеи те.Някои желаещ колега от София които да ми помогне с/у заплащане да си активирам ФДЦто(спорта) по схема та която колега та по горе е пуснал???????????????????????
- sandini
- младши ентусиаст
-
- Кара: 2004 530i, 6MT
- Мечтае да кара: all M cars
Продавам: