Е60 525d pre-facelift махане на катализатор
Модератори: Atsalov, Ilko Ivanov, mad_presley, Технически модератори
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2
Е60 525d pre-facelift махане на катализатор
Колеги здравейте,
търсих с търсачката и намерих много противоречиви отговори за катализатора на Е60ката.
Въпроса ми е следния,след премахване на катализатора,какво става с ДПФ филтъра и като цяло работата на колата,грешки по системата и пр.
Ще ви бъда благодарен,защото за начало искам да махна само катализатора,след време ще махна и ДПФ филтъра и евентуално чип.
Колата е 05/2005 година.
Поздрави!
търсих с търсачката и намерих много противоречиви отговори за катализатора на Е60ката.
Въпроса ми е следния,след премахване на катализатора,какво става с ДПФ филтъра и като цяло работата на колата,грешки по системата и пр.
Ще ви бъда благодарен,защото за начало искам да махна само катализатора,след време ще махна и ДПФ филтъра и евентуално чип.
Колата е 05/2005 година.
Поздрави!
Re: Е60 525d pre-facelift махане на катализатор
Колеги,никой ли не е махал катализатора без ДПФ-а да сподели резултати?
- emoo
- младши ентусиаст
-
- Кара: BMW 745D
- Мечтае да кара: M-5
Днес си махнах катализатора и дпф колата страшно много се отпуши няма грешки след като ти я изключат софтуерно
При мен също ги няма. Ако не разкараш ДПФа много по бързо ще се задръсти.
- PECO78
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: M3
дава грешка веднага трябва да се преинсталира почва много да пуши и става много шумна
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
един по един започнахте да ги махате а 

- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'
VRPerformance написа:един по един започнахте да ги махате а
А не трябва ли?
- VRPerformance
- ентусиаст
-
- Кара: Дизели
aaaa аз като казвах да ги махате,излязох лошия 

- s.nikov
- кандидат ентусиаст
-
- Кара: E39 - М57 - 01'
- Мечтае да кара: Shelby GT500 - 67'

- El Diablo
- старши ентусиаст
-
- Кара: E70
Колеги здравеите, става дума за 2.0д 163 кс, ДПФ беще премахнат отдавна, както физически така и психически от колата
Махнах и катализатора преди дни /в едно кюмбе са ДПФ и катализатора - тои беше 3-4 пръста само/ и колата върви още повече, харчи си екстра, ама като е запалена колата си пуши като от клипа по-долу, в движение като я ръчкам не виждам да пуши, ама на място си пуши като от клипа с Х5-та.
Това за вас нормално ли е, някои колеги ми казаха че било нормално? Става дума за е90, гледам кюмбето на е90 и е70 е еднакво дпф и катализатора са в едно тяло, а по спомен в е60-та бяха 2 кюмбета отделни ако има значение де..
Ето го клипа, по същият начин. Ако е нормално мен не ме притеснява, нито очаквам да спре да пуши при положение че ДПФ и катализатора са премахнати
Просто да не би да има някаква друга причина
http://www.youtube.com/watch?v=zY6Qt__RMzY

Махнах и катализатора преди дни /в едно кюмбе са ДПФ и катализатора - тои беше 3-4 пръста само/ и колата върви още повече, харчи си екстра, ама като е запалена колата си пуши като от клипа по-долу, в движение като я ръчкам не виждам да пуши, ама на място си пуши като от клипа с Х5-та.
Това за вас нормално ли е, някои колеги ми казаха че било нормално? Става дума за е90, гледам кюмбето на е90 и е70 е еднакво дпф и катализатора са в едно тяло, а по спомен в е60-та бяха 2 кюмбета отделни ако има значение де..
Ето го клипа, по същият начин. Ако е нормално мен не ме притеснява, нито очаквам да спре да пуши при положение че ДПФ и катализатора са премахнати

- netmurder
- старши ентусиаст
-
- Кара: ше E60 530dА
El Diablo написа:Колеги здравеите, става дума за 2.0д 163 кс, ДПФ беще премахнат отдавна, както физически така и психически от колата![]()
Ето го клипа, по същият начин. Ако е нормално мен не ме притеснява, нито очаквам да спре да пуши при положение че ДПФ и катализатора са премахнатиПросто да не би да има някаква друга причина
Колега и аз съм без катализатор, а ДПФ изобщо съм нямал никога

Веднъж БМВ, Винаги БМВ!!!
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
netmurder написа:El Diablo написа:Колеги здравеите, става дума за 2.0д 163 кс, ДПФ беще премахнат отдавна, както физически така и психически от колата![]()
Ето го клипа, по същият начин. Ако е нормално мен не ме притеснява, нито очаквам да спре да пуши при положение че ДПФ и катализатора са премахнатиПросто да не би да има някаква друга причина
Колега и аз съм без катализатор, а ДПФ изобщо съм нямал никога![]()
![]()
та на мен ми се струва че това не е нормално, защото моята кола на място го няма този пушек
Колега твоята кола с електронно или вакумно управление на турбото е ? Мисля си че моята е с електронно, а твоята с вакумно и оттам идва разликата ?

Гледам още една х5-ца, Илко каза че било нормално да пуши така, глупава работа ама факт

http://www.youtube.com/watch?v=eCQvpGd1Yak
Ето един от коментарите от новия клип
catalin pop
Преди 1 месец
hi my e 90 after dpf off is doing the same did you fixed the problem yet i wana fix that thankyou
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Моята е 3.0d 231кс с електронно управление на турбината, DPF и катализатор в едно тяло. След премахване на въпросното тяло + чипосване колата на място пуши лекичко по абсолютно същия начин като на клипа 

Only dead fish follow the stream...
- El Diablo
- старши ентусиаст
-
MadChicken написа:Моята е 3.0d 231кс с електронно управление на турбината, DPF и катализатор в едно тяло. След премахване на въпросното тяло + чипосване колата на място пуши лекичко по абсолютно същия начин като на клипа
Благодаря колега и аз така знам:)
Кажи имаше ли разлика в разхода, след като премахна дфп и кат ? При мен мисля че спадна разхода още повече..! Нямам чип аз и не искам:)
- MadChicken
- Legendary
-
- Кара: G30 530iX LCI, F25 30iX
Май падна малко не съм я засичал особено...
Only dead fish follow the stream...
21 мнения
• Страница 1 от 2 • 1, 2