Съвет за предно стъкло

7-ма серия ('95 - '01)

Модератори: Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори

Потребител
Аватар
Кара: куди на плувка
Мечтае да кара: некви М - ки

Съвет за предно стъкло

Мнение от chezari » 23 Мар 2013, 10:11

Колеги моля за съвет. Спукано ми е предното стъкло и трябва да го сменям. Може ли втора употреба. Ако някой има предложения да пише ЛС. Или ако е ново къде е най тънко(за София). мерси предварително :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: 730 d
Мечтае да кара: X5

Re: Съвет за предно стъкло

Мнение от mpp82 » 23 Мар 2013, 11:09

Питай колегата "Дафшир" и той има такъв проблем,снощи говорихме че има някакви варианти.

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: E30
Мечтае да кара: E30

Мнение от Beamerdriver » 23 Мар 2013, 11:42

В кобра могат да ти го сменят,на мен са ми лепили стъкло, и нямаше проблеми обаче беше отдавна сега тука чета темата на колегите ,не бих ползвал услугите им пак
http://www.bmwpower-bg.net/forums/viewt ... 8&start=15

има и едни мустанг ,не знам нищо за тях
http://infojoker.bg/cgi-bin/index.pl?_s ... 0%9B%D0%90
Успех
39470

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 725tds

Мнение от emo_ch » 23 Мар 2013, 13:17

Аз на предното стъкло имам шупла. Преди време се обаждах на Кобра да ги питам какво предлагат. Казаха ми, че имат китайски, които са без сензор за дъжд за около 160-180 лв. (не помня точно колко беше), както и словенски със сензор но цената им била към 400-500 лв. Китайските са на добра цена, но съм чувал, че били калпави и криви и след монтаж протичали, а и не знам дали имат нагреватели за чистачките. Някой има ли опит с такива.

Шуплата не е голяма - около 3-4 см. и не се разраства. Чудех се дали да не я лепя. Можели да кажете дали си заслужава и ако да къде има добри майстори за това в София.

Ще съм благодарен на всички, които споделят опит.

Потребител
Аватар

Мнение от chezari » 23 Мар 2013, 13:27

emo_ch написа:Аз на предното стъкло имам шупла. Преди време се обаждах на Кобра да ги питам какво предлагат. Казаха ми, че имат китайски, които са без сензор за дъжд за около 160-180 лв. (не помня точно колко беше), както и словенски със сензор но цената им била към 400-500 лв. Китайските са на добра цена, но съм чувал, че били калпави и криви и след монтаж протичали, а и не знам дали имат нагреватели за чистачките. Някой има ли опит с такива.

Шуплата не е голяма - около 3-4 см. и не се разраства. Чудех се дали да не я лепя. Можели да кажете дали си заслужава и ако да къде има добри майстори за това в София.

Ще съм благодарен на всички, които споделят опит.

Колега за лепене сградата на "нова тв" зад магазина на фиат на партера има добъл майстор около 70 лв. ще ти излезе. При мен обаче пукнатината е много стара ине става.
Изображение

кандидат ентусиаст
Аватар
Кара: е38
Мечтае да кара: вече не мечтае
Детайли за колата: е38 728iA

Мнение от 4i4o Mitko » 23 Мар 2013, 17:13

Аз смених спукано предно стъкло с такова втора употреба и си е ок :yes: Единствено после се налага закупуване на специфично "тиксо" за сензора за дъжд (ако имаш) и всичко е 6 ;)

младши ентусиаст
Аватар
Кара: Е38 V8 bi TURBO & Е34 М52
Мечтае да кара: http://www.youtube.com/watch?v=8VOULfir ... re=related

Мнение от Дифашир » 24 Мар 2013, 11:23

[quote="mpp82"]Питай колегата "Дафшир" и той има такъв проблем,снощи говорихме че има някакви варианти.[/quote

:roll: ами аз ..... пукнаха ми предното стъкло и сега ще го сменям.Имам познат който има ....не сервиз ами .... ателие ли нз. как да го кажа и ми предложи китайско за 160 лв.или нещо такова и Pilkington за 580 лв. някъде ,за който съм чувал че най-много се доближават по качество до оригиналните.Но и двете не са фотосоларни а за сензора за дъжд трябва да се лепи моя мисля от старото стъкло.Ама аз нали не мога да търпя нещо да ми куца и да е различно от заводското намерих за около 700лв. оригинално но се оказа че не е фотосоларно във Дару било същото към 1000.Обаче моето оригинално е фотосоларно с подгрев и сензор и струва 1500 може и 1500+ в Дару ново,но един приятел има магазин за части главно за бмв и ми го достави на по-тънка лайсна ,даже вчера ми се обади че е дошло.И тоя моя човек монтажиста каза че оригиналното има залепен сензора за стъклото и се закобчава само елетрониката.Вчера го питах това момче с магазина дали се вижда сензор и каза,че има но като го видя с очите си мога да дам по-голям коментар.Декоративната лайсна от горе е към 40 лв. оригинална ,за алтернативна не съм запознат ... мисля че е смешно една чанта пари за стъкло и после китайска лайсна за 10,20 лв. разлика ... и така.

Потребител
Аватар

Мнение от chezari » 01 Апр 2013, 17:24

Да споделя решението 180 лв. уж хубава китайка (изглежда добре със соларна лента, не криви) със сензор и отопление + монтаж. Сервиза е в Люлин ако някой го интересува пращам линк. :bchug:
Изображение

младши ентусиаст
Аватар
Кара: e38

Мнение от Disasterr » 07 Апр 2013, 19:24

Аз си взех от една англичанка на части оригинално стъкло за 50 лв. Според мен това е по добрия вариант отколкото китайче.

старши ентусиаст
Аватар
Кара: Е39М54В30

Мнение от zvetiko » 08 Апр 2013, 16:45

Disasterr написа:Аз си взех от една англичанка на части оригинално стъкло за 50 лв. Според мен това е по добрия вариант отколкото китайче.

Напълно съм съгласен. Преди години ми се счупи предното стъкло и го смених с турско, което се надраска от чистачките след няколко месеца. После го смених с оргинално втора ръка и бях много по-доволен.

Назад към Е38